REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CAZ ÎNCHIS în cazul agresorului din club, care și-a lăsat victima să moară într-o baltă de sânge!

CAZ ÎNCHIS în cazul agresorului din club, care și-a lăsat victima să moară într-o baltă de sânge!

Replica API 4 martie 2020 | 00:00 6594

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului 2017, a fost tranșat definitiv de magistrații constănțeni. Vorbim despre speța lui Marian Diblă, bărbatul de 31 de ani, tatăl unui copil minor, înjunghiat mortal cu 19 lovituri de cuțit, în incinta localului Riviera din centrul localității Cobadin, în ultima zi a anului 2017, într-un conflict spontan. Agresorul a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, însă soția defunctului a formulat recurs, la fel și agresorul. Iată că magistrații Curții de Apel Constanța au admis recursul inculpatului. Nu a primit mai puțini ani de pușcărie, așa cum acesta și-ar fi dorit, în schimb, judecătorii i-au redus cuantumul daunelor.

Marian Diblă și soția

O noapte într-un club s-a transformat tragic pentru un bărbat, tatăl unui copil minor, și soția acestuia. Femeia a asistat la scena morții, îndurerată, fără să poată face nimic. Soțul ei s-a luat la harță cu mai mulți indivizi în clubul Riviera din Cobadin din cauza lăutarilor. Scandalul a degenerat, iar unul dintre scandalagii l-a înjunghiat pe Marian Diblă, de 31 de ani, de 19 ori. Individul și-a aflat soarta marți, 3 martie: va sta 15 ani în pușcărie și va plăti daune de 200.000, și nu 250.000, așa cum a stabilit instanța de fond. ”Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de părţile civile Diblă Lavinia Andreea şi Diblă Antonia Maria prin reprezentant legal Diblă Lavinia Andreea împotriva sentinţei penale nr. 451/08.11.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 609/118/2018. Admite apelul declarat de inculpatul MEMET BADER împotriva sentinţei penale nr. 451/08.11.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 609/118/2018. În baza art.423 alin.2 cod procedură penală, Desfiinţează în parte, sub aspectul laturii civile, sentinţa penală nr. 451/08.11.2019 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 609/118/2018 şi rejudecând: Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile de la 250.000 lei la câte 200.000 lei. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Memet Bader și durata arestării preventive de la data de 08.11.2019 la zi. Menține celelalte dispoziții ale sentinței primei instanțe dacă nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă”, se arată în minuta Curții de Apel Constanța pronunțată marți, 3 martie.

Reamintim că agresorul a fost trimis în judecată pe 25 aprilie 2018, în stare de arest, pentru omor. Varianta oficială a anchetatorilor, cu privire la acest incident tragic, este că Memet Bader și Marian Diblă, victima, s-au luat la harță pe fondul unor nemulțumiri cu rădăcini mai vechi, întrucât cei doi ar mai fi avut unele conflicte în trecut. Cei doi consumaseră și băuturi alcoolice. Din raportul de expertiză medico legală întocmită în cauză a rezultat că moartea victimei a fost violentă și s-a produs din cauza asfixiei mecanice prin aspirat de sânge în căile respiratorii superioare.

Soția victimei a explicat anchetatorilor că, împreună cu soțul ei, a ajuns în discotecă, iar totul a durat maxim jumătate de oră. Au fost lăutarii care au cântat la masa lor (a lui Memet Bader și a lui Erduvan Ibram, n.r.), apoi Marian, soțul ei, i-a chemat să cânte și la masa lui. De aici a pornit totul, întrucât ei (Memet Bader și Erduvan Ibram, n.r.) s-au ridicat și au venit la Marian, care era destul de pasiv, se poate vedea și în filmări. Au încercat să stea întâi de vorbă, iar proprietarul localului a încercat să aplaneze conflictul. Cel care a început totul a fost chiar Erduvan Ibram, l-a împins pe Marian, care a căzut în mijloc, iar atunci au început să-l lovească cu cuțitele, a mai povestit soția victimei.

Marian Diblă

În cursul urmăririi penale, agresorul a declarat că, în dimineața zilei de 31 decembrie 2017, se afla în clubul-bar „Riviera” din Cobadin, moment în care a izbucnit un conflict între el și victimă din cauza lăutarilor din bar, care au venit la masa inculpatului să cânte. Partea vătămată a venit la masa la care se afla împreună cu prietenii săi, a mai relatat inculpatul, și s-a luat la bătaie atât cu el cât și cu alte persoane aflate în anturajul inculpatului. Acesta a recunoscute faptul că asupra sa avea un briceag, cu care venise la discotecă și pe care îl ținea în buzunarul de la hanorac. A declarat că, în timp ce se bătea cu victima, aceasta din urmă l-a tăiat la piciorul drept cu un cuțit și din cauza acestui fapt s-a panicat, a luat briceagul în mână, pentru a se apăra și l-a înjunghiat în diverse zone ale corpului, respectiv în partea din spate, la mâna stângă, și nu știe sigur dacă si în zona abdomenului. După ce l-a lovit, bărbatul a căzut, moment în care inculpatul a plecat din bar, uitându-se încă o dată la victima sa, care încerca să se ridice, fără însă să își amintească dacă a văzut urme de sânge pe corpul acesteia.

DEFINITIV: 15 ani de închisoare și daune de zeci de 200.000 lei

Atitudinea indiferentă a inculpatului față de supraviețuirea victimei, spun magistrații, denotă că a preferat să accepte eventualitatea morții victimei agresate, decât să o aducă pe aceasta în spital și să riște să fie deconspirat, cu consecința firească a tragerii la răspundere penală. Fapt pentru care l-au condamnat la 15 ani de închisoare. Pe latură civilă, soția victimei, și fiica minoră s-au constituit părți civile cu suma de 200.000 euro echivalent în lei la data plății cu titlu de daune morale, respectiv câte 100.000 euro echivalent în lei la data plății pentru fiecare și suma de 30.000 lei daune materiale, reprezentând cheltuielile de înmormântare și pomenile datorate aceluiași eveniment. Magistrații însă au dispus, pe fond, acordarea daunelor în valoare de 250.000 lei. Numai că, instanța ierarhică a diminuat cuantumul daunelor la 200.000 lei, menținând, totodată, soluția pronunțată de prima instanță în ceea ce privește anii de închisoare pe care inculpatul îi va executa, respectiv 15 ani de închisoare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai interlopi si prin comentariile astea nu vedeti ma ca a ramas cobadin un urma cu 100 de ani
0
0
Radule stiu ca esti Lupu sa.ti iau neamu si familia in pula si sa ma slobozesc pe fita,cand ne vedem fata in fata sa vad daca mai ai curaj sa spui vorbele astea
2
5
Cordaciunea vrea bani dupa ce l a dus la bar pe fraier sa il cotonogeasca aia
2
1
Mi se pare putin 15 ani. E ca si cum ar da pretul unei vieti de om - 15 ani. Trebuia ca in America, se gandea de 2 ori inainte sa puna mana pe cutit
5
1
Vrei si tu sa bagi pe cineva in puscarie?
2
4
lu gabi mot si erduvan sa le dea dumnezeu cancer la mamicile lor si ei sa moara in boala de buba neagra .....
9
2
ia uiteo pe aia, in loc sa invete sta prin baruri
5
3
Jigodii de magistrati. Daca va omorau voua copilul ce sentinta dadeati?
16
3
Cocalari si zdrente. Auzi tu, se certau pe lautar.
7
3
Zeci de 200000 lei.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272