REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cazanciuc despre declaraţia lui Orban la adresa magistraţilor: Forme de intimidare şi de încercare de control al judecătorilor

Cazanciuc despre declaraţia lui Orban la adresa magistraţilor: Forme de intimidare şi de încercare de control al judecătorilor

Replica API 26 iunie 2020 | 00:00 1205

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, consideră că îndemnul premierului Ludovic Orban către magistraţi reprezintă "forme de intimidare şi de încercare de control" al judecătorilor.

Robert Cazanciuc, foto digi24.ro

"Ori de câte ori cineva ia o decizie pe baza legii, care nu convine Guvernului PNL, imediat - un atac la adresa unităţii fundamentale a statului român. Ceea ce nu este o noutate în aceste zile - agresivitatea pe care Guvernul PNL, premierul Orban, o are la adresa justiţiei din România. În momentul de faţă, Orban şi PNL vor să controleze şi să intimideze justiţia. Declaraţia potrivit căreia Curtea de Apel Bucureşti nu a procedat cum trebuie, şi ştie domnul Orban cum să procedeze în cazul Hotărârii de Guvern privind Ministerul de Finanţe, declaraţia liderului PNL de zilele trecute de la Cameră, care a atacat Curtea Supremă, nu sunt decât forme de intimidare şi de încercare de control asupra judecătorilor din România, ceea ce este absolut inadmisibil", a afirmat Cazanciuc, joi, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au suspendat, miercuri, hotărârea de guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice, prin care era desfiinţată Direcţia Generală Juridică, care era înlocuită cu două noi structuri.

Judecătorii au admis o cerere depusă în instanţă de Ciprian Sebastian Badea, şeful Direcţiei Generale Juridice din cadrul Ministerului de Finanţe.

Premierul Ludovic Orban a declarat, în acest context, că îi îndeamnă pe magistraţi "să judece cu mai multă atenţie".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Justitia in Romania nu exista. Exista o injustitie crasa in fata careia omul de rand nu are nicio sansa sa i se faca dreptate. Anulati toate drepturile de care beneficiaza aceasta justitie - pensii speciale, salarii enorme, pensionare anticipata.
1
1
forma de intimidare e sa o pui pe adina florea sefa la ss dobitocule .
1
1
Sistemul juridic este penetrat de sistemul comunisto-securist.
3
0
Justitia clan mafiot cu retributii speciale
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272