REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!”

Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!”

Victor ROTARU 20 martie 2024 | 00:00 916

Cosmin Matei (32 de ani), jucătorul celor de la Sepsi, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping efectuat la finalul meciului pe care covăsnenii l-au pierdut pe teren propriu, 1-3 în fața celor de la Universitatea Craiova, pe 4 februarie.

Caz de dopaj in SuperLiga! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!”

Potrivit ANAD, în organismul lui Matei a fost depistată o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care ”se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”.

Cosmin Matei, depistat pozitiv: ”Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt”

Mijlocașul lui Sepsi nu a fost deocamdată suspendat provizoriu, însă ancheta este abia la început. Urmează audierile, rezultatul probei a doua, iar fotbalistul riscă o suspendare de până la 4 ani, dacă se va dovedi că s-a dopat cu intenție.

De la meciul cu Universitatea Craiova, fotbalistul a evoluat în toate jocurile disputate de Sepsi, cu excepția celui cu FCSB, scor 1-2.

”Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt.

Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele”, a declarat Cosmin Matei, potrivit sportpesurse.ro.

La rândul său, Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a vorbit despre situația în care se află jucătorul grupării din Sfântu Gheorghe.

”Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui.

N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise.

Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare”, a spus Laszlo Dioszegi, potrivit digisport.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe modelul Halep toti dopati din sport incep sa vorbeasca aceiasi minciua. Nu stiu Nimic. Mi-au pus ceva in ceai. Am luat suplimente contaminate fara voia mea. etc etc. A reusit mekkedoana sa compromita si sportul cu branza cu aracet.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272