REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Joi, 20 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6766
26.1° Constanța Joi, 20 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6766
 

Cazierul judiciar poate fi eliberat şi în format electronic

Cazierul judiciar poate fi eliberat şi în format electronic

Virgil STOIAN 7 decembrie 2022 | 13:27 583

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care se introduce posibilitatea de eliberare a cazierului judiciar şi în formă electronică.

 

"La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în urma consemnării opţiunii în cererea-tip prevăzută la alin.(1) şi (2), certificatul de cazier judiciar se eliberează gratuit şi în formă electronică. Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. (...) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării, sunt stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar", se arată în textul proiectului de lege.

Astfel, atât depunerea cererii de eliberare a cazierului judiciar, cât și eliberarea actului, vor fi posibile în formă electronică.

„Aceste chestiuni de bun simț trebuiau făcute acum mult timp. Sunt gesturi administrative aparent simple, dar care cu siguranță pot porni un bulgăre de zăpadă al împăcării între stat și cetățeni. Un gest de normalitate pentru cei peste 2 milioane de români din țara și străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile și secțiile de poliție.  O veste bună și pentru lucrătorii din Ministerul de interne, care nu vor mai avea cozi la ghișee”, a declarat deputatul liberal George Tuță, după adoptarea proiectului de lege, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616