REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CAZ ȘOCANT în CONSTANȚA: Se cere DECĂDEREA din DREPTURILE PĂRINTEȘTI!

CAZ ȘOCANT în CONSTANȚA: Se cere DECĂDEREA din DREPTURILE PĂRINTEȘTI!

Replica API 14 mai 2021 | 00:22 5925

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța au cerut decăderea din drepturile părintești, fiind vorba despre Marioara Știrbu. Solicitarea de față este o disjungere dintr-un alt dosar, unde pârâți sunt atât femeia cât și soțul ei legal. Spunem legal, pentru că, de fapt, ea a trăit, ani de zile, în concubinaj cu un alt bărbat. Concubinul i-a abuzat sexual fetele minore, iar ea, din câte se pare, nu a alertat autoritățile.

Un individ din județul Constanța a devenit călăul celor două fete pe care le avea în grijă. În calitate de tată vitreg, acesta le-a agresat sexual și violat de sute de ori. La finele anului 2020 a ajuns în arest. Mai exact, Laurenţiu Dan Alexandroaie este acuzat de faptul că și-ar fi agresat sexual și violat fetele vitrege, în vârstă de 13 și 15 ani, pe parcursul a circa 7 ani de zile. S-au probat, momentan, 240 de acte materiale de viol și 96 acte de agresiune sexuală. Totodată, Alexandroaie este acuzat și de rele tratamente aplicate minorului.

”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 11388/P/2020 din 26.12.2020. Dispune arestarea preventivă a inculpatului A.L.- Dan, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: - viol (persoană vătămată Ş.M.-C., aproximativ 240 de acte materiale), Ş.M.-C.; - viol, (persoană vătămată Ş.N.-E.), - agresiune sexuală (persoană vătămată Ş.M.-C., aproximativ 96 de acte materiale), agresiune sexuală, rele tratamente aplicate minorului (persoană vătămată Ş.M.-C.); - rele tratamente aplicate minorului (persoană vătămată Ş.N.-E.), pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 26.12.2020 şi până la data de 24.01.2021 inclusiv”, potrivit minutei judecătorești. Laurenţiu Dan Alexandroaie a fost arestat preventiv pe 26 decembrie 2020, dar a depus contestație, ce i-a fost respinsă pe 29 decembrie.

Se cere decăderea din drepturile părintești

Precizăm că pe fir au intrat și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. O echipă mobilă s-a deplasat la fața locului, fetele fiind evaluate. Acestea au fost introduse într-un program de consiliere, personalizat, după care au ieșit la iveală și alte aspecte. Potrivit informațiilor noastre, Marioara, mama celor două fete, ar fi știut la ce abuzuri erau supuse de către concubinul ei, dar nu a luat nici o măsură, manifestând o atitudine pasivă. Totul a ieșit la iveală pentru că oamenii legii s-au autosesizat.

În instanță a fost chemat și tatăl minorelor.

Alexandroaie și Marioara, evacuați din locuința din Valu lui Traian

Așa cum bine se înțelege, Marioara Știrbu și Laurenţiu Dan Alexandroaie trăiesc în concubinaj de mai mulți ani. Aceștia au locuit într-un imobil din Valu lui Traian, până când proprietarii de drept au cerut evacuarea, precizând că persoanele în cauză ar ocupa locuința în mod abuziv. Pe 9.10.2020, magistrații Judecătoriei Constanța au admis cererea și au dispus evacuarea celor în cauză.

Totodată, menționăm că Alexandroaie este citat și la Tribunalul Iași, reclamantă fiind tot DGASPC.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Buna ziua! Mentionez ca nu s-a luat in consideratie frica pe care o avea Stirbu Marioara fata de acest calau . Am fost colege de servici si ea era o fata foarta buna corecta si cu frica de Dumnezeu. Nu stiu cum de a fost considerata vinovata cind si fetele venea la ea la servici. Consider ca a fost aspru judecata pentru ca in loc de parte vatamata ca si fetele a ajuns sa fie compice? Nu se poate asa ceva. Daca era o mama care stia de ce fetele o mai cauta si ea ca mama le facea sa manince deorece lucram la un restaurant-fast-food. Este nedrept ce i s-a intimplat acestei femei care era un om exemplu la servici. Sunt indihnata pentru pedeapsa data ptr ca ea nu a fost vinovata . De ce pentru ca iti este frica de un monstru de om.
0
0
Tov. Kalashnikov
1
0
stire de anul trecut
1
1
Poza e din 1900 toamna. Actualizati si voi fotografiile
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218