REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cazanciuc: Şefii misiunilor diplomatice au misiunea de a promova imaginea României ca un partener real şi robust

Cazanciuc: Şefii misiunilor diplomatice au misiunea de a promova imaginea României ca un partener real şi robust

Replica API 2 septembrie 2020 | 00:00 1239

Şefii de misiuni diplomatice ale României au "misiunea dificilă, dar onorantă" de a promova imaginea ţării noastre ca un partener real şi robust în cadrul unor organizaţii şi instituţii internaţionale, a declarat preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc

El a transmis un mesaj de Ziua Diplomaţiei Române.

"Îmi face o deosebită plăcere să transmit întreaga mea apreciere şi susţinere tuturor şefilor de misiuni diplomatice ale României care muncesc neîncetat pentru a susţine obiectivele ţării noastre şi au misiunea dificilă, dar onorantă, de a promova imaginea României ca un partener real şi robust în cadrul NATO, UE, Consiliului Europei, ONU, OSCE, dar şi în cadrul altor organizaţii şi instituţii din care facem parte. La mulţi ani Diplomaţiei Române şi Corpului Diplomatic Român!", a scris Cazanciuc, marţi, pe Facebook, potrivit Agerpres.

El a menţionat că Ziua Diplomaţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe 1 septembrie, "îi oferă prilejul unei introspecţiuni istorice - constituirea statului naţional unitar român nu se putea face fără constituirea unui corp diplomatic format, la început cel puţin, mai ales din personalităţi care, prin contacte personale şi de familie în lumea diplomatică şi politică europeană, puteau face auzite dezideratele românilor".

"Pot fi amintiţi Ion Ghica, Petre P. Carp, Mihail Kogălniceanu, George Ştirbei, Vasile Boerescu sau Petre Mavrogheni, câteva nume din înalta ierarhie a diplomaţiei româneşti. De atunci şi până astăzi, diplomaţia românească s-a maturizat reuşind să poziţioneze România pe harta ţărilor cu diplomaţie stabilă şi coerentă", a adăugat preşedintele interimar al Senatului.

Cazanciuc a amintit că perioada petrecută în cadrul MAE, ca secretar general, a reprezentat "o provocare, o oportunitate enormă, dar şi o experienţă personală unică, pentru că (...) au fost realizate proiecte importante care au ajutat la consolidarea identităţii naţionale şi culturale pe plan extern".

"Unul dintre proiectele de suflet pe care le-am coordonat sub egida Ministerului Afacerilor Externe a fost editarea şi lansarea volumului 'O istorie ilustrată a diplomaţiei româneşti (1862-1947)', în noiembrie 2011, autori Dinu C. Giurescu, Rudolf Dinu şi Laurenţiu Constantiniu. A fost pentru prima dată când se tipărea o astfel de lucrare, care reprezintă, probabil, cea mai bună resursă care ne oferă o imagine de ansamblu asupra diplomaţiei noastre în cadrul comunităţii internaţionale, într-o perioadă complicată din punct de vedere istoric", a spus Cazanciuc.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dupa ce unul din ambasadorii straini acreditati in Romania, a spus public ca vrea sa dispara baronii PSD, dupa 15 ani ma voi intoarce la urna sa votez PSD! Mi am convins si parte din familie si prieteni. Altfel vom deveni colonie
0
3
si eu care credeam, in naivitatea mea, ca analfabeta viorica, detinutul draknea care s-a pozat la masa lui tramf, carmen dan-10 august, colectivul in guvernarea voastra -au promovat mai mult decat esa necesar imaginea Romaniei- in sens negativ- a nu se intelege gresit. Surprinzator, dupa esecurile primite in plin de voi, tot continuati sa denigrati Speram, data de 27 septembrie nu este prea indepartata- sa scapam definitiv de voi, de altminteri ati inceput sa va eliminati intre voi, si este numai inceputul
1
1
Ii doare la bascheti pe sefii misiunilor diplomatice de Romania si asta se vede prin cat de mult mai conteaza Romania pe plan extern. O politica de kkt interna basculeaza intr-o hazna externa.
2
0
Alta JAVRA care il pupa n cur pe Ponta !Jigodii peste jigodii in tara asta !
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108