REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce este important să știi despre infecțiile urinare

Ce este important să știi despre infecțiile urinare

A.F. 10 aprilie 2024 | 00:00 159

Infecțiile urinare sunt printre cele mai răspândite infecții bacteriene și pot afecta orice parte a sistemului urinar, de la uretră la vezica urinară și plămâni.

Ce este important sa stii despre infectiile urinare

În general, sistemul imunitar elimină aceste bacterii, însă atunci când agenții patogeni trec de sistemul nostru de apărare, se înmulțesc necontrolat și duc la apariția infecțiilor.

Ce este important să știi despre infecțiile urinare

Există mai multe tipuri de infecții urinare, dintre care amintim:

  • În funcție de locul infecției, există infecții urinare superioare, care afectează rinichii (pielonefrită) și infecții urinare inferioare, care pot fi de trei tipuri:
  • Infecții ale uretrei (uretrite) – sunt cauzate mai ales de bacterii dobândite prin contact sexual cu o persoană care are afecțiuni cu transmitere sexuală. Afectează deopotrivă bărbații și femeile, fiind produse de infecția cu chlamydia;
  • Infecții ale vezicii urinare (cistite) – apar mai ales la femei, iar de obicei sunt cauzate de bacteria E.coli, care migrează din zona anusului. În multe cazuri, sunt însoțite și de uretrite;
  • Infecții ale prostatei (prostatite) – care apar pe fondul infecției cu E.coli, însă există o probabilitate mai mare de infecție dacă persoana are imunitatea scăzută sau a intrat în contact cu virusuri cu transmitere sexuală.

Ce este important să știi despre infecțiile urinare

Infecția rinichilor poate apărea ca o complicație a unei cistite netratate. În această situație, bacteriile migrează dinspre vezica urinară spre rinichi. Apare mai ales la bărbați și afectează chiar și copiii, în special pe cei sub un an.

Este foarte important consultul medical încă de la apariția primelor simptome. Medicul urolog va realiza un consult și este important să știe mai multe lucruri despre simptome: când au apărut, dacă sunt mai ușoare sau mai intense, dacă apare usturime la urinare, etc.

Cele mai sigure modalități de a preveni infecțiile urinare constă în igiena locală și în consumul de lichide, în special apă și ceaiuri. Lichidele vor ajuta la diluarea urinei, iar creșterea frecvenței urinării va duce la eliminarea mai rapidă a bacteriilor din tractul urinar, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272