REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cazinoul Constanţa: de ce nu a început nici până la această dată consolidarea lui

Cazinoul Constanţa: de ce nu a început nici până la această dată consolidarea lui

Replica API 6 iulie 2018 | 03:15 315

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, răspuns pentru deputatul PNL Bogdan Huţucă

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, răspuns pentru deputatul PNL Bogdan Huţucă

Ce se mai aude despre soarta Cazinoului din Constanţa? Când va fi el reabilitat, de ce nu s-a întâmplat acest lucru până acum, dar şi alte întrebări sunt pe buzele constănţenilor care văd că impresionanta clădire se degradează pe zi ce trece. Deputatul PNL Bogdan Huţucă s-a adresat reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aducând în atenţie problema Cazinoului.

Într-un răspuns formulat de viceprim-ministrul Paul Stănescu, în atenţia deputatului liberal, se arată că: „prin protocolul de predare primire către Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA (....) nu este prevăzut în mod expres posibilitatea realizării lucrărilor de conservare prin subprograme derulate de CNI SA”.

Cu alte cuvinte, până când vor demara – vreodată! – lucrările de consolidare şi restaurare, Cazinoul este „la mila” naturii ori a celor care donează bani pentru conservare (adică pentru a nu se prăbuşi de tot!). În acest sens, amintim că Primăria Constanţa şi organizatorii Festivalului care se desfăşoară în aceste zile la malul mării, Neversea, au anunţat o acţiune de strângere de donaţii tocmai pentru conservarea Cazinoului.

Revenind la răspunsul ministrului, acesta face referire la numeroasele contestaţii depuse la fiecare licitaţie organizată în vederea reabilitării Cazinoului, ca la un moment dat să se precizeze: „(...) având în vedere că ultima licitaţie anulată a fost demarată de Compania Naţională de Investiţii în anul 2016, precizăm că, pentru reluarea unei noi proceduri de achiziţie publică este necesară actualizarea documentaţiei tehnico-economice.

În acest sens, este necesară depunerea documentaţiei specifice de către Primăria Constanţa astfel încât să se poată demara procedura privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi ulterior demararea unei proceduri de achiziţie publică”. „Precizăm că întârzierile în atribuirea contractelor de achiziţie publică sunt posibile şi ca urmare a legislaţiei aflate în vigoare, operatorii economici având posibilitatea contestării (...)”, se arată în răspunsul lui Paul Stănescu. Dar, se mai arată în documentul citat „proiectul este unul prioritar pentru CNI”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singura solutie este sa-l ia Arhiepiscopia. Intre 2 furaciuni pe contracte europene, vezi ce beserica fromoasa face IPS acoloooo.
0
0
Cazino egal satana.
0
0
primarul ales de coandisti o arde in neversea
1
0
Este foarte trist , pentru ca acest oras , Constanta a ajuns sa arate in halul in care arata !! Cata nesimtire si indolenta sa ai pentru ca sa nu te sensibilizeze imaginea deplorabila a acestui oras , de la malul marii , numit Constanta ? Sa-ti fie rusine sa spui ca esti primarul acestui oras !!! Sa-ti fie rusine sa spui ca esti viceprimar !! SA-TI FIE RUSINE SA SPUI CA LUCREZI IN PRIMARIA MUNICIPIULUI CONSTANTA !!!
8
1
Un oras mizerabil ,necivilizat primarul ar trebui sa mearga la Sibiu,Cluj sa vada cum se face administratie publica orase curate,reparatii si consolidarile facute profesional nu exista nici o diferenta fata de alt oras din UE.Rusine Primariei si Prefecturii numai talente si figuri nu sunt in stare sa faca nimic.Pacat de acest oras.
10
0
pai va mai intrebati de ce? pai nu vedeti ca banii sunt directionati catre acele miniaturi din Parcul Tabacariei, catre cafelele pensionarilor, si cate si mai cate. De aia nu mai sunt bani .....
8
0
Este adevarat cu oameni care este mai buni de cat altu, pnl ul face 2 nevarsiul
0
2
Bogdanele ALUPIGUS tati
3
1
Singura solutie este sa votati miscarea populara si pe presedintele Traian
1
8
pentru ca incompetenta si dezinteresul sunt la ele acasa
12
2
Iesiti in strada pentru PNL haideti oameni , PNL ul vrea la putere, dar fara voi nu poate, haideti in strada pentrU pnl
0
6
pai pavele chinezesti la preturi nemtesti,cat vroiai sa ne tina??!!
7
1
Este scandalos revoltatror cum isi bat joc edilii de banii nostri de mostenirea stramosilor de efortul celor care in 1951 au reabilitat Cazinoul intr un an dupa razboiul care facuse ravagii de vedeai cerul de l;a parter Exista atatea metode de al reabilita chiar si prin donatie publica sau daca fiecare biserica ar contribui putin ca avem peste 20 000 de biserici si bogati care au pacalir RO si Romanii Dar este greu ca edilii sa doreasca au alte prioritati :amante ,soacre etc
8
3
Rusine rusine sa va fie emblema Constantei a ajuns jalnica ....primari incompetent ...vedeti ca pavelele pe care le-ati montat cu surle si trambite in zona centrala vz Ovidiu le ei cu lopata ...achizitie de cea mai proasta calitate si montarea lor la fel ...nu raspunde nimeni nu exista garantie a lucrarii ???
10
2
din nou "competenta" administratiei locale iese la suprafata. nu ca CNI ar fi mai cu mot
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218