REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce a scris presa internațională despre decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu

Ce a scris presa internațională despre decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu

Replica API 9 martie 2021 | 07:49 1520

Decizia UEFA în cazul Sebastian Colțescu face turul presei internaționale. Arbitrul român a fost găsit nevinovat în ceea ce privește articolul 14, după scandalul cu Pierre Webo, antrenorul secund al echipei din Turcia, notează digisport.ro, citat de stiripesurse.ro.

Sebastian Colțescu

”Colțescu și Șovre au violat articolele 11 și 6 (1), în ceea ce privește obligația de conduită, dar nu și articolul 14, adică rasism și comportament discriminatoriu”, se arată în decizia publicată de forul european.

Centralul, care a fost rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie și va trebui totodată să urmeze un program educațional, potrivit hotărârii UEFA.

Presa internațională a tratat pe larg subiectul Sebastian Colțescu. ”UEFA îl descalifică pe Colțescu până în sezonul viitor, după PSG - Istanbul”, scrie Marca. ”Arbitrii care au făcut presupusul comentariu rasist asupra lui Webo au fost pedepsiți pentru că nu s-au comportat corespunzător. Nu însă pentru rasism”, adaugă publicația spaniolă.

”Arbitrul de la PSG - Istanbul Başakşehir a fost suspendat până la finalul sezonului, dar nu e vinovat de rasism”, a subliniat și Daily Star.

”Ancheta forului european a concluzionat, pe 11 februarie, că oficialul nu a făcut comentarii cu tentă rasistă. Chiar și așa, comitetul disciplinar al UEFA tot a vrut să-l sancționeze. Și Webo a primit un meci de suspendare pentru comportament nesportiv”, notează L'Equipe.

Turcii de la Star anunță pedeapsa primită de Sebastian Colțescu, dar susțin în continuare că arbitrul ”a folosit termeni rasiști și a provocat un scandal uriaș cu Pierre Webo în partida PSG - Istanbul Başakşehir”.

”NU a fost rasism. A spus 'negru' unui jucător, dar UEFA a zis că a fost doar comportament neadecvat”, a scris La Repubblica.

La fel ca Sebastian Colțescu, și asistentul Octavian Șovre a fost sancționat pentru comportament neadecvat și va trebui, la rândul său, să urmeze un program educațional.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa il suspende cand tranteste meciuri, nu cand nu a gresit..oricum si turcii si Webo sunt adevarii rasisti si nemernicit. Adica asa e dreptatea? tolerez hotia dar si ma bucur ca ai alunecat pe ghiata, polei din cauza ce te imping unii, ia suspendare..Sa plateasca pentru ce a facut - daca a facut acoperit sau fortat, in complicitate cu FRF - asta e pacat! Daca hotul de Burleanu striga hotii si il toleram ne meritam soarta..
0
0
La cate meciuri ai trantit derbedeule in romania iti meriti soarta.. Out din arbitraj !.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108