REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ce ironie! Comunicatorul PSD a găsit "ţapul ispăşitor" pentru eşecul din alegeri: un ministru e pe făraş!

Ce ironie! Comunicatorul PSD a găsit "ţapul ispăşitor" pentru eşecul din alegeri: un ministru e pe făraş!

Replica API 25 noiembrie 2014 | 21:34 158

Rezultatul alegerilor prezidenţiale începe sa fie decontat la nivelul coaliţiei. Un ministru a fost luat la bani mărunţi după dezastrul de imagine din Diaspora. Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, i-a cerut acestuia să explice cum de s-a ajuns în situaţia din turul 2 din secţiile de vot din străinătate, surse din cadrul partidului sugerând că ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, este ca şi zburat din Guvern, notează stiripesurse.ro.

"Stimate doamnule Ministru,

Date fiind numeroasele probleme survenite la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale în legătură cu votul românilor de peste hotare, v-aș ruga să ne precizați modul în care Departamentul pe care îl conduceți ține legătura, instituțional, cu Asociațiile românilor din diaspora. De asemenea, v-aș ruga să ne spuneți ce acțiuni concrete au fost întreprinse în cursul acestui an, la nivelul DPRRP, pentru a se cunoaște problemele care ar putea surveni în cadrul procesului electoral. În acest context, suntem interesați să aflăm în ce măsură aceste probleme ar fi putut fi anticipate și soluționate în timp util, dacă structura specializată a Guvernului ar fi oferit informațiile necesare în urma consultării cu organizațiile românilor de peste hotare", a cerut Gabriela Firea în plenul Senatului.

Solicitarea Gabrielei Firea, din care se poate intui că aceasta îl consideră pe Bogdan Stanoevici vinovat pentru dezastrul PSD din alegeri, poate stârni zâmbete. Motivul: şi Gabriela Firea poate fi încadrată, cu succes, în galeria celor care au contribuit la eşecul lui Victor Ponta în alegeri. Reamintim, în acest context, că purtătorul de cuvânt al PSD a făcut pe parcursul campaniei pentru prezidenţiale mai multe gafe, cea mai teribilă fiind cea în care comenta că un cuplu nu poate fi împlinit dacă nu are copii. Firea făcea astfel trimitere la cuplul Carmen şi Klaus Iohannis, omiţând însă că românii au mai avut un preşedinte fără copii – chiar pe liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu. Dacă în timpul campaniei social-democraţii nu s-au exprimat extrem de vehement împotriva declaraţiilor Gabrielei Firea, după alegeri parlamentarul Cristian Rizea a ţinut să critice, în timpul unei emisiuni televizate, comentariul deplasat al colegei sale. Rizea a comentat că şi el şi soţia sa s-au confruntat cu anumite probleme şi că sunt o sumedenie de cupluri în România care nu reuşesc să aibă copii.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108