REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Ce destinație va avea Cazinoul din Constanța, după terminarea lucrărilor?! Video

Ce destinație va avea Cazinoul din Constanța, după terminarea lucrărilor?! Video

B.N. 24 februarie 2024 | 00:00 11349

Constanța se pregătește de un eveniment monumental în luna august 2024: redeschiderea Cazinoului, o capodoperă arhitecturală ce a dominat faleza Mării Negre de la începutul secolului al XX-lea. După aproape două decenii de uitare și ruină, acest simbol emblematic al orașului va fi din nou în centrul atenției, oferind vizitatorilor o fereastră spre trecutul glorios, dar și oportunități culturale și sociale contemporane.

Ce destinatie va avea Cazinoul din Constanta, dupa terminarea lucrarilor?!  Videose lucrează la foc automat în Cazinoul din Constanța

Restaurarea Cazinoului din Constanța a fost o provocare majoră, cu o investiție ce va depăși până la final 100 de milioane de lei. În ciuda dificultăților, inclusiv probleme semnificative la fundație ce au necesitat intervenții urgente de consolidare, proiectul se apropie de final, având ca obiectiv reabilitarea completă a clădirii. Eforturile constructorilor și ale specialiștilor în restaurare au readus la viață frumusețea originală a cazinoului, de la ferestrele și ușile din lemn stratificat de stejar, până la pardoselile de marmură lucioasă și decorațiunile interioare somptuoase.

Ce destinatie va avea Cazinoul din Constanta, dupa terminarea lucrarilor?!  Videoimagine din interiorul Cazinoului

Redeschiderea Cazinoului marchează salvarea unui monument istoric și transformarea sa într-un centru vibrant de cultură și socializare. Clădirea va găzdui două muzee, unul dedicat istoriei sale fascinante și unul artei contemporane, unde vizitatorii se vor putea bucura de arhitectura impresionantă și de expozițiile găzduite, cât și săli de evenimente și o cafenea elegantă, unde vor putea savura o băutură cu vedere spre marea infinită. Această diversitate de facilități va atrage turiști și localnici, oferind un spațiu multifuncțional pentru evenimente culturale, expoziții, conferințe și concerte, generând venituri suplimentare pentru economia orașului și îmbogățind oferta culturală. Echipa din spatele proiectului de restaurare lucrează neobosit pentru a se asigura că totul este pregătit pentru luna august.

Ce destinatie va avea Cazinoul din Constanta, dupa terminarea lucrarilor?!  Videoimagine din interiorul Cazinoului

De la finisaje interioare la ultimele retușuri ale expozițiilor permanente, fiecare detaliu este gândit pentru a oferi vizitatorilor o experiență memorabilă. Cazinoul din Constanța este pe cale să devină, din nou, o perlă a arhitecturii românești și un punct de referință cultural pe harta Europei.

Ce destinatie va avea Cazinoul din Constanta, dupa terminarea lucrarilor?!  Videoimagine din interiorul Cazinoului

În cadrul unui interviu în direct cu primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, la sediul redacției Replica, acesta a declarat că deschiderea Cazinoului a fost devansată pentru 1 august 2024, pentru a se asigura că proiectul va fi cu totul finalizat. Deși inițial era prevăzută o altă dată a deschiderii, în urma discuțiilor cu administratorul general Edificia Carpați, Petre Badea, companie cunoscută ce se ocupă de restaurarea monumentelor istorice, Chițac a concluzionat că este vorba despre un proiect complex, cu o arhitectură de tip Art Nouveau, elemente ce necesită precizie în execuție, astfel că era necesar a-i fi alocat un timp prelungit, precizând, totodată, că imobilul urmează a fi închiriat cu destinație culturală. „Am avansat termenul după ce am discutat cu antreprenorul. În momentul acesta, ținând cont de stadiul execuției, acesta ar fi termenul. Va avea destinație culturală. Închiriem conform destinației, cum îl întreținem? Altfel, băgăm mâna în buget. Trebuie să facă bani, măcar, pentru întreținere” a spus primarul.

