rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce este spirulina: beneficii și contraindicatii

Spirulina este o algă, mai exact o microalgă, consumată de secole pentru proprietățile sale, dar și pentru calitățile nutriționale deosebite.

Sursa foto: Shutterstock

Spirulina era consumată de vechii azteci și a reapărut în atenția cercetătorilor ca un aliment super sănătos după ce NASA l-a folosit cu succes că supliment alimentar pentru astronauții din misiunile spațiale.

Este un superaliment provenit din algele albastre-verzi, care cresc în mod natural în lacurile sărate din climatul subtropical, dar și în ocean. Acesteia i se atribuie proprietăți precum accelerarea metabolismului, scăderea colesterolului, scăderea în greutate, dar și tratarea unor tulburări de natură psihică precum anxietatea, depresia ori deficitul de atenție.

Valori nutriționale 7 g de spirulină

Calorii: 20 kcal

Proteine: 4 g

Vitamina B1: 11% din doza zilnică recomandată

Vitamina B2: 15% din doza zilnică recomandată

Vitamina B3: 4% din doza zilnică recomandată

Cupru: 21% din doza zilnică recomandată

Fier: 11% din doza zilnică recomandată

Totodată, spirulina conține și magneziu, potasiu și mangan, precum și alți nutrienți importanți pentru organism.

Beneficii spirulină

Oamenii de știință au făcut o serie de studii în ultimii ani, pentru a descoperi ce proprietăți are, de fapt, spirulina. În urma acestor studii s-au confirmat următoarele beneficii ale acestui superaliment:

Proprietăți antiinflamatoare și antioxidante

Principala componentă activă din spirulină se numește ficocianină. Această substanță antioxidantă îi conferă spirulinei culoarea sa unică. Fiind o sursa bogată de antioxidanți, spirulina protejează organismul de stresul oxidativ la nivelul ADN-ului, dar și la nivel celular 1. Stresul oxidativ provoacă inflamație cronică, care contribuie la apariția unor boli, printre care și cancerul. Așadar, consumul de spirulină are un puternic efect antiinflamator.

Scade nivelul de trigliceride din sânge, precum și colesterolul "rău" (LDL)

În cadrul unui studiu făcut recent, s-a dovedit că 1 gram de spirulina pe zi poate reduce nivelul de trigliceride din sânge cu 16,3%, iar colesterolul cu 10,1% 2. Având în vedere că trigliceridele și colesterolul care depășesc parametrii normali pot cauza boli cardiovasculare, spirulina poate proteja sănătatea inimii.

Previne acumularea colesterolului de către acidul gamma-linolenic

Spirulina este de asemenea compusă din acid gamma-linolenic (GLA). GLA se formează în mare parte din conversia LA în prezența enzimei delta-6-desaturază, care poate fi inhibată cu deficiențe de minerale, abuz de alcool / tutun, infecții, îmbătrânire și alte afecțiuni medicale severe. Mai mult, deficiențele GLA pot agrava îngroșarea arterială, hipertensiunea și dislipidemia. În plus, spirulina conține și vitamina B3, numită și niacină, care este, de asemenea, cunoscută pentru optimizarea dislipidemiei.

Tratează candidoza

Potrivit cercetătorilor, Candida albicans se regăsește în mod normal în organism, în cavitatea bucală, în tractul gastrointestinal, dar și în vagin, însă atunci când apar dezechilibre, bacteriile se multiplică și apare candidoza.

Specialiștii spun că spirulina este eficientă în tratarea candidozei, având proprietăți antimicrobiene eficiente în cazul acestei ciuperci microscopice.

Scade și ajută la reglarea tensiunii arteriale

Ficocianina, substanța care oferă nuanță albastra spirulinei, deține proprietăți antihipertensive, de ajutor pentru persoanele care au probleme cu tensiunea arterială crescută. în plus, are un conținut scăzut de sodiu, ceea ce face ca acest superaliment să fie potrivit pentru dietele cu conținut limitat de sare și nu conține colesterol dăunător, din contra, ajută la combaterea formării acestuia în exces și previne ateroscleroza, strâns legată de etiopatogenia hipertensiunii arteriale.

