REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cazul gravidei care a născut gemeni în două spitale diferite va fi "judecat" la Colegiul Medicilor

Cazul gravidei care a născut gemeni în două spitale diferite va fi "judecat" la Colegiul Medicilor

Replica API 14 septembrie 2012 | 00:00 136

Spitalul Hârşova, în anchetă

Spitalul Hârşova, în anchetă

După o amendă de 20.000 de lei, aplicată pentru neconformităţile constatate marţi, 11 septembrie a.c., Spitalul orăşenesc Hârşova a fost călcat joi, 13 septembrie a.c., de către o echipă de specialişti din subordinea Ministerului Sănătăţii, în vederea demarării unei ample anchete în cazul gravidei care a născut gemeni, la ore diferite, în două spitale din judeţul Constanţa. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au solicitat medicilor de la Hârşova să le arăte negru pe alb ce s-a întâmplat cu pacienta de la internare şi până la externare, dar şi de ce au solicitat ambulanţa abia miercuri dimineaţa, în condiţiile în care spitalul nu are linie de gardă cu medic anestezist, medic ginecolog şi nici nu este dotat cu un punct de transfuzii sanguine sau cu apă caldă.

După o serie de discuţii cu managerul spitalului, Mihai Andrei, şi medicul de gardă, cunoscutul pediatru Dorina Tomi, inspectorii au revenit la Constanţa pentru a verifica datele de la Hârşova cu cele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, dar şi pentru a înainta un raport la Colegiul Medicilor. "O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică s-a deplasat joi la Hârşova pentru a aduna toate documentele necesare, acţiune care s-a desfăşurat şi la Ambulanţă, şi apoi vom sesiza Comisia de Specialitate a Colegiului Medicilor. Neavând un specialist ginecolog la DSP, am decis ca în acest caz să cerem sprijin Colegiului Medicilor. Există anumite protocoale ce necesită a fi respectate şi trebuie văzut dacă s-a procedat corect. S-a vorbit inclusiv cu pacienta, care a menţionat că din cauza unei probleme familiale nu a fost luată în evidenţa unui medic şi având sarcină gemelară s-a prezentat la spital. După ce vor fi analizate toate datele de la spital şi de la Ambulanţă, se vor putea trage şi primele concluzii în acest caz", a declarat, pentru "Replica", dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. Facem precizarea că femeia care a adus pe lume doi gemeni, la spitale diferite, se află internată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, starea de sănătate a acesteia fiind una bună. "Până în momentul de faţă, atât mama, cât şi cei doi copii, de 2,100, respectiv 2,400 kg, sunt bine. Vom urmări evoluţia acestora şi în zilele următoare", a precizat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Judeţean. În plus, medicul ne spune că nu este singura sarcină gemelară de la Spitalul din Hârşova, rezolvată la Judeţean, cazurile de acest gen fiind frecvente. "O sarcină implică mai multe riscuri, motiv pentru care trebuie luată în evidenţă de un medic de specialitate. Femeia nu este la prima naştere şi nici nu a fost monitorizată pe parcursul acesteia. Cei de la Hârşova s-au mai confruntat cu astfel de cazuri. Nu pot să spun decât că ei au apelat la Ambulanţă, ambulanţierii şi-au făcut treaba, la fel şi noi", a mai spus dr. Grasa.

Alexandra VASILE, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272