Video

Acest proiect ambițios reprezintă o punte între trecutul istoric al Constanței și viitorul său promițător, reafirmând rolul orașului ca destinație culturală și turistică de top. În luna august 2024, porțile Cazinoului se vor deschide pentru a dezvălui o lume de eleganță, istorie și cultură, reînviind gloria zilelor sale de aur.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce-i mai place primarului să se dea mare...aia e o construcție de patrimoniu. Ar trebui să fie de uz public, de exemplu sală de evenimente (să poți organiza acolo nunți, botezuri, petreceri) , turism, făcut un mic restaurant specific r*mânesc, etc. Se pot scoate bani. Nu sediu de firmă sau gata, l-am făcut, acum zeci de ani iar stă să crape.
0
0
SANDU:În mintea regilor,toată țara le aparținea. p***t gândit,idei venite din marea plictiseală adunată timp de generații de nefăcatori de ceva,adică făcători de nimic în afară de războaie.Averile veneau din taxele și suprataxele plătite de populația care era de fapt și de drept proprietara țării.Regimea putea deține strict ce a produs cu propriile mâini sau minte,adică nimic de nimic,exceptând pacatul de a trimite la moarte milioane și milioane de oameni.Tu Sandule tine o p'a ta,eu o țin p'a mea.De ești vreun pui de marchiz,conte,baron sau măcar de majordom,ghinionul tău,nema guma,suntem în anul de gratie 2024.
0
6
Cazinoul e al familiei regale, a fost construit de Carol I, trebuie retrocedat.
2
17
Cazinoul este al Constantei . Primaria trebuie sa faca ceva pentru a produce bani . Sa-l faca cazinou asa cum era destinatia lui dara cel care intra sa joace , sa plateasca o taxa destul de mare de exp. 50 euro . Apoi castigurile sa fie impozitate cu o cota parte , bani ce vor intra la primarie in cont pentru intretinerea lui . Dar clar sa fie administrat de Primarie nu de stan, bran care sa-l termine in 2 ani .
7
5
Pe placuta informativa scrie ca trebuia sa fie gata de vreo 2 ani. Dar devanseaza primarul wc lucrarile si va fi gata anul asta??? Cum sa devanseze un termen expirat de 2 ani??? Doar mintea incompetentului de la primaria constanta poate scorni asa ceva!
8
5
Pai cred ca garaj sa își parcheze piticu din palazu taticu lu iedi porșu 911 maron din șpăgile date "sa trimită" marinari prin poarta stelara si corvetele de acolo pe mare. Si o sala se bingo exact ca la casa DE CULTURA! VOTAȚ PITICU RUSULICA SI HODOROGU VERGILIU!
8
6
Bani cheltuiti aiurea, peste 2 ani o sa fie tot in paragina. Mai bine il demola si facea un Profi non stop.
5
14
100 mil de ron, pe jos e placat cu OSB , huuaaaaa
6
7
Poti sa cheltui 20 de mil de euro pe renovare . De banii astia faceau inca 3 lipite langa el si un hotel. Ca la noi , nicaieri! Mizeriile de la putere au mancat bine
6
10
Bani cheltuiti aiurea, peste 2 ani o sa fie tot in paragina. Mai bine il demola si facea un Profi non stop.
6
15
Cazinoul și inca 5 clădiri renovate in Peninsula egal zero.Cand vor fi renovate toate inclusiv blocurile hidoase din piata Ovidiu mai putem ridica ochii din pământ.Mai rămân locurile virane si taluzul de transformat în parcuri și o sosea de coasta.Doar atunci vom scăpa de criticile și mistourile ardelenilor.Oricum, în regiunea Marii Negre Constanța e departe de top.
5
14
Ne cacam pe noi cu cateva cladiri din secolul trecut. Care trecut glorios? Un cazino este loc de aruncat bani din ,,munca cinstita'',de motive de suicid pentru marii perdanti si alte belele. O fi ea,cladirea deosebita,insa acuma nu poti face acolo cofetarie sau muzeu,ca nu scoti bani de intretinere si apoi iei de la buget,in timp ce casele cad pe capul celor ce inca mai hamalesc pe o basina de salariu. Constructia asta ,fara alte investitii care sa aduca venituri,este povara. Da,e bine sa fie folosita in scopul pentru care a fost construita si sa terminam cu laudatul locurilor accesibile numai stim noi cui. Bordelurile de luz,cazinourile,cluburile unde e scump ca te uiti in oglinda ,sunt pentru cei care din diverse surse au bani si vor sa arate asta,ca altceva nu au ce arata. Sunt orase in Europa unde strazi intregi trec printre cladiri frumoase si nu se face atata ,,vulva''. Restul orasulu,Constanta e ca dupa bombe si cu imbibatie de muci,ca toate orasele Romaniei.
11
13
Nu stiu de ce mai intrebati ce destinatie va avea cazinoul !Daca nu belim OCHII si ascutim mintea la alegerile ce vor avea loc , vom avea sediul partidelor PSD si PNL ,care sunt hotariti inca 10 ani sa fie la conducereea tarisoarei asteia !Asa ca ATENTIE ROMANI !
17
9
Amin! si-un praz verde
6
6
Daca este Cazinou de ce sa nu aiba si activitate de cazinou. Si ,in plus, ar aduce venituri serioase pentru intretinerea acestui important edificiu. Chiar si Cabaret. Nu cred ca cenaclul literar va aduce venituri. Lumea vine pe Litoral sa se distreze si sa cheluie bani. Ar fi trebuit sa avem si un hipodrom ,cum exista cindva.Nu stim sa facem bani!
21
7
"marea infinita"?! Pai daca e mare, nu e infinta, dar doar atata pot pseudoziaristii de la r*****a....a fost candva un ziar interesant, acum e doar o umbra asigurata de multi diletanti ce se viseaza ziaristi!
9
9
Catedrala mitropolitană! In 2088!
3
6
la banii astia, facea unul nou!
4
13
Cati bani se intorc din contul constructorului in buzunarele unor excroci?
10
9
Bietul Cazinou cat a suferit sa iasa iar la la lumina .Abia astept sa beau o cafea .Am fost acolo la seri de cabaret, la restaurant la nunti .Ce frumos .Sa speram ca lucrarile sunt de calitate .Ar merita
24
5
La modul cel mai serios, ce alta destinație mai bună pentru el este decât altceva în afară de restaurant și salon de evenimente ? Asta dacă vrem să ne bucurăm de el cat mai mult, dacă nu, îl facem muzeu și după 2 ani n o să mai calce nimeni în el și iar ajunge în paragină, asta este realitatea
20
13
Iar cu intrarea in reparatii peste doi ani, o sa pierzi pariul !!! Lucrarile sunt de foarte buna calitate, daca ne-am tot obisnuit cu lucrari de mantuiala....ei bine, aici nu este cazul !!!
22
4
un tzantzar sa se foloseasca de investitie. Oricum peste doi ani intra in renovare. Pariu ?
30
7

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436