Ce jenant! Localul avocatului Calafus, închis pentru mizeria descoperită la bucătărie
Ce jenant! Localul avocatului Calafus, închis pentru mizeria descoperită la bucătărie
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTuriştii din 2 Mai, serviţi cu plăcinte gătite într-o unitate improvizată, neracordată la apă potabilă
Turiştii din 2 Mai, serviţi cu plăcinte gătite într-o unitate improvizată, neracordată la apă potabilă
Mizerie... de cinci stele la un restaurant din localitatea constănţeană 2 Mai. Asta au descoperit inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică din Constanţa în timpul unui control efectuat la unităţile de alimentaţie publică aflate pe litoralul Mării Negre.
Preparate gătite în condiţii mizere - cu astfel de "oferte" urmau să fie întâmpinaţi oaspeţii cazaţi pe litoral. Surprizele nu s-au oprit aici. Angajaţii din blocul alimentar se pare că munceau la negru. "Cele două persoane care îşi desfăşurau activitatea în blocul alimentar nu aveau cursuri de igienă şi carnete de sănătate. Restaurantul funcţiona în condiţii improprii pentru turiştii cazaţi în Complexul turistic Hellios Inn", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Pentru serviciile jalnice oferite clienţilor, restaurantul Hanului Balcanic Hellios Inn, controlat de cunoscutul avocat Sorin Calafus, s-a ales cu activitatea suspendată. "Am dispus închiderea unităţii de alimentaţie publică pentru igienă necorespunzătoare în blocul alimentar. Restaurantul era mizerabil", au mai declarat inspectorii Direcţiei de Control în Sănătate Publică din Constanţa. Sub deviza cine nu respectă legea şi se joacă cu sănătatea publică - plăteşte, autorităţile de control din Constanţa au sancţionat zeci de agenţi economici. Tot cu obloanele trase s-a ales şi un laborator de patiserie deţinut de SC Niki Orizont SRL. Laboratorul controlat de Mihail Nichifor a fost închis, zilele trecute, de către inspectorii Direcţiei în Sănătate Publică din Constanţa, după ce s-a descoperit că acesta funcţiona în condiţii jalnice. Laboratorul unde se fabricau produsele de patiserie pentru turişti era deschis tot în localitatea 2 Mai, însă nu avea nici o sursă de apă potabilă. Cum găteau angajaţii de aici dacă nu aveau apă? Mister! "Conform legii, activitatea patiseriei a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni. Vorbim despre un laborator improvizat. Angajaţii cărau apa cu bidoanele din plastic, o aduceau de la vecini sau cine ştie de unde", au conchis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu.
Alexandra VASILE
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News