REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce este țigla metalică și la ce este utilizată?

Ce este țigla metalică și la ce este utilizată?

Replica API 29 iunie 2021 | 00:25 2562

Înainte de a te apuca să îți construiești casa sau atunci când începi să planifici schimbarea vechiului acoperiș, ai trecut deja de provocarea alegerii unui sistem de învelitoare pe care urmează să îl folosești pentru a construi acoperișul și ai oscilat între tigla metalica și țiglă ceramică. Îți oferim mai multe informații care să te ajute în sensul acesta.

Arhitectul recomandă folosirea anumitor produse ținând cont de proiectul pe care îl ai, în timp ce cunoștințele sau prietenii recomanda produsele pe care și ei le folosesc. Auzi mai multe idei și păreri de la specialiști și astfel decizia de a alege un produs devine complicată.

Ce este un acoperiș metalic?

Un acoperiș metalic este cunoscut de obicei și sub denumirea de acoperiș din tablă și este un sistem dinamic confecționat din țiglă metalică. Acest material este inovator și vine în stiluri și culori diferite, se poate utiliza în moduri diferite pentru o perioada de timp lungă, iar acoperișurile obținute din el sunt o alternativă ieftina la acoperișurile din alte materiale. Țigla metalică este ușoară și are o foarte bună rezistență la intemperii, devenind rapid preferată de majoritatea proprietarilor.

De ce să alegi țiglă metalică?

Sunt mai multe motive pentru care ar trebui să alegi tigla metalica acoperis și anume:

- Durabilitatea produsului – odată ce a fost instalat în mod corespunzător, un acoperiș metalic poate să reziste foarte mult timp pentru că materialul din care țigla metalică este confecționată nu putrezește și nu se fisurează, dar nici nu se deformează în timp. Panourile realizate din tablă nu se rup, sunt ignifuge și nu se decojesc.

- Acoperișurile etanșează foarte bine – nu permit infiltrarea apei și pot rezista la vânturi puternice. Totodată, țigla metalică este rezistentă la foc și la mucegai.

- Acoperișurile din țiglă metalică sunt ușor de instalat. Aceste acoperișuri sunt formate din panouri de dimensiuni variate și comparativ cu un acoperiș standard, țiglele metalice sunt de cel puțin 10 ori mai ușoare astfel încât nu pun presiune pe structură;

- Acoperișurile din țiglă metalică asigură izolare termică – țigla metalică pentru acoperiș asigură izolare termică foarte bună și contribuie la reducerea acumulării de căldură în timpul prânzului, reflectând foarte bine razele de soare, acesta fiind un aspect asigurat de particulele existente în componența vopselei. Chiar dacă acoperișurile au interția termică mai mică, la cele mai multe sisteme de învelitori metalice este utilizat spațiul din astereală și metal pentru a mări eficiența energetică.

- Rezistența la foc – acoperișurile metalice au o foarte bună rezistență la foc și nu pot arde, însă va trebui să alegi țigle metalice care să aibă clasa A de rezistență, dacă vrei să fii sigur că ești protejat din punctul acesta de vedere.

Ținând cont de toate informațiile acestea, vei reuși cu siguranță să obții cele mai bune rezultate când vine vorba de construirea unui acoperiș nou sau de înlocuirea celui vechi. Alege doar materiale de bună calitate și acestea te vor răsplăti cu numeroase avantaje pe termen lung, astfel încât să nu fie nevoie să schimbi mereu acoperișul sau să intervii asupra lui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468