Îmbunătățește simptomele rinitei alergice

Rinita alergică se caracterizează prin inflamație în căile nazale. Este declanșată de alergenii de mediu, precum polenul, părul de animale sau chiar praful.

Spirulina este un tratament alternativ popular pentru simptomele rinitei alergice și există dovezi că poate fi eficientă.

Într-un studiu efectuat pe 127 de persoane cu rinită alergică, 2 grame pe zi au redus dramatic simptomele precum scurgerile nazale, strănutul, congestia nazală și mâncărimea 3.

Accelerează scăderea în greutate

Dietele bogate în proteine accelerează scăderea în greutate, “topind” depozitele de grăsime. Mecanismul de acțiune al spirulinei este reprezentat de o reducere a infiltrării macrofagelor în grăsime viscerală, prevenirea acumulării de grăsime hepatică, reducerea stresului oxidativ, îmbunătățirea sensibilității la insulină și creșterea sațietății.

Are rol hepatoprotector

Și chiar îmbunătățește starea ficatului în steatoza hepatică nonalcoolică. Suplimentarea cu spirulină la o doză mare de 6 g zilnic la pacienții cu steatoză hepatică are efecte metabolice benefice puternice.

În cadrul unui studiu, la sfârșitul perioadei de intervenție de 6 luni, nivelurile medii de aspartat aminotransferază, alanină aminotransferază, gamma-glutamiltransferază, trigliceride, lipoproteină-colesterol cu densitate mică, colesterol total și raportul dintre colesterolul total și colesterolul cu lipoproteine cu densitate ridicată au fost a scăzut semnificativ.

Ține sub control nivelul de glucoză din sânge

Studii efectuate la pacienți cu diabet zaharat de tip 2 au demonstrat eficacitatea suplimentării cu spirulină (2 g / zi timp de 2 luni) utilizând nivelurile de glicemie preintervenție și postintervenție, nivelurile de hemoglobină glicozilată (HbA (1c)) și profilurile lipidice ale subiecților diabetici.

Suplimentarea cu spirulină timp de două luni a dus la o scădere semnificativă a glicemiei în post și a nivelului postprandial al glicemiei. De asemenea, a fost observată o reducere semnificativă a nivelului de HbA (1c), indicând o îmbunătățire a reglării glucozei pe termen lung. În ceea ce privește lipidele, nivelurile de trigliceride au fost semnificativ reduse.

Utilă pentru pacienții cu intoleranță la gluten și boala celiacă

Spirulina poate fi o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale pentru persoanele cu intoleranță la gluten și boala celiacă. Spirulina este o sursă importantă de proteine, dar și acizi grași esențiali, minerale precum fier, magneziu, calciu, potasiu, crom, fosfor - care se află în fiecare celulă din organism și lucrează cu calciul pentru a menține densitatea osoasă, seleniu și o sursă excelentă de fier (de 10 ori mai mare decât alte alimente bogate în fier).

De altfel, spirulina furnizează betacaroten pe care organismul îl transformă în vitamina A și are o importanță deosebită pentru celiaci. Betacarotenul este un antioxidant puternic care luptă împotriva radicalilor liberi și, de asemenea, reduce riscul de cancer, inclusiv de colon și tract gastrointestinal, la care persoanele cu boala celiacă sunt predispuse.

Spirulina este, de asemenea, o proteină completă care furnizează toți aminoacizii esențiali într-o formă foarte absorbabilă, precum și zeaxantina și luteină, necesare pentru un sistem vizual sănătos.

Susține sănătatea mintală

O lucrare de cercetare din 2018 scoate în evidență potențialul rol pe care spirulina l-ar putea avea în tratarea tulburărilor (afective) de dispoziție 5. Teoria de la baza acestei idei este că spirulina este o sursă de triptofan, un aminoacid care susține producția de serotonină în creier. La rândul ei, serotonina are un rol important în sănătatea mintală.

