REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!

CAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!

Replica API 13 iunie 2019 | 02:07 624

Testul ADN a făcut lumină după 17 ani!

Testul ADN a făcut lumină după 17 ani!

sursa foto: The Independent / istock-cyano66

Un caz demn de film se derulează, în această perioadă, pe rolul instanţelor de judecată din Constanţa. O femeie iniţial condamnată cu suspendare, fiind acuzată de abandon şi neîndeplinirea obligaţiei de a achita pensia alimentară pentru copil, a fost achitată! Deşi pare bizar, Curtea de Apel Constanţa a decis just, în condiţiile în care copilul pentru care femeia trebuia să plătească pensie alimentară locuieşte de ani de zile cu tatăl şi cu mama biologică, situaţie demonstrată în urma unui test de paternitate efectuat la sfârşitul anului trecut. Ani de zile, cea care adoptase copila nu a avut habar că bărbatul, fostul ei soţ, îi adusese în casă chiar copilul amantei. Pretinzând că a reuşit să "găsească" un copil dat spre adopţie, bărbatul şi-a convins fosta nevastă să crească minora, însă după un timp s-a prezentat acasă cu încă un prunc, dar şi cu amanta de braţ. Probabil că scenele par ireale, însă au fost prezentate ca atare la instanţă. Cazul s-a aflat şi în atenţia Poliţiei, iar ulterior a fost preluat şi de procurori.

N.C. s-a căsătorit cu N.N. în 1988, iar încă din primul an de căsnicie cuplul şi-a dorit mult un copil. Din păcate, nu reuşeau, aşa că N.C. a urmat tratamente de fertilitate, pentru a deveni mamă. Chiar şi aşa, problemele de sănătate ale femeii s-au agravat. Conştientă de acest lucru, femeia a încercat să-şi convingă soţul să adopte un copil, însă acesta a refuzat. Apoi însă, bărbatul a revenit asupra deciziei şi a mers cu fosta soţie la Direcţia pentru Protecţia Copilului, unde au purtat discuţii pe tema adopţiei, cu menţiunea că acest lucru ar putea fi posibil când se va ivi "un copil disponibil". Şi, se pare că acel copil "disponibil" a apărut pe lume în 2003, fix când N.C. se interna în Spitalul Judeţean Constanţa, pentru a se opera de chist ovarian! În realitate, după cum avea să afle femeia, în momentul în care ea era operată, o altă femeie, amanta soţului ei, dădea naştere unui copil!

N.C. nu a ştiu însă despre amantă, dar la scurt timp de la externarea ei din spital, mai exact după 5 zile, fostul ei soţ venea acasă cu un bebeluş. Cum era şi firesc, femeia a întrebat ce este cu acel copil şi cum de a reuşit să găsească atât de repede un bebeluş dat spre adopţie. Întrebările fireşti au pălit însă pe fondul dorinţei ei de a avea o familie alături de bărbatul ei (la acea vreme). Aşa că a acceptat explicaţiile bărbatului, ba mai mult, a făcut demersurile cerute de acesta în vederea adopţiei. Toate "bune şi frumoase", până în următorul an, când soţul femeii a mai făcut un copil cu amanta. N.C. n-a avut habar până în anul 2009, când fostul soţ s-a prezentat acasă cu amanta şi cu un băieţel, spunându-i soţiei (la acea dată) că... asta e situaţia şi că trebuie să accepte. Pusă în faţa unei asemenea grozăvii, N.C. şi-a luat fata (în realitate fata fostului ei soţ şi a amantei) şi a plecat de acasă. A urmat divorţul, iar N.N. a cerut ca fata să rămână la el, fără să existe pretenţiile vreunei pensii alimentare.

Judecând la rece tot calvarul căsniciei sale, N.C. a realizat că fusese pusă în situaţia unei adopţii probabil ilegală - o minciună şi o înşelăciune puse la cale de fostul soţ cu amanta. Ar fi lăsat lucrurile aşa, numai că, în afară de divorţ, la mijloc este şi un partaj. Acest partaj a fost cel care a declanşat procesul penal - mai exact fostul soţ a reclamat-o la Poliţie că nu plăteşte pensia. Însă, a declarat femeia la instanţă, la momentul despăriţirii lor nu s-a pus problema pensiei alimentare, însă între timp bărbatul i-a cerut să renunţe la partaj. Pentru că nu a acceptat acest lucru, susţine femeia, a urmat sesizarea la Poliţie, doarul penal şi procesul în care iniţial a fost condamnată cu suspendare. Ulterior, avocata femeii a avut inspiraţia să ceară testul ADN, iar adevărul a venit, după 17 ani de la aşa-zisa adopţie, ca o lovitură de teatru: bărbatul este tatăl fetei, rezultat din relaţia cu fost amantă, în prezent concubină! În lumina acestei dovezi, femeia acuzată că nu plăteşte pensia alimentară a fost achitată, însă pe rolul instanţei se mai află un proces, prin care N.C. solicită şi anularea adopţiei, asta în condiţiile în care fata oricum locuieşte, de ani de zile, cu cei doi părinţi biologici, precum şi cu fratele. Cu alte cuvinte, bărbatul, N.N., formează acum un cuplu fericit cu fosta amantă şi cu cei doi copii. Prin urmare, actele de adopţie semnate de tatăl biologic cu fosta soţie par nefireşti, ba chiar pun copila "adoptată" în situaţia de a avea... două mame: una în hârtii şi cealaltă, biologică, care chiar o şi creşte.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si care este problema ?
0
0
Fratii jderi
2
1
din etnia matii, a bulgarilor ostracizati cu copii autisti
2
5
cred ca sunt horahay.
9
4
Din ce etnie fac parte protagonistii ?
19
2
Asta a fost si soarta lu faruc
8
2
Si Elena Cuza a adoptat copiii naturali ai domnitorului a caror mama biologica era Maria Obrenovici , amanta lui Cuza.
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614