Cazul NORDIS, în prelungiri. Laura Vicol îl desființează pe liberalul Florin Roman. Video
Cazul NORDIS, în prelungiri. Laura Vicol îl desființează pe liberalul Florin Roman. Video
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestÈšeapa de NORDIS a fost un subiect mult discutat în campania electorală, dar È™i anterior. Subiect care a picat, de altfel, mânușă pentru adversarii politici, care au tot vociferat că È›eapa ar fi putut fi evitată dacă parlamentarii È™i-ar fi dat mai mult interes pentru un proiect de lege È›inut prin sertarele Parlamentului. Deputatul PNL Florin Roman este unul dintre cei revoltaÈ›i, acuzând că un proiect de lege iniÈ›iat de PNL, care ar fi protejat românii de È›epe imobiliare, a fost blocat prin Parlament. „Roman minte“ a fost replica fostului preÈ™edinte al Comisiei Juridice din Camera DeputaÈ›ilor, Laura Vicol.
Cazul NORDIS a zguduit serios clasa politică având în vedere multiplele ramificaÈ›ii în această zonă. A fost o reală temă de campanie, mai ales în turul I la prezidenÈ›iale, È™i ulterior în campania pentru alegerile parlamentare.
AcuzaÈ›ii liberale în cazul NORDIS
Liberalii au acuzat, prin deputatul Florin Roman, că PSD a blocat în Parlament un proiect de lege iniÈ›iat de el care, dacă ar fi fost votat, ar fi prevenit cazul NORDIS. De fapt era vorba despre un atac la fostul preÈ™edinte al Comisiei Juridice din Camera DeputaÈ›ilor, Laura Vicol. Este vorba despre „Proiectul de lege privind cerinÈ›ele fundamentale aplicabile dezvoltatorilor imobiliari È™i construcÈ›iilor din cadrul dezvoltărilor imobiliare È™i pentru modificarea altor acte normative conexe domeniului imobiliar“. Pe scurt, prin acest proiect de lege se limitau plățile de către beneficiari către dezvoltatori la maximum 10% din valoarea imobilului, totodată fiind reglementate È™i o serie de obligaÈ›ii ale dezvoltatorilor care aveau rolul de a proteja clienÈ›ii.
Plimbarea prin sertarele Parlamentului
Proiectul de lege a fost depus în Parlament, la Senat, în aprilie 2019. Proiectul a zăcut câteva luni prin sertare comisiilor din Senat, până în momentul când a fost adoptat tacit de camera superioară a Parlamentului. Ulterior, la final de 2019, a ajuns la Camera DeputaÈ›ilor, unde a fost mutat în nenumărate rânduri prin mai multe sertare, nefiind o prioritate. În 2020, când la guvernare se aflau PNL È™i USR, din partea Executivului a venit un aviz negativ pe acest proiect de lege. Până în anul 2021, Comisia Juridică a Camerei DeputaÈ›ilor a fost condusă de USR care a ignorat total acest proiect legislativ, pe care nu l-au considerat ca fiind o prioritate.
Începând cu anul 2021 la È™efia Comisiei Juridice a Camerei DeputaÈ›ilor a venit PSD prin Laura Vicol.
Vicol răspunde acuzațiilor PNL
După finalizarea alegerilor Parlamentare, Laura Vicol a răspuns acestor acuzaÈ›ii printr-un video postat pe TikTok în care explică parcursul sinuos al acestui proiect de lege. Aceasta explică faptul că de la venirea ei nimeni din PNL nu a făcut vreo solicitare de urgentare a acestui proiect de lege. „Am colaborat tot timpul cu reprezentanÈ›ii PNL pentru fiecare proiect de lege dezbătut în Comisie“, a declarat Laura Vicol.
Mai mult decât atât, deputatul PNL Gabriel Andronache, unul din iniÈ›iatorii proiectului de lege, îi cere în mai multe rânduri Laurei Vicol să scoată proiectul de pe ordinea de zi a Comisiei.
Timp de 5 ani acest proiect a fost ascuns prin sertare sau amânat la dezbaterea din Comisia Juridică pentru că, aÈ™a cum spunea chiar Andronache, nu avea verde de la conducerea partidului.
A explodat apoi cazul NORDIS È™i PNL a folosit acest subiect în campania electorală considerând că va reuÈ™i să reducă semnificativ din procentele social democraÈ›ilor. GHINION, cum ar zice un preÈ™edinte la final de mandat.
Iată cum lipsa de interes a politicienilor față de alegători ne-a adus în situaÈ›ia în care parte dintre ei să fie È›epuiÈ›i de NORDIS, iar liberalii, È™i nu numai, să folosească paguba oamenilor în scop electoral. Și vă mai întrebaÈ›i de ce nu vă votează oamenii!!!
Video:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News