Pacienții diagnosticați cu anumite tulburări sau afecțiuni ale sănătății mintale, cum ar fi depresia și anxietatea, ar putea avea niveluri scăzute de serotonină, iar administrarea unor suplimente cu triptofan, pentru a se menține nivelurile optime de serotonina, ar putea îndeplini un rol în susținerea unei stări mintale bune. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii clinice pentru a se stabili cu exactitate ce rol are spirulina în ceea ce privește sănătatea mintală.

Îmbunătățește instalarea stării de sațietate

Reducerea poftei de mâncare se poate datora unei îmbunătățiri a rezistenței la leptină în nucleul arcuatan.

Cum să consumi spirulină

Spirulina poată fi consumată atât sub formă de capsule, cât și sub formă de pudră.

Dacă alegi spirulina sub formă de pudră, iată cum o poți consuma:

Dizolvă 1 linguriță de pudră de spirulină într-un pahar cu apă.

Dizolvă o linguriță de pulbere de spirulină în smoothie-ul pe care îl bei dimineața.

Folosește spirulina pulbere la prepararea deserturilor, în special la cele raw.

Folosește spirulina pulbere în salate, alături de condimente precum chili sau chimion.

Folosește spirulina în piureuri și supe-creme.

Există riscuri sau contraindicații asociate cu un consum de spirulină?

O analiză 6 din 2014 notează că spirulina este bine tolerată de majoritatea persoanelor și că este o substanță considerată sigură pentru consumul uman, așa că substanța nu cauzează apariția unor efecte adverse semnificative. Este bine, însă, să discuți cu medicul tău despre interacțiunile posibile ce pot să apară între spirulina și medicamentele pe care le iei în prezent, înainte de a lua acest tip de suplimente.

Spirulina și cancerul

Microalgele servesc drept punct de cercetare promițător și eficient atât în prevenirea, cât și chiar tratarea cancerului 7. Mai multe tipuri de biomolecule extrase și caracterizate din originea microalgală au prezentat un efect anti-tumorogen și antiproliferativ eficient.

Diferite tipuri de astfel de compuși conțin produse secundare active biologic, cum ar fi carotenoizi, polizaharide naturale sau sulfatate, derivați de fenol, sterol, depsipeptide, polichide conținând metal și mai multe tipuri de alcaloizi și stipodioli. Aproape toți dintre acești compuși sunt capabili să inducă moartea celulelor tumorale prin activarea căii apoptotice a caspazelor, inhibarea nucleației microtubulilor a celulelor sau prin activarea căilor independente ale caspazei intercelulare.

Cercetătorii își îndreaptă atenția în special asupra unui compus - fucoxantina, un carotenoid prezent în microalge, diatomee și alge brune, care prezintă proprietăți anticanceroase puternice prin prevenirea creșterii celulelor maligne, stimularea genelor supresoare de cancer, în timp ce nu afectează apoptoza celulelor tumorale

Mai sunt necesare mai multe investigații biologice și moleculare avansate referitoare la rolul și eficacitatea acestor compuși anticancerigeni derivați de alge.

Mai mult, ar trebui efectuate investigații ample, in vitro sau in-vivo, asupra compușilor bioactivi ai microalgelor pentru a evalua posibilele aplicații ale acestora împotriva unei game largi de cancer.

Reacții adverse și precauții

Cumpără întotdeauna produse cu spirulină din surse credibile, analizate și certificate din punct de vedere al originii și calității. Deoarece spirulina poate fi recoltată și din apele naturale, nerespectarea metodelor de control al calității permite contaminarea cu toxine cunoscute sub numele de microcistine. Aceste substanțe sunt toxice pentru ficat și pot provoca leziuni hepatice.

Spirulina cauzează rareori reacții adverse, dar efectele secundare potențiale includ dureri de cap, dureri musculare, transpirație și insomnie. Produsele din alge albastre-verzi care nu conțin substanțe nocive care să le contamineze (cum ar fi metalele toxice, bacteriile dăunătoare ori microcistina) sunt posibil sigure pentru majoritatea oamenilor.

