REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Caz nemaintâlnit la Constanţa: hoți de lemne, împușcați de un pădurar disperat să-și salveze viața

Caz nemaintâlnit la Constanţa: hoți de lemne, împușcați de un pădurar disperat să-și salveze viața

Replica API 4 decembrie 2014 | 07:54 180

Anchetă într-o localitate din județul Constanța, după ce doi barbați au fost împușcați de un pădurar. Omul i-ar fi surprins la furat de lemne, în localitatea Haţeg, de lângă Adamclisi. Victimele, frați între ei, au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgențe în cursul zilei de marți. Medicii spun că există riscul să le fie afectată vederea, deoarece au leziuni grave la ochi. Pădurarul le-ar fi declarat polițiștilor că se afla în aria lui de competență și ar fi tras cu arma în legitimă apărare, pentru a-şi salva viaţa de furia celor doi bărbați care l-ar fi atacat cu bâtele în momentul în care i-ar fi somat să nu mai fure lemne. Hoții de lemne au o cu totul altă variantă. Ei spun că se întorceau cu animalele spre casă, iar pădurarul le-ar fi ieșit în cale și ar fi început să tragă asupra lor. Cele două victime au fost supuse miercuri unor intervenții chirurgicale.

“Unul a fost operat, iar altul urmează să fie operat. Am impresia că unul și-a pierdut vederea, dar nu știu încă sigur. Cei doi vor rămâne internați la noi, nu se impune transferul la o altă unitate spitalicească”, a declarat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Cei doi au suferit traumatisme în zona feței. “Pacienții au suferit traumatisme prin împușcare. S-a tras asupra lor cu o armă neletală, cu bile de cauciuc. Sunt doi frați. Unul dintre ei, de 26 de ani, a suferit o plagă perioculară, iar celălalt, de 34 de ani, are o plagă la nivelul ocular și riscă să-și piardă vederea”, a precizat dr. Cătălin Garsa, directorul de cercetare al Spitalului Județean. Oamenii legii au deschis un dosar penal în acest caz şi încearcă să afle ce s-a întâmplat. Pădurarul a fost audiat de polițiști. El ar fi primit îngrijiri medicale, după ce a s-a ales cu lovituri la cap și urmează să-şi scoată certificat medico-legal. Polițiștii care cercetează cazul spun că varianta celor doi nu pare să fie credibilă. Înclină să-l creadă pe padurar, care susține că el a fost, de fapt, atacat de cei doi frați atunci când i-a surprins furând lemne. Ei au stabilit că bărbatul deține legal arma. Rămâne de văzut dacă instanța va stabili că “a fost autoapărare”. De precizat că autoritățile nu s-au mai confruntat până acum cu un astfel de caz.

Direcția Silvică va declanșa o anchetă internă

Direcția Silvică din Constanța urmează să declanșeze o anchetă internă. “Am aflat de dimineață (miercuri, 3 decembrie 2014 –n.r.), încă nu știm nimic. Așteptăm să ne spună Poliția ce s-a întâmplat. Este un angajat de la noi. Nu am avut nici o discuție cu el. Am înțeles că este la Medicina Legală. O să demarăm o anchetă și noi. S-a întâmplat în zona lui de competență. Are aproximativ un an de când lucrează la noi”, a declarat, pentru “Replica”, Bogdan Ion, directorul Direcției Silvice Constanța.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272