REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ce a pregătit Primăria de sărbători: Festivalul Iernii în loc de Orăşelul Copiilor şi Revelion în Piaţa Ovidiu

Ce a pregătit Primăria de sărbători: Festivalul Iernii în loc de Orăşelul Copiilor şi Revelion în Piaţa Ovidiu

Replica API 19 noiembrie 2015 | 01:28 401

Luna decembrie, la Constanţa

Luna decembrie, la Constanţa

foto: thenational.ae

Pregătirile pentru sărbători, la Constanţa, sunt în toi! Mulţi ani la rând, în perioada sărbătorilor de iarnă, Primăria Constanţa a respectat tradiţia, în sensul că Orăşelul Copiilor îşi deschidea porţile la început de decembrie. Ei bine, anul acesta aceştia nu se vor mai distra în parcul arheologic, întrucât administraţia locală a decis să organizeze un festivalul al iernii, la Pavilionul Expoziţional. Evenimentul se doreşte a fi unul grandios, cu spectacole mai multe, surprize consistente pentru prichindei, dar şi pentru adulţi. Pentru noaptea dintre ani, administraţia locală a pregătit un Revelion cum nu s-a mai văzut în Constanţa. În noaptea de 31 decembrie, cerul va fi luminat de un joc puternic de lumini şi lasere, dar şi un foc de artificii.

Anul trecut, primarul de atunci al Constanţei, Radu Mazăre, visa la un „Revelion cum n-a văzut Paris“, cu invitaţi unul şi unul, precum Horia Brenciu ori Ştefan Bănică Jr. Planurile i-au fost date peste cap, destul de repede, speriat de remuneraţia de zeci de mii de euro solitcitată de cântăreţi. Aşa că Mazăre s-a dat bătut. În schimb, Decebal Făgădău, viceprimarul cu atribuţii de primar, vine cu un alt concept.

La cumpăna dintre ani, constănţenii sunt invitaţi la o petrecere ce va avea loc în Piaţa Ovidiu - „Revelionul 2016“. Până atunci, însă, locuitorii Constanţei se vor distra la Pavilionul Expoziţional, acolo se va organiza „Festivalul Iernii“, un alt proiect marca Decebal Făgădău. În baza Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile, primăria a publicat anunţul de participare la procedura de selecţie pentru organizarea celor două proiecte.

„Festivalul iernii”, ce se va deschide pe 4 decembrie a.c., presupune desfăşurarea unor spectacole pentru copii şi tineret – colinde şi tradiţii, colinde religioase, coruri, muzică şi dansuri, teatru de păpuşi, muzică uşoară, muzică populară, amplasarea unui patinoar ce va funcţiona pe durata sezonulul de iarnă, intrarea fiind gratuită. De asemenea, constănţenii se pot delecta cu preparate tradiţionale româneşti în spaţiu special amenajat.

Contractul de finanţare nerambursabilă în vederea organizării acestui eveniment a fost atribuit Asociației Padina Fest, iar valoarea investiției se ridică la 1.408.000, din care Primăria Constanța suportă 1.266.000 lei, restul sumei fiind suportat de contractant. „Festivalul iernii va fi organizat la Pavilionul Expozițional în parcare, va fi amplasat un patinoar, cu intrarea gratuită pentru orișicine, la fel și patinele.

Acesta va avea o suprafață de 1.200 metri pătrați. Se va intra în serii formată din 200 de persoane, de 45 de minute, cu 30 de minute pauză și va fi funcțional începând cu orele 10.00, până la orele 22.00. Vor fi spectacole pe gheață, va fi cineva care va face programe, cel puțin în weekend, vom avea spiriduși, Moș Crăciun, vom crea o poveste. Mi s-a părut o idee mai bună amplasarea acestui patinoar, decât cu tiribombele, așa cum eram obișnuiți în Orășelul Copiilor. Pot veni și ele, nu este interzis“, ne-a spus Liviu Pătrașcu, director executiv – Direcția Relații Internaționale și Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța.

„Vom avea o cameră web și vom transmite în direct. O să facem un site, o adresă care va putea fi accesată de oricine“, a mai completat Pătrașcu. Acesta a mai anunțat că lucrările de amenajare a spațiului vor începe săptămâna viitoare. Revenind la „Revelion 2016“, acesta înseamnǎ câteva ore petrecute în Piața Ovidiu, unde sunt aşteptate câteva sute de persoane. Anul acesta, pentru prima datǎ după foarte mult timp, în cea mai veche zonă a orașului Constanța va răsuna muzica. Este prevǎzutǎ şi o numǎrǎtoare inversǎ, la care se vor asocia probabil sute de voci, iar dupǎ ora 12 noaptea cerul va fi luminat de un joc de lasere și de lumini proiectat pe Muzeul de Istorie și Arheologie, însă nu vor lipsi nici focurile de artificii.

Primăria Constanța a finalizat procedura de atribuire a contractului, iar firma câștigătoarea este SC 360 Revolution, recunoscută pentru spectacolele extraordinare organizate în București, în noaptea dintre ani. Pentru petrecerea menită să marcheze trecerea în Noul An se va investi suma de 450.000 lei, din care 405.000, contribuția Primăriei Constanța, iar 45.000 –contribuția societății câștigătoare. Pătrașcu a ținut să facă cunoscut faptul că această firmă nu va primi nici un ban pentru organizarea evenimentului, singurul beneficiu care-l va obține fiind...publicitatea.

„Pentru spectacolul de la cumpăna dintre ani, firma 360 Revolution SRL a mai organizat Revelionul la Cluj, anul trecut, dar și cele din București. Are experiența necesară. Nu va avea profit din organizarea acestui eveniment. Poate să câștige din sponsori. Nu va câștiga bani, dar...se promovează“, a explicat Liviu Pătrașcu. Acesta spune că se așteaptă ca la eveniment să participe foarte multă lume. Dacă tot s-au închis cluburile!

„Sper să fie altfel ca până acum. Acum, că s-au închis cluburile, sperăm să vină mulți oameni. Îi așteptăm pe toți, este loc în Piața Ovidiu. O să vorbesc și cu proprietarii restaurantelor din zonă să țină și ei deschis de Revelion. Ar fi frumos!“, a conchis Pătrașcu. Deocamdată, nu se cunosc numele consacrate ale artiștilor ce vor urca pe scena din Piața Ovidiu, întrucât nu s-a stabilit nimic, concret. Acest aspect va fi lămurit în zilele următoare, a anunțat Liviu Pătrașcu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272