REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce înseamnă că simți gust dulce în gură: Cât de periculos este pentru sănătate

Ce înseamnă că simți gust dulce în gură: Cât de periculos este pentru sănătate

A.F. 12 martie 2024 | 00:00 299

 Un gust dulce în gură este de obicei asociat cu plăcerea și plăcerea de a mânca. Dar ce se întâmplă atunci când acest gust dulce devine un companion constant în gura noastră?

Ce inseamna ca simti gust dulce in gura: Cat de periculos este pentru sanatate

Acest simptom neobișnuit nu numai că înrăutățește plăcerea mâncărurilor preferate, dar poate fi, de asemenea, un semnal de alarmă al unor probleme grave de sănătate.

Ce înseamnă că simți gust dulce în gură

1. Supraalimentarea

Dacă consumați alimente bogate în calorii și care formează glucoză, puteți experimenta un gust dulce persistent în gură. Reducerea consumului de produse zaharoase poate ajuta la reglarea acestui simptom.

2. Boli ale tractului gastro-intestinal

Gastrita, ulcerele cu aciditate crescută și alte boli ale tractului gastro-intestinal pot duce la un gust dulce în gură. Durerea toracică superioară și regurgitarea sunt simptome însoțitoare frecvente.

3. Bolile dentare

Parodontita, caria și stomatita pot provoca, de asemenea, un gust neobișnuit din cauza înmulțirii bacteriilor patogene în cavitatea bucală.

4. Bolile endocrine

Creșterea nivelului de zahăr din sânge și diverse probleme endocrine pot duce la un gust dulce persistent în gură.

5. Bolile inflamatorii ale sistemului respirator

O acumulare de puroi în sinusuri sau amigdale poate provoca un gust dulce neplăcut. Pseudomonas Aeruginosa poate fi responsabilă pentru această problemă.

6. Tulburări neurologice

Tulburările sistemului nervos central sau ale nervilor periferici pot duce la diverse modificări ale gustului, inclusiv la un gust dulce în gură.

7. Stresul cronic

Stresul prelungit poate provoca dereglări nervoase, inclusiv tulburări de percepție a gustului.

8. Renunțarea la fumat

Fumătorii care au renunțat la nicotină pot experimenta un gust dulce în gură, deoarece papilele gustative devin mai sensibile după renunțarea la fumat.

Dacă simțiți în mod constant un gust dulce în gură, ar trebui să cereți sfatul medicului. Acest simptom poate fi un indicator al unor probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul sau boli ale sistemului digestiv.

Nu ignorați semnalele organismului dumneavoastră și consultați un specialist pentru a obține un diagnostic și un tratament adecvat. Sănătatea dumneavoastră contează, iar depistarea timpurie a problemelor poate preveni consecințe grave, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272