REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cazanciuc: Pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - una a încrederii

Cazanciuc: Pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - una a încrederii

Replica API 8 septembrie 2020 | 21:19 1106

Criza SARS-CoV-2 a dus la o "criză a încrederii" în instituţii, apreciază preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, într-un mesaj video transmis în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR).

Robert Cazanciuc

"Până de curând, societăţile democratice actuale lăsau impresia că rezonează din ce în ce mai slab cu ideile de identitate naţională, de drapel şi ţară, îmbrăţişând mai degrabă o perspectivă globalistă. Criza prin care trecem ne-a reamintit că trebuie să menţinem statele puternice. Fără state puternice, fără state capabile să stea pe propriile picioare şi fără parteneri internaţionali la care solidaritatea şi sprijinul reciproc sunt valori reale, avem doar forme fără fond. Din păcate, pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - este vorba de o criză a încrederii, care duce la pierderea legitimităţii instituţiilor", a afirmat Cazanciuc, scrie Agerpres.

El s-a adresat, în acest context, corpului diplomatic român.

"Cred că misiunea dumneavoastră este să transformaţi dorinţa şi strigătul de ieri şi de azi al multora dintre români 'Vreau o ţară ca afară!' într-o Românie mai bună", a spus preşedintele interimar al Senatului.

În finalul intervenţiei sale, a prezentat macheta unei aeronave.

"Zilele trecute am primit vizita echipajelor care în urmă cu 10 ani au pilotat avioanele celui mai mare pod aerian de după cel de-al Doilea Război Mondial, care au adus acasă peste 700 de români din Tripoli. Am primit din partea lor acest Spartan, un cadou care vă aparţine deopotrivă şi dumneavoastră", a spus Cazanciuc personalului consular român.

RADR are loc, anul acesta, în mare parte online, din cauza pandemiei SARS-CoV-2, de luni până miercuri. Invitaţi ai evenimentului sunt ministrul Afacerilor Externe al Regatului Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Kang Kyung-wha, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Spaniei, Arancha Gonzalez Laya, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ACEASTA CRIZA A NEINCREDERII FATA DE INSTITUTIILE STATULUI SE DATOREAZA GRUPULUI MIXT FORMAT DIN PSD ALDE ....ETC IAR TU CAZANCIUC ARUNCI DOAR PRAF IN OCHI NU NE MAI INDOBITOCII ASA CUM VRETI VOI PSD ALDE PLECATI ACASA DIN PARLAMENTUL TARII ROMANESTI SI LASATI SA VINA OAMENII COMPETENTI CARE SA SE IMPLICE PENTRU TARA SI POPOR VOI DE 31 DE ANI ATI DEMONSTRAT CIT DE MULT SE POATE DISTRUGE TARA SI CUM ESTE OMORIT POPORUL ROMAN IN STIL SOCIAL DEMOCRAT PARASITI PARLAMENTU VA RUGAM PSD ALDE PARASITI ACUM VA RUGAM FRUMOS
3
0
acest analfabet al pesedeilor zice tot despre adunatura de infractori !!! Muie pesede !!!
2
0
de mult nu mai exista,au ramas numai cu numele, fiind inlocuite de multinationale,... tarile care au cohones la conducere sunt penalizate,izolate,tratate ca tari teroriste,comuniste,..nu e usor sa rezisti tavalugului ....dar totusi meciul nu s-a sfarsit
0
0
gura pacatosului , adevar graieste- cata dreptate ai domnule- gramul de incredere pe care il mai aveati in randul unor pensionari, asistati sociali, s-a topit, la propriu- increderea de care beneficiaza actuala guvernare si pentru care voi - aliatii de stanga compusi din tariceanu 2,4%, plagiatorul, mincinosul pinochio peste 5%- aveti un discurs impus de la centru- discurs,a-l carui ecou nu-si mai atinge tinta dezinformatoare a voastra
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108