REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.2° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

CAZ ȘOCANT. Românca sechestrată timp de 10 ani, în Italia, este din Constanța

CAZ ȘOCANT. Românca sechestrată timp de 10 ani, în Italia, este din Constanța

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 603

O româncă a fost ținută sechestrată timp de 10 ani, în localitatea Gizzeria din Italia, într-un adăpost improvizat, mizerabil, ținută legată cu lanțuri. Mai mult decât atât, femeia a fost violată încontinuu de italianul care o ținea în sclavie, un individ în vârstă de 52 de ani. În urma violurilor, a născut de 2 ori, în aceeași mizerie de nedescris. Din fericire, cazul a fost descoperit, întâmplător, de carabinieri, care au descins în locuința bărbatului. Femeia, Mihaela Maricela, este din comuna Cerchezu, județul Constanța.

Potrivit presei din Italia, bărbatul respectiv, Aloisio Francesco Rosario Giordano, în vârstă de 52 de ani, a fost oprit în trafic, de către carabinieri, pentru un control de rutină. În interiorul mașinii se afla și un băiețel, în vârstă de 9 ani, vizibil subnutrit și murdar. Acest aspect le-a atras atenția oamenilor legii, care au solicitat să facă un control locuinței bărbatului. A fost momentul crucial în care a fost descoperită femeia aflată în ultimul hal, zăvorâtă, nespălată, subnutrită, și cu o fetiță de 3 ani în brațe. Înainte de a intra în baraca respectivă, militarii au fost nevoiți să își pună măști pe nas, atât de puternic era mirosul provenit din adăpostul improvizat.

Când au pătruns în interior, au avut parte de șocul vieții lor. Imaginile erau, parcă, desprinse dintr-un film horror. Printre diferite obiecte de ”mobilier”, se puteau găsi bidoane cu apă stătută, gunoaie, găleți pentru nevoile fiziologice și cartoane puse pe un schelet metalic, folosit pe post de pat de dormit, unde tânăra de 29 de ani era ținută legată cu lanțuri. Femeia era plină de vânătăi, murdară și înfometată. Părea, mai degrabă, paralizată, nu mai avea vlagă în ea și nici raționament. Fetița ei era sumar îmbrăcată, murdară și plângea, probabil din cauza foamei.

În urma verificărilor, autoritățile din Italia au aflat că tânăra româncă, Mihaela Maricela, din comuna Cerchezu, județul Constanța, a lucrat ca îngrijitoare pentru mama lui Giordano, care ulterior a murit. Când și-a mai revenit, femeia a declarat că a fost ținută în sclavie timp de 10 ani, iar de un an nu i s-a mai permis nici măcar să se spele. Despre contactul cu lumea exterioară, nici nu se punea problema. Mai mult decât atât, ea a mai povestit autorităților că a fost bătută și violată încontinuu de bărbatul de 52 de ani. Potrivit presei italiene, individul o bătea tot timpul, îi spărgea capul, apoi o cosea cu fir pentru pescuit. O obliga să mânănce mâncare stricată și chiar excrementele lui. A rămas însărcinată de două ori și a trecut prin cele două sarcini fără nici o asistență medicală. A născut acolo, în acea văgăună, fără nici un ajutor. La rândul lor, copiii erau bătuți și puși să asiste la bătăile primite de mama lor.

După ce au scăpat de monstrul cu chip de om, femeia și cei doi copii au fost dați în grija serviciilor sociale din localitate, iar Aloisio Francesco Rosario Giordano a fost arestat.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci si italienii sunt romani care ne fac de rusine peste hotare, sau cum s-o mai zicem acum?
0
0
Probabil nu ai cunoscut saracia de vorbesti ! Comentariile cu famila sint expirate , stai linga fam si nu ai bani sa o intretii cu ce o incalzeste ? Lozinci ! E usor sa judeci si sa te dai rotund cind nu esti in situatia lor ! La asta ne pricepem cel mai bine !
8
0
Consecintele unei tari de rahat unde saracia ,lipsa de cultura si prostimea guverneaza...rudele fetei timp de 10 ani nu s-au alertat de disparitia fetei de 19 ani?Si de ce Romanii pleaca in strainatate de prea mult bine sau pt ca in caracterul lor sunt materialisti si nu apreciaza cea ce au In italia nici o familie nu lasa casa si familia sa plece la munca inafara pt ca familia este pe primul loc si banii pe locul 2.In schimb in Romania banii 1 loc si restul nu mai conteaza............
2
1
bestii cu chip de om , pentru astia condamnarea la moarte e prea blanda
7
0
Futu-l in gura de macaronar, de saracie, le da Statul Italian bani pt. batrini si ei cu acei bani angajeaza la negru tinere romance amarite pe care pt citeva sute de euro salariu pe luna le slugaresc si le violeaza ca pe niste sclave ! Ca italiencele lor sunt niste puturoase , urate si imputite dar foarte ale draq ..... Saraca Romanie ce a ajuns ! Milioane de romani oribegesc prin tari straine si spala la cur toti boshorogii !
8
1
mama fetei o betiva din vaslui care a facut 3 copii cu 3 barbati diferiti, care sta la tara in constanta.. ce sa ceri. ar trebui sa nu fie lasati sa faca copii cei si cele care nu pot asigura un minim de calitate a vietii. sa faca copii e cel mai simplu, sa ii creasca si sa ii ingrijeasca e problema. asta se perpetueaza in continuu.
9
3
Pana mea. Parca este filmul The Room.
1
2
Nu se va face nimic,noi suntem simpli electori,au nevoie de noi decat cand sunt alegerile,nu mai avem dreptul la viata-pacat trist ceea ce traim in tara noastra
14
1
Cuvintele de jignire pe care le- as adresa celor care au guvernat tara asta timp de aproape 30 de anisi ne- au adusin situatia asta copii si femeile ar fii prea blinde! Le doresc sa treaca si familiile lor prin chinurile acestei fete ! A plecat de saracie si a ajuns sclava sexuala a unei bestii ! Vreau sa stiu ce va face statul asta nenorocit ptr fata asta !
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468