Însă dacă produsele din alge albastre-verzi sunt contaminate, ele cel mai probabil nu sunt sigure, mai ales în cazul administrării la copii. Experții ne reamintesc că micuții sunt mai sensibili decât adulții la produsele din alge albastre-verzi contaminate.

Anumiți pacienți trebuie să fie extrem de precauți dacă vor să ia produse din alge albastre-verzi. Nu se cunosc suficiente informații despre folosirea suplimentelor din alge albastre-verzi la femeile însărcinate și la cele care alăptează.

În cazul pacienților cu boli autoimune (scleroză multiplă, lupus, artrită reumatoidă și altele), algele albastre-verzi ar putea determina sistemul imunitar să devină și mai activ, iar din această cauză, pot să se agraveze simptomele acestor afecțiuni.

luni, 9 mai 2022392
GANDUL.RO
Adio, doamnă! Celebra actriță a murit
Comentarii
mai mult...Sănătate
29 iun 00:00SănătateTe ia somnul după masă şi eşti moleşit? Este semnul unei boli grave

Dacă după o masă copioasă vă ia somnul, există o explicaţie: cantitatea mare de insulină - hormonul produs de...211

29 iun 00:00SănătateAtenție! Nu mai beți acest tip de ceai deloc! Vă puteți îmbolnăvi!220
29 iun 00:00SănătateMotivul pentru care nu trebuie să mâncăm repede. Cât timp ar trebui, de fapt, să stăm la masă133
29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...148

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben122
29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat135
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...151

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii154
29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul182
29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....170

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună168
29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are190
Vremea
25.8°25.8° - 27.1° miercuri, 29 iunie 2022
ConstanțaUmiditate: 53%
Vânt: 5.08 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/49353327104643
5/4025143211937
joker7252612182
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 iun 00:00SportFotbal: Belgianul Lukaku, aşteptat marţi seara la Milano pentru a-şi definitiva revenirea la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku este aşteptat marţi seară la Milano pentru a-şi finaliza revenirea la Inter, sub...148

29 iun 00:00SportLupte: Denis Florin Mihai şi Patrik Iulian Gordan, medaliaţi cu argint la Europenele Under-20

Sportivii români Denis Florin Mihai (cat. 55 kg) şi Patrik Iulian Gordan (cat. 87 kg) au obţinut medaliile de bronz...146

29 iun 00:00SportTenis: Gabriela Ruse, învinsă greu de Coco Gauff la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse a fost învinsă greu de tânăra jucătoare americană Coco Gauff, a...178

29 iun 00:00SportAtletism: Suspendarea sprinterei nigeriene Blessing Okagbare, mărită la unsprezece ani

Sprintera nigeriană Blessing Okagbare, suspendată pentru o perioadă de zece de ani pentru utilizarea de produse...210

Local
29 iun 23:52LocalȘedință ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

În cursul zilei de marți, 28 iunie a.c., ora 16:30, la sediul Primăriei Medgidia are loc ședința ordinară a...381

29 iun 00:17LocalNicolae Ciucă și Virgil Popescu, prezenți la ceremonia prilejuită de începerea exploatării gazelor naturale! Video

Prim-ministrul Nicolae Ionel-Ciucă, alături de ministrul Energiei, Virgil Popescu, va participa marți, 28 iunie, în...2020

29 iun 23:52LocalIncendiu la un apartament, în Cernavodă

386

29 iun 22:57LocalConstanța va avea o grădină urbană. Video

Constanța ar putea, în viitorul apropiat, să dispună de un nou parc, întins pe o suprafață de aproximativ 124.133...414

29 iun 23:51LocalAccident rutier pe A4, fără victime

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 28 iunie, pe A2, km 164, sensul spre...361

29 iun 23:51LocalTransport agabaritic pe ruta Bistrița-Constanța Poarta 7

...318

29 iun 00:18LocalDe supărare, l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine

Viorel Ghinea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor....858

29 iun 23:52LocalCopac în flăcări, pe strada Cișmelei, lângă Școala 29

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de luni, 27 iunie a.c., în...593

