REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Caz similar cu Oneşti, rezolvat de trupele speciale la Bucureşti, în anul 1998

Caz similar cu Oneşti, rezolvat de trupele speciale la Bucureşti, în anul 1998

Replica API 3 martie 2021 | 20:57 6655

Răzvan Dumitrescu a prezentat în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3 un material în care Poliția s-a confruntat cu un caz similar celui de la Onești în 1998. Trupele speciale au salvat atunci victima după o intervenție în forță desfăşurată ca în filmele de acțiune.

Cazul din 1998 a avut ca protagonist un bărbat care evadase din Penitenciarul Craiova. Ajuns la Bucureşti, el a intrat într-un bloc de patru etaje şi a dat buzna într-un apartament, luând-o ostatică pe proprietară.

Similar cazului de Oneşti, individul i-a pus victimei cuțitul la gât și a anunțat că intenționează s-o ucidă dacă cererile nu-i sunt îndeplinite.

Și atunci, în 1998, s-a constituit o celulă de criză, iar autoritățile constănțene au pus la punct toate detaliile tactice legate de misiunea de salvare care s-a finalizat cu succes.

Un fost angajat DIAS care a participat la acea misiune din 1998 povesteşte cum s-a desfăsurat intervenţia.

"Împreună cu un coleg am executat un rapel. Ce nu știam în 1998, nu știam unde este individul pentru că la un moment dat a spart geamul și s-a retras. Ştiam că acolo este bucătăria și nu mai răspunde nici el, nici persoana luată ostatic. Atunci am hotărât. Eu cobor pe la bucătărie iar colegul pe la balcon.

Aveam pistol mitralieră cu întăritor de recul, încărcător 20 de cartușe de manevră, iar pe picior aveam pistol cu cartuș pe țeavă, dacă e ceva, cu toate că am riscat.

Când am ajuns în dreptul ferestrei, el era în șezut jos cu ostaticul lângă el și când m-a văzut s-a ridicat în picioare a apucat cuțitul de lamă, să îl arunce în mine.

Pe moment, am luat decizia de a folosi pistolul mitralieră cu cartușe de manevră, fapt care efectiv l-a calmat câteva secunde.

Până în terminat eu încărcătorul colegii mei spărseseră uşa şi au intrat peste ei, în bucătărie. L-au prins între ușa de la bucătărie și perete. Individul nu a dat drumul la cuțit, chiar dacă eram vreo cinci, șase care ne luptam cu el corp la corp", a povestit Cristi Bocănilă, fost luptător DIAS, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De vreo 4 ani , prin prevederi legale date special , au determinat politistii cu experienta sa aleaga legea mai favorabila si sa iasa la pensie la 47-48 de ani dupa 25 de ani vechime ! Asta s-a urmarit : slabirea M.A.I.-ului ! Era singurul minister de forta din tara asta ! Si politistii , scarbiti si mai mult sau mai putin fortati ... au ales sa se pensioneze ! Si consecintele se vad in evenimentele care se produc zilnic ! Avem politisti tineri nepregatiti , are stau cu nasul in telefon si care nu isi dau jos curul din masini ! Au angajat mii de pitzipoance care isi expun unghiile pe FB!
7
0
Jos palaria, in perioada aceia te tavalea rau politia, acum cam toti sunt semi-interlopi imbracati in hainele statului.
11
0
Vai steaua voastra...v.au intrat banii pe card si v.ati revenit...fomistilort!!!
3
4
bucuresti e una ,iar onesti e alta.
1
0
Actiunea a fost in Constanta.. In 1995..zona Garii.. Atunci procedurile erau altele, iar infractorii nu aveau atat de multe drepturi. Atunci nu exista stropeala intre politisti...DIAS Constanta a fost 6 ani, cea mai buna unitate de acest gen din tara. Erau foarte multi luptatori buni.. Si cap si muschi.. Pe multi ia popit aceasta unitate..
16
0
Nu mai fumati chestii nasoale!
7
1
A fost in 1995 sau 1998? Autoritatile constantene s-au pregatit sa intervina in Bucuresti? Cine a scris articolul in ce stare de agregarese afla cand l-a scris?
15
0
In 1998 erau taranisti la putere in Romania acum sunt toate pilele PSDiste care au intrat in politie din 2012 pana in 2020,nu Uniunea Europeana a promovat toti incompetenti peste tot in Romania,uitate la grasani de la pompieri cat de"competenti"
5
9
DIAS-ul nu mai este ce a fost,si nu ma refer la baietii din cadrul departamentului,jos palaria ptr. ei!!! De cand a plecat EMIL MORARU din aceasta structura sa ales praful!!! Pacat!!!
15
1
Atunci erau luptatori adevarati in structurile speciale. Acum sunt baieteii pensati si cu gleznuta la vedere. O sa le schimbe numele in brigada speciala anti-leustean.
24
1
Ce aro de interventie aveau... Acum au tehnologie dar n au altceva..
12
1
Pai erau profesionistii aia pe care i-ati gonit voi la pensie
16
0
Tot timpul au fost buni nu avem ce zice
13
0
1995 nu eram in muie se putea acum infractorii au mai multe drepturi decat oamenii cinstiti
31
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920