REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce a păţit poştaşul care a furat banii de pensii chiar înainte de Crăciun

Ce a păţit poştaşul care a furat banii de pensii chiar înainte de Crăciun

Replica API 15 ianuarie 2020 | 00:00 1047

Sunt tot mai dese cazurile în care poștașii recurg la metode mai puțin ortodoxe pentru a face rost de bani. Bagă mâna adânc în geanta de serviciu și fură banii cetățenilor, fără niciun pic de remușcare. Acesta este și cazul unui angajat al Poștei Române din Constanța care, în ajunul Crăciunului, a lăsat mai mulți pensionari fără drepturi. A fost dat pe mâna poliției, fiind trimis de procurori în judecată pentru delapidare. Condamnat de Judecătorie la doi ani în regim de detenție, iată că poștașul va scăpa fără să execute măcar o zi de pușcărie, după ce instanța de apel a desființat hotărârea instanței de fond și i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare.

Mai mulți pensionari din zona Km 5 au rămas fără pensii, după ce poștașul le-a furat banii, după care a fugit în Franța. Angajatul Poștei Române a achitat în fals mai multe mandate de pensii, înscriind pe cupoanele de mandate date nereale de legitimare ale destinatarilor, semnând în locul destinatarilor de drept, după care și-a însușit sumele provenite din acestea în valoare de 29.974 lei. Pensionarii s-au plâns dirigintei Oficiului Poștal nr 6 că nu au intrat în posesia pensiilor, iar aceasta a deschis o anchetă, aflând, astfel că angajatul Costel T. a furat banii. A fost dat pe mâna polițiștilor și, ulterior, a ajuns în atenția procurorilor care l-au trimis în judecată pentru delapidare. A fost condamnat la 2 ani în regim de detenție. Deși instanța a încercat să ajungă la o înțelegere cu fostul angajat, în sensul de a presta muncă în folosul comunității, acesta a refuzat. Culmea, el a formulat recurs, iar magistrații Curții de Apel Constanța i-au admis cererea, și i-au aplicat pedeapsa cu suspendare.

Totul s-a întâmplat înainte de sărbătoarea Crăciunului din 2016, la Oficiul Poștal nr 6 de pe Șoseaua Mangaliei s-au prezentat mai mulți pensionari care s-au plâns dirigintei că nu și-au primit pensiile, fapt pentru care a procedat la verificarea în sistemul informatic constatând că acestea au fost achitate de factorul poștal Costel T. Diriginta oficiului a solicitat păgubiților să depună câte o cerere și a cerut de la Oficiul Județean de Poștă Constanța copiile mandatelor de pensii în cauză, constatând, din analiza acestora, că datele de legitimare ale titularilor nu corespund, fapt pentru care a raportat evenimentul și a solicitat efectuarea de cercetări de către Controlul Financiar de Gestiune cu privire la activitatea factorului poștal. În timpul verificării la sediul Oficiului Poștal s-au mai prezentat alți pensionari care s-au plâns de aceeași problemă. Factorul Poștal, în vârstă de 41 de ani, aflând că s-a deschis o anchetă internă pe numele său, nu s-a mai prezentat la serviciu, însă diriginta l-a chemat la sediu pentru lămuriri. A spus organelor de control că, pentru a acoperi o lipsă în gestiune, a fost nevoit să completeze în fals celecinci mandate de pensii, după care a recunoscut că și-a însușit banii deoarece avea o datorie personală de plătit. Bărbatul a rămas fără loc de muncă, după care a fugit în Franța.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
banii trebuie obligatoriu recuperati din salariile si pensiile nesi ale judecatorilor care au dat asa verdict destept.La fel toate amenzile cedo,imputate berbecilor de judecatori.Numai asa vor mai invata ceva carte,vor fura mai cu grija,ca de spagi nu se vor lasa. desfiintati pensiile si salariile speciale! nimeni nu.i angajeaza pe astia in altA tara.nu stiu sa faca nimic!
1
0
Eu plang daca trece pensi pe card ca nu mai pot sa le prostesc pe babe sa-mi lase si mie de-o guma!Elena o sa ma bata!
5
1
pensionare, tu ai semnat commentul cu Pensionar dar de fapt esti postas si iti e frica sa nu-ti pierzi locul de munca daca trece lumea pe card, ce compari tu bancile cu Caritas, SAFI sau alte prostii, la banca treburile chiar merg si sunt foarte multi oameni care sunt pe card, la astia de ce nu se fura? si se fura numai la postasi?
2
1
Daca pui pensia pe card fuge banca cu ei. Caritas, SAFI, Tara lui Papura Voda. Romania e o gluma proasta. Cum oare am intrat in Europa? Fraude din ce in ce mai multe. De ce nu e dat in urmarire international? Mai salvati ce mai avem ca pierdem tot. Ultima scanteie de siguranta si respect. Daca toti fura o sa furam si ceilalti ca nu patesc nimic hotii.
0
0
gandeste-te si tu ca aia cu pensii speciale stau in cartiere selecte nu in KM4-5, si suma totala delapidata este de 29 974, asta reprezentand pensiile mai multor pensionari, pe cand la cei cu pensii speciale numai o pensie este cat toata suma asta sau chiar mai mare.Dar de ce nu trec oamenii astia pe card?multi au trecut pe card, e adevarat ca e greu ca un batranel se descurca greu cu scosul de bani de acolo,dar solutii sunt,gasesc ei un cunoscut, sau un nepot sa le scoata banii, si banii vin la timp la banca, nu intarzie, nu mai stai sa astepti postasul.
1
0
Cele mai bune locuri sunt cele de pe mijlocul salii. Numai un idiot lasa acolo culoar. spectatorii circula doar pe margini ca sa nu deranjeze pe nimeni
2
1
Daca erau pensii speciale,bine le-a facut!
5
0
Justitia si politicul incurajeaza furul.Sictir,Justitie ! Nu te vad bine
8
0
deligventilor vine de undeva de unde stim cu totii, dar nu facem nimic, ne complacem si ne distram!Solutia e in mainile noastre, opinia tuturor!
4
0
furati ca judecatorii va vor da cu suspendare, furati de unde puteti
18
0
judecatori de KKT
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614