29 iun 23:53LocalUn val de caniculă lovește România! Temperaturi de peste 38 de grade

634

Politică
29 iun 23:53PoliticăAlte propuneri în coaliție dacă reducerea de 50 de bani la combustibil nu are efect

Deputatul PSD Gabriel Zetea a afirmat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre compensarea preţului...436

29 iun 23:51PoliticăKlaus Iohannis și Vera Jourova au discutat despre finalizarea, cât mai curând posibil, a MCV

Klaus Iohannis, a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene responsabil...343

29 iun 23:52PoliticăChesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

434

29 iun 23:54PoliticăKlaus Iohannis, mesaj la comemorarea a 81 de ani de la Pogromul din Iași

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 28 iunie 2022, un mesaj cu prilejul comemorării a 81 de ani...325

29 iun 23:54PoliticăAUR anunță că a strâns peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, George Simion a anunţat, marţi, într-o conferinţă, că a strâns peste 2 milioane de semnături...394

29 iun 23:53PoliticăKlaus Iohannis l-a primit pe ministrul de Externe al Serbiei

Președintele Klaus Iohannis l-a primit luni la Cotroceni pe ministrul de Externe al Republicii Serbia, Nikola...277

29 iun 23:52PoliticăVirgil Popescu, mesaj către USR: Criza nu va trece doar dacă bateţi voi din picior!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, le cere parlamentarilor USR să aibă ''abordări constructive'' şi subliniază că...361

29 iun 23:52PoliticăCum poate scăpa Prinţul Paul de închisoare în România. Scenariile avocaţilor

Prinţul Paul de România a fost reţinut la Paris de autorităţile franceze. Acesta a fost arestat după ce a fost dat...470

29 iun 23:51PoliticăPNL vrea referendum pentru demiterea primarului acuzat că i-ar fi cerut unei angajate favoruri sexuale

459

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4005

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2459

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5535

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4188

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3220

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6912

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2607

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2896

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4004

Monden
29 iun 13:22MondenJohnny Depp revine în Pirații din Caraibe

Ceața s-a ridicat, parcă, în urma clarificărilor legale dintre Johnny Depp și fosta soție Amber Heard, și...193

29 iun 00:00MondenKate Moss, cea mai bună vecină! Supermodelul livrează mâncare bătrânilor

Supermodelul Kate Moss se pare că este printre cei mai buni vecini pe care poți să-i ai. Vedeta a început să...128

29 iun 00:00MondenFiul de 10 ani al lui Ben Affleck, accident după ce a fost lăsat la volanul unui Lamborghini! VIDEO

154

29 iun 00:00MondenBono, solistul trupei U2, a dezvăluit că are un frate vitreg de a cărui existenţă nu a ştiut zeci de ani

Bono, solistul trupei U2, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 4 că are un frate vitreg, de existenţa...133

29 iun 01:51MondenCe spune Silviu Prigoană despre nunta fiului său! Cu ce se ocupă nora lui

Fiul lui Silviu Prigoană, Silvius, a devenit de curând mire, căsătorindu-se cu aleasa inimii lui, Georgiana, într-o...234

29 iun 00:00MondenDiana Ross a încântat publicul de la Festivalul Glastonbury cu un recital ce a inclus numeroase cântece despre iubire

Cântăreaţa americană Diana Ross a electrizat atmosfera duminică, în ultima zi a Festivalului Glastonbury 2022,...144

29 iun 00:00MondenSoprana rusă Anna Netrebko pretinde compensaţii de 350.000 de dolari din partea Metropolitan Opera din New York

Soprana rusă Anna Netrebko, deprogramată din cauza ambiguităţilor sale cu privire la războiul din Ucraina, dă în...140

29 iun 00:00MondenFilmul horror 'Telefonul negru', cu Ethan Hawk, a dominat box office-ul românesc de weekend

Filmul horror "Telefonul negru/ The Black Phone", în regia lui Scott Derrickson, cu Ethan Hawk, Jeremy Davies,...128

29 iun 00:00MondenMiliardarul italian Leonardo Del Vecchio a murit la vârsta de 87 de ani

