REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cazul medicului condamnat pentru favorizarea unui inculpat a ajuns la Curtea Supremă

Cazul medicului condamnat pentru favorizarea unui inculpat a ajuns la Curtea Supremă

Replica API 20 aprilie 2022 | 21:54 1665

Cristina Chiriloaie, medic de familie, a ajuns în atenția procurorilor DNA pentru favorizarea unui inculpat. A încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, care a fost respins de prima instanță. Apoi, la apel, a fost admis, medicul de familie alegându-se cu 1 an și 3 luni cu suspendare. Însă, aceasta a depus recurs în casație la Înalte Curte de Casație și Justiție, termenul de judecată fiind stabilit pentru data de 25.05.2022.

Precizăm că recursul în casație urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Pot fi atacate cu recurs în casaţie deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel, cu excepţia deciziilor prin care s-a dispus rejudecarea cauzelor.

Amintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Chiriloaie Cristina, medic de familie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, favorizarea făptuitorului.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, la data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.

Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
invidia celor vaccinati pe cei nevaccinati este prea mare
0
0
Si ce? Te oftici?
1
1
nu le mariti salariile de 20 000 lei?se pare ca nu le ajung, sa se revina la salarii normale de 4000 lei, ca o sa fie mai bine
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272