REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce a făcut ŢUŢUIANU în ultimii patru ani!

Ce a făcut ŢUŢUIANU în ultimii patru ani!

Replica API 20 august 2020 | 23:10 2274

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a organizat o conferință de presă în care și-a prezentat activitatea celor patru ani de mandat în fruntea instituției. Întrebat ce notă și-ar acorda activității sale din conducerea CJC, Țuțuianu a afirmat că preferă să lase constănțenii să-i acorde o notă, însă a ținut să se descrie într-un singur cuvânt: implicat. Președintele CJC spune că au fost patru ani de eforturi, realizări și împliniri pentru îndeplinirea mai multor proiecte în domeniile: Sănătate, Infrastructură, Cultură, Sport, Asistență Socială și Învățământ.

Sănătate

Pentru modernizarea și dotarea spitalelor din subordinea CJC au fost alocați aproximativ 60 de milioane de lei, în cei patru ani. Spitalul Județean Constanța a primit 37 de milioane de lei, sumele fiind cheltuite în principal pe reînființarea Secției de Radioterapie, renovarea stației de Sterilizare, dotarea și amenajarea laboratorului de Angiografie Intervențională, extinderea Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală. De asemenea, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a primit în cei patru anul mandat aproximativ 22 de milioane lei pentru achiziția de aparatură medicală, paturi pentru adulți și copii, dar și pentru unui nou pavilionul de Pneumologie III Adulți.

Infrastructură județeană

În total, în acest domeniu s-au alocat aproximativ 500 milioane lei. „Când am preluat mandatul de președinte al ConsiliuluiJudețean Constanța, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța era în INSOLVENȚĂ. Cred că salvarea de la desființare a acestei Regii a fost cel mai mare pariu pe care, pot să spun azi că l-am câștigat alături de actuala conducere a Regiei, dar și alături de angajații acesteia, cărora țin să le mulțumesc.”, a declarat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Consiliul Județean Constanța prin R.A.J.D.P. a executat în cei patru ani, 2016 - 2020, plombări rutiere în valoare totală de 7,5 milioane lei, 314 kilometri de covoare bituminoase, în valoare totală de 132 milioane lei, cât și investiții în drumuri județene, în valoare totală de 24,8 milioane lei, pentru DJ 222 Mihail Kogălniceanu - Cuza Vodă și DJ 224 Medgidia - Tortomanu - Siliștea. La aceste lucrări se adaugă și cele realizate pe fonduri europene, mai exact: DJ 223, DJ 226 și DJ 226 A - DN22.

Asistență Socială și Învățământ Special

În ultimii patru ani, au fost alocate fonduri, în valoare de aproximativ 40 milioane lei, a căror utilizare a avut ca scop îmbunătățirea condițiilor și creșterea performanței serviciilor de asistență socială și învățământ special. Este vorba despre dezvoltarea unor servicii rezidențiale de tip familial, cu o capacitate de maxim 12 locuri, reabilitarea și dotarea Centrului Maternal Mangalia, în vederea înființării unei Căsuțe de Tip Familial, în valoare de 800.000 de lei. Totodată, CJC spune că au fost demarate lucrările de modernizare şi dotare a Centrului de Primire a Copilului în Regim de Urgență - Constanța.

Cultură și Sport

În domeniul cultural, județul Constanța beneficiază de un patrimoniu bogat, iar Consiliul Județean Constanța are șapte instituții publice de cultură aflate în subordine. Horia Țuțuianu susține că a derulat un număr important de proiecte și programe culturale, dintre care amintește doar câte unul pentru fiecare an de mandat, cu mare impact în rândul publicului: festivalul Internațional de Teatru *Miturile Cetății* - 2016; Anul Ovidiu - 2.000 de ani - 2017; Centenarul Marii Uniri - 2018; Anul Cărții în România – 2019. La acestea se adaugă multe alte proiecte de succes sprijinite de CJC prin alocări bugetare în valoare de 150 milioane lei.

„Având în vedere că anul 2020 este anul în care a trebuit să învățăm să conviețuim în condițiile pandemiei, în care sportul a fost afectat de inactivitate, și nu s-au alocat sume pentru activitatea sportivă, în perioada de referință 2016 - 2019, suma totală a finanțărilor nerambursabile pentru susținerea activităților nonprofit din domeniul sportiv a fost de aproximativ 10 milioane lei. ”, susține Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nimic, la fel ca si ceillalti inutili, precum fiul lui mitica draghici
5
0
Pt copii si elevii din mediul rural nu ati facut nimic, domnule Tutuianu
9
1
Angajatii din subordine pleaca cand au chef de la tura de noapte, nu au nici macar bacalaureatul luat cum i-ati angajat mai?nu aveti si voi un sistem de logare sa vedeti cand vin si pleaca de la munca?iau si spor de toxicitate ca stau in ape uzate cica la Palazu..doar 4 -5ore in loc de 12h.
5
1
Nimic nimic nimic
8
1
Si sediul lui de campanie era la Amfiteatru,care apartine lui Nicolae Dusu.E legal,e moral?Cand voteaza,oamenii se uita si la cei din jurul tau,mie nu-mi place de Nicoleta Bercaru,de exemplu.Oricum trebuie schimbat ceva,am vazut 20 de ani de PSD in Constanta,ar trebui sa mai incercam si cu altii!Apropo de Radioterapie,sectia veche a fost lasata ,sa moara" de Capatana,era tot de-al vostru !
6
2
Da cu Teatrul de vara din mamaia ce ai avut de l-ai distrus ca era al tau era in grija ta?!
9
1
Porc Stroe sa traiti, cate grade mai ai securistule?
11
3
Ba slugilor, Tutuianu a miscat ceva, la fel si Fagadau. Si asta desi toata pulimea psdista, slugi si pupincuristi ai lui Stroe, i-au suntat pe toate planurile. Pularailor de la Replica , da' cacatul umflat de Stroe , manglitorul de Moga, escrocii de Babu , Babus , Visan si ceilalti lache cu ifose de politicieni, ce cacat au facut pt oras, viermilor ?
11
16
Tot la nea cusu trag baietii ca pe vechi!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369