151

Mapamond
29 iun 00:00MapamondONU: Consumul de canabis a crescut odată cu legalizarea sa şi în timpul lockdownurilor anti-COVID-19

Mai multe ţări, inclusiv statele americane care au legalizat canabisul, par să fi contribuit la creşterea consumului...125

29 iun 00:00MapamondŞase poliţişti, ucişi într-un atac armat în nordul Mexicului

Şase poliţişti au fost ucişi duminică în nordul Mexicului, după ce au fost atacaţi de bărbaţi înarmaţi...134

29 iun 00:00MapamondSOS Méditerranée: 90 de migranţi, salvaţi în ultimele zile de Ocean Viking

130

29 iun 00:00MapamondGrecia a împiedicat peste o mie de migranţi veniţi din Turcia să debarce pe insulele sale

Grecia a acuzat luni Turcia că a încercat să trimită aproape 1.130 de migranţi pe insulele greceşti din Marea Egee...132

29 iun 00:00MapamondRepublica Cehă: Un mort şi cinci răniţi într-un accident de tren

Un mecanic de tren a murit şi cinci persoane au fost rănite după ce un tren de mare viteză s-a izbit luni de o...118

29 iun 00:00MapamondMarea Britanie: O casă a fost distrusă într-o explozie la Birmingham; un bărbat se află în stare critică

O casă a fost distrusă, altele au fost puternic avariate şi un bărbat se află în stare critică după o explozie...133

29 iun 00:00MapamondPeste 200 de arestaţi, între care şi jurnalişti, la Marşul mândriei din Istanbul

Poliţia turcă a intervenit, duminică, cu brutalitate împotriva participanţilor la Marşul mândriei LGBTQ+ la...141

29 iun 00:00MapamondNordul Turciei se confruntă cu inundaţii în urma precipitaţiilor abundente

Precipitaţiile abundente înregistrate în nordul Turciei au provocat inundaţii în mai multe locuri, postul public de...124

29 iun 01:14MapamondCOVID-19 face iar ravagii în Franța: Guvernul le cere cetățenilor să poarte masca

753

Sănătate
29 iun 00:00SănătateAntibacterian natural care ameliorează durerile de gât și infecțiile sinusurilor

Infecţiile virale nu se tratează cu antibiotice. Folosind aceste pastile în cazul infecţiilor virale nu facem decât...151

29 iun 00:00SănătateBeneficiile neştiute ale drojdiei de bere și ce boli tratează. Conţine 18 minerale esenţiale vieţii

Utilizată în bucătărie, drojdia de bere este o sursă excelentă de vitamine, minerale şi proteine. Aceasta...154

29 iun 00:00SănătatePlanta care vindecă inima, tratează depresia şi reduce colesterolul

182

29 iun 00:00SănătatePlusurile şi minusurile operaţiei de mişcorare a stomacului

Peste 700 de milioane de persoane din lume suferă de obezitate. Pentru cei care viața este o continuă cură de...148

29 iun 00:00SănătateDe ce este mai bun mălaiul alb ca cel galben

Porumbul este una dintre cele mai populare cereale din lume. Consumul de mălai alb asigură mineralele necesare pentru...122

29 iun 00:00SănătateCe să bei pentru a stimula digestia. De ce nu este indicat timp îndelungat

Anasonul ajută expectoraţia şi absoarbe gazele intestinale. În doze terapeutice, are efecte stimulante asupra...135

29 iun 00:00SănătateAlimentul care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Măslinele Kalamata sunt apreciate ca fiind cele mai sănătoase dintre toate sortimentele de măsline grecești....170

29 iun 00:00SănătateLeguma care înlocuieşte cu succes cartofii prăjiţi. E dulceagă, are fibre şi ajută la o vedere mai bună

Este una dintre cele mai vechi legume, poate înlocui cu succes cartoful într-o dietă, preparându-l chiar prăjit,...168

29 iun 00:00SănătateBăutura care îţi curăţă ficatul în doar trei zile. Cum se consumă şi ce beneficii are

190

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT