REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cazanciuc: Discuţia cu privire la pensiile speciale este clară din perspectiva PSD - trebuie impozitate

Cazanciuc: Discuţia cu privire la pensiile speciale este clară din perspectiva PSD - trebuie impozitate

Replica API 8 mai 2020 | 00:00 1208

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, miercuri, că soluţia în acest moment pentru restabilirea "unei echităţi sociale" în rândul pensionarilor a rămas adoptarea proiectului iniţiat de PSD care prevede supraimpozitarea "pensiilor speciale".

Robert Cazanciuc

"Discuţia cu privire la pensiile speciale este destul de clară din perspectiva PSD, aceste pensii trebuie impozitate. Multe dintre aceste pensii au nişte valori de neimaginat şi atunci trebuie restabilită o anumită echitate socială. Au fost două căi pentru a restabili această echitate socială: una prin acest proiect de act normativ promovat de PNL şi a doua cale, supraimpozitarea, aşa cum a promovat PSD. Prima cale a fost declarată neconstituţională, urmează a doua cale, este deja în Parlament un proiect de lege cu supraimpozitarea şi acest proiect al PSD are avantajul că el se referă la toate pensiile în plată şi nu doar la pensiile viitoare, aşa cum era în proiectul PNL", a afirmat Cazanciuc, scrie Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că parlamentarii PNL vor susţine acest proiect al PSD, pentru că au promovat ideea "de a restabili echitatea socială".

"Nici PNL nu a fost de acord cu menţinerea unor pensii uriaşe în sistemul public şi atunci, probabil, sper, să voteze acest proiect de act normativ, pentru că altă cale în momentul de faţă nu mai există", a susţinut senatorul PSD.

În opinia sa, proiectul PNL "avea vulnerabilităţi", iar CCR "a tranşat acest lucru".

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului asupra Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu şi indemnizaţiile pentru limită de vârstă, precum şi pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana o rezolvati juma' din voi intrati la beciul domnesc!
0
0
Eliminare totala...daca imi explica logic si concret vreun cap patrat din rahatul de aparat de stat de ce se iau aceste pensii...dar stiu ca explicatia este nula ...asa ca sictir jigodiilor !!
6
2
nu mai dobitocule, pensiile speciale trebuie sa dispara
5
2
Wow! Ai aparut BALBAITULE ?? Ce pensie de magistrat ai acum ?? Vei avea si pensie speciala de parlamentar si ai si salariu votat de voi si pentru "voi", din sacul statului, din impozitele celor de la privati, sa faci CE, de ce , si pana CAND ?? Despre ce vorbim !? Cat va mai suportam, cat va mai TOLERAM ?? Dispari CREATURA, esti O mare RUSINE. Stai ascuns!
7
1
ce frumos latra din spatele gardului catelul asta...
7
1
Voi ati dat pensii speciale, mincinosilor
7
1
Noi vrem anularea pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei.
6
5
Vrajeala.Ca intotdeauna.Numai asta stiti, infractorilor..
7
2
Aceiasi mizerie. Va faceti ca faceti. Nu mai prostiti pe nimeni. Un glont in ceafa meritati. Hai, doua.
8
2
cine nu va lasa sa le impozitati ? pensiile mici ?
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108