REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
18.4° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Ce au declarat autoritățile de la ARSVOM despre barca detonată la Midia. Video

Ce au declarat autoritățile de la ARSVOM despre barca detonată la Midia. Video

Georgiana BOGLEA 6 aprilie 2024 | 12:24 2317

A fost panică printre locuitorii orașului Constanța atunci când barca găsită în apropiere de Tuzla, în data de 3 aprilie, a fost detonată în poligonul Midia în data de 5 aprilie a.c.

Ce au declarat autoritatile de la ARSVOM despre barca detonata la Midia. VideoTiberiu Lazăr, Ofițer maritim

Autoritățile ARSVOM au declarat că barca avea forma și culoarea unei ambarcațiuni civile, iar personalul din imediata apropiere a fost evacuat în data de 4 aprilie, ca și măsură de siguranță.

"Această șalupă avea forma unei ambarcațiuni civile. Nu vă pot spune de unde venea această ambarcațiune pentru că nu cunosc aceste informații. Vom reveni. Avea forma, culoarea unei ambarcațiuni civile, nu avea elemente distincte.În ziua de joi 4 aprilie, personalul din apropiere a fost evacuat. Această operațiune a fost desfășurată de ARSVOM Constanța în colaborare cu Garda de Coastă, sub coordonarea Autorității Navale Române. Nu la orice barcă vin pirotehnișitii SRI, de aceea a fost adusă în portul Constanța. Ancheta a început în data de 3 aprilie. Specialiștii de la SRI au ajuns în data de 3. În data de 4 această ambarcațiune a fost revendicată. Noi am efectuat operațiunile de ambarcare și salvare, respectiv remorcare. Vom reveni cu mai multe informații." a declarat  Ofițerul maritim, Tiberiu Lazăr.

Video:

Reamintim faptul că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) a fost alertată, miercuri, 3 aprilie a.c., de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la o ambarcațiune răsturnată, în zona travers Tuzla.

Ce au declarat autoritatile de la ARSVOM despre barca detonata la Midia. VideoImagini de la remorcarea ambarcațiunii

Nava SAR ARTEMIS, din cadrul ARSVOM a fost solicitată să intervină pentru a efectua operațiuni de căutare și salvare. La ora 17:45, Sar Artemis a ajuns in poziția indicată și a început căutarea în sector, conform instrucțiunilor de la MRCC. În urma căutărilor nu a fost găsită nicio persoană, urmând a se face investigații cu privire la această situație. Ambarcațiunea a fost remorcată de către nava Sar Artemis, urmând a fi adusă în port.

Ce au declarat autoritatile de la ARSVOM despre barca detonata la Midia. VideoAmbarcațiunea găsită

Ulterior reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au transmis în cursul serii de vineri, 5 aprilie a.c., că la ora 18:24,  în Poligonul de trageri antiaeriene Capu Midia, județul Constanța, a avut loc o detonare controlată executată de specialiști ai Serviciului Român de Informații și ai Ministerului Apărării Naționale. Procedura s-a desfășurat în condiții de siguranță și cu respectarea tuturor dispozițiilor legale.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ete p**a.....stirea de c***t....ce sa zic ..s-au speriat constantenii ca a detonat barca . .
2
0
Iar copy paste saraciilor ?!
4
0
pppwlii nu au declarat nimic. Numai ca se studiaza. Si ca nu se stie mare lucru.
7
0
Ca s-a basit m****a p****l de laatateashaorme și pizza infulecate la CinCin în drum spre ARSVOM. Cum burdihanul de 300 de kile nu a mai ținut, a detonat doar doua fasaite care au fost la un pas sa producă o adevărată tragedie. Mireluto, ne aruncat pe toți în aer, nebuno. Ai aghioase mari în trupul de orca
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515