REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CE aprobă programul Bulgariei pentru competitivitate şi inovaţii în întreprinderi

CE aprobă programul Bulgariei pentru competitivitate şi inovaţii în întreprinderi

Redacție 6 octombrie 2022 | 00:00 201

Comisia Europeană (CE) a aprobat programul Bulgariei pentru competitivitate şi inovaţii în întreprinderi, prin care vor fi alocaţi 1,49 miliarde de euro între 2021 şi 2027, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în Bulgaria.

Programul oferă sprijin direcţionat companiilor bulgare pentru abordarea principalelor domenii, care întârzie transformarea economiei bulgare într-una inovatoare, digitală, cu emisii scăzute de carbon şi utilizarea eficientă a resurselor. Peste 85% din bugetul programului (1,28 miliarde de euro) a fost alocat serviciilor de mărime mică şi mijlocie, citează Agerpres.

Principalele obiective ale programului sunt de a realiza o creştere inteligentă şi durabilă a economiei bulgare, precum şi o transformare industrială şi digitală a ţării. Alte priorităţi includ dezvoltarea şi stimularea capacităţii de cercetare şi inovare şi introducerea de tehnologii avansate, stimularea creşterii durabile, a înfiinţării de noi locuri de muncă, globalizarea şi competitivitatea şi întreprinderile mici şi mijlocii, garantarea beneficiilor tranziţiei digitale, o tranziţie către o economie circulară şi eficientă energetic.

În cadrul programului, va fi acordat sprijin pentru inovaţiile startup-urilor şi companiilor cu dezvoltare rapidă în domeniul industriilor de înaltă tehnologie, va fi impulsionată digitalizarea, inclusiv garantarea securităţii cibernetice şi dezvoltarea tehnologiilor, necesare pentru tranziţia la Industria 4.0., va fi acordat sprijin pentru introducerea de tehnologii cu emisii reduse de carbon şi eficiente energetic, certificare pentru sistemele de management energetic şi stimulente pentru SRE, asistenţă pentru IMM-uri în introducerea de tehnologii pentru utilizarea eficientă a resurselor naturale, creşterea ponderii reciclării, modernizarea tehnologiilor pentru gestionarea deşeurilor şi încurajarea parteneriatelor între parteneriate şi a schimbului de bune practici.

Aproximativ 35% din bugetul Programului va fi implementat prin instrumente financiare, cum ar fi garanţii pentru împrumuturi bancare şi investiţii de capital, în toate etapele dezvoltării IMM-urilor. Acest lucru va garanta o utilizare mai eficientă şi mai durabilă a resurselor UE în sprijinul proiectelor care generează venituri şi economii.

Luni, Comisia a aprobat Programul de conectivitate a transporturilor, primul mare program de infrastructură din perioada de programare actuală. CE va aloca 1,61 miliarde de euro pentru investiţii care promovează utilizarea transporturilor ecologice şi a combustibililor alternativi. Acest lucru va îmbunătăţi, de asemenea, calitatea infrastructurii rutiere, feroviare şi maritime, şi va contribui la reducerea impactului nociv al transportului asupra mediului.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212