REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce au transmis oficialii SUA în privat Rusiei dacă se vor folosi armele nucleare

Ce au transmis oficialii SUA în privat Rusiei dacă se vor folosi armele nucleare

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:00 1477

În ultimele luni, Statele Unite au comunicat în privat Rusiei că vor exista consecinţe dacă Moscova alege să utilizeze armele nucleare, au anunţat oficialii americani, anunță CNN, potrivit rador.ro.

Nu este foarte clar când au fost transmise aceste avertismente, în care a fost implicat Departamentul de Stat al SUA, după cum afirmă un oficial american. Administraţia Biden s-a sprijinit foarte mult pe canalele de informaţii pentru a comunica mesaje sensibile Moscovei pe tot parcursul războiului din Ucraina, inclusiv recent în cadrul negocierilor legate de reţinerea pe nedrept a unor cetăţeni americani, citează stiripesurse.ro.

Avertismentele vin pe fondul declaraţiilor făcute miercuri de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care a ameninţat într-un discurs că va recurge la armele nucleare, după o serie de eşecuri stânjenitoare pe câmpul de luptă în Ucraina. Oficialii americani au subliniat că nu este prima dată de la începutul re-invaziei în Ucraina, în februarie, când Vladimir Putin ameninţă că ar putea recurge la armele nucleare, deşi unii analişti văd în ameninţarea de miercuri o notă mult mai specifică şi inflamată decât retorica anterioară a preşedintelui Rusiei.

Deocamdată, oficialii Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) au spus în mod public că nu au văzut niciun semn că Rusia s-ar pregăti să utilizeze armele nucleare, dar unii analişti militari sunt îngrijoraţi de faptul că Rusia ar putea încerca să folosească o aşa-numită armă nucleară tactică, ca răspuns la rezultatele slabe pe câmpul de luptă din Ucraina - tactică numită adesea "escaladare pentru a detensiona".

Oficialii serviciilor de informaţii consideră că Vladimir Putin ar recurge probabil la această opţiune doar dacă ar simţi că Rusia sau regimul său sunt puse în pericol existenţial, dar nu le este clar dacă preşedintele rus ar simţi că pierderea războiului din Ucraina s-ar încadra în această descriere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-ar parea ca ai sarit peste scoala mai ales la orele de gramatica...
0
0
de ce nu te inrolezi in armata de betivi ai asasinului putin ? Faci un bine la toti.
1
0
Sar putea sa le foloseasca daca rusii o sa simta ca sunt atacati de SUA si EU, astia ajutand Ucraina.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108