REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce legătură există între acciza lui Ponta şi susţinerea prezidenţiabilului PNL, de către PDL

Ce legătură există între acciza lui Ponta şi susţinerea prezidenţiabilului PNL, de către PDL

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 93

Astenie de primăvară la "portocalii"?

Astenie de primăvară la "portocalii"?

Mărirea accizei, cunoscută şi ca "apciză" de unii reprezentanţi ai guvernului Ponta III, cu 7 eurocenţi la combustibil a dat tonul în tabăra opoziţiei, care s-a mobilizat pentru proteste... în benzinării. După campania partidului Mişcarea Populară, prin care a atras atenţia că "Ponta arde cu pompa", PDL şi-a chemat sub drapel efectivul de partid, pe întregul cuprins al ţării şi, timp de patru zile, începând de marţi, întreţine o înfierare a românilor, vizaţi de noile scumpiri, împotriva guvernării. Marţi, preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, s-a arătat "mâhnit" în cadrul unei conferinţe, organizată la sediul partidului, de "subiectul care beneficiază de atenţie".

"Astăzi, de Ziua Păcălelii, discutăm de un subiect care îmi produce tristeţe şi, totodată, mâhnire. Este un subiect care se "bucură" în ultimele 48 de ore de multă atenţie. Este o măsură destinată să-i "ardă" la buzunar pe susţinătorii şi votanţii USL, dar este, totodată, o măsură care generează creşteri de preţuri în lanţ, motiv pentru care organizaţia PDL Constanţa va demara o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la efectele majorării accizei la combustibil. Probabil, dacă nu ar fi fost an electoral, această măsură ar fi trecut aproape neobservată, cum se întâmplă de 23 de ani în România. M-aş bucura dacă orice deviere de la interesul cetăţenilor ar fi sancţionată la fel de dur indiferent de perioada în care se întâmplă acest lucru. În aceeaşi notă, vrem să sancţionăm această decizie de a majora acciza la combustibil. Practic, românul va plăti cu 30 de lei mai mult pentru plinul de benzină, motiv pentru care alimentele, rechizitele, întreţinerea, viaţa noastră devine mai scumpă. Putem să înţelegem atunci când Guvernul trece prin perioade dificile, putem să susţinem şi să acceptăm anumite taxe, dar când suntem conştienţi de faptul că aceşti bani vor merge pentru campania electorală a PSD şi PNL, suntem obligaţi să sancţionăm şi să informăm populaţia. Adevărul este că banii vor merge la baronii PSD şi PNL şi vor fi cheltuiţi în scop electoral", a declarat, ieri, Chiru. Pe de altă parte, liderul formaţiunii locale a PDL a profitat de ocazie şi s-a adresat şi rivalilor politici locali, prin care le solicită "discuţii cu domnul Ponta": "I-aş ruga pe liderii PSD Constanţa să prindă în lista de preocupări discuţii cu domnul Ponta, să-l convingă că astfel de taxe reduc numărul turiştilor de pe litoral. Degeaba ne rujăm, ne fardăm, ne luăm care alegorice, promovăm femei frumoase şi litoralul românesc, dacă vom rămâne fără turişti. I-aş pe domnii Mazăre şi Constantinescu să încerce să influenţeze Guvernul să adopte măsuri pentru sprijinirea românilor, a economiei româneşti, a turismului pe litoral", a menţionat Chiru.

Măndilă, mobilizatorul, ia cu asalt benzinăriile

Prezent la conferinţa de marţi, secretarul general al PDL Constanţa şi, totodată, consilier judeţean, George Măndilă, a detaliat şi modalitatea prin care partidul se mobilizează, cât şi "publicul ţintă" al acestei acţiuni "concentrată şi organizată", rezumată la pliante: "Acţiunea noastră are trei paşi. Primul pas este, evident, conferinţa de presă. Apoi, demarăm cu organizaţia de tineret şi o parte din militanţii partidului distribuirea pliantelor la ieşirile din benzinării, 10 astfel de staţii; în marile intersecţii, 17 la număr şi, bineînţeles, în marile parcări ale centrelor comerciale, în număr de şase. Vorbim de aproximativ 35 de persoane, urmând ca toată săptămâna, până vineri inclusiv, să lucrăm cu 20 de persoane, doar în municipiu. Simultan, se începe la Mangalia, unde se ocupă domnul Zanfir Iorguş; la Medgidia, doamna Camelia Pleşca; la Năvodari, domnul Adrian Sponte, consilierul judeţean; la Cernavodă, avem acţiune cu domnul Florian Cristea; iar, la Eforie, organizaţia condusă de domnul Ionuţ Anghel, una dintre cele mai puternice ale formaţiunii judeţene, este pregătită să informeze cetăţenii. În principiu, vom aborda aproximativ 20.000 de şoferi, primii care vor simţi pe pielea lor mărirea preţului la combustibil. La un plin, avem cu aproximativ 30 de lei mai mult, ceea ce se simte. Al treilea pas, este distribuirea acestei acţiuni pe reţelele de socializare, iar aici se va ocupa departamentul de comunicare şi imagine al partidului, domnul Vlatko Dimov şi doamna Cerasela Arsinte. Acţiunea se va desfăşura în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri şi a demarat simultan în toată ţara, 200 de oraşe, municipii şi reşedinţe de judeţ, pentru că PDL lucrează concentrat şi organizat", a menţionat Măndilă.

Gigi "Lăpuşneanu" Chiru: Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau!

Faptul că, timp de "doar" doi ani, PNL şi PDL s-au călcat magistral "pe coadă" şi şi-au dat în cap cu fiecare prilej mediatic pe care l-au avut, pare să pălească în ochii lui Chiru. Dacă, săptămâna trecută, Chiru şoca cu posibilitatea "fuziunii între PNL şi PDL", liderul democrat-liberal a mai oferit un moment de infarct: PDL ar putea susţine candidatul PNL la prezidenţiale! Deşi, Chiru s-a arătat dezamăgit de faptul că PNL nu a sprijinit moţiunea de cenzură împotriva Ponta III, este dispus să treacă şi peste acest (al câtelea?) episod. Scuipăm de trei ori în sân, facem o cruce, tragem adânc aer în piept şi îi dăm cuvântul lui Chiru: "În momentul în care soliciţi PNL să susţină o moţiune de cenzură şi nu face acest lucru, este clar că au înţelegeri punctuale, pe diferite repartiţii bugetare, pe diferite menţineri în funcţii publice a PNL. Ştim că PSD este într-o campanie de racolare a primarilor PNL, e clar că aceşti bani merg pentru cumpărarea voturilor primarilor. E clar că merg spre cumpărarea electoratului. Dar, să nu ne imaginăm că nu se vor înfrunta din bani şi baronii PNL care susţin revenirea la USL. Vă imaginaţi că acele declaraţii venite din partea unor PNL-işti, că era mai bine pentru România, pentru PNL, să se menţină USL, credeţi că nu sunt susţinute? Am cerut sprijinul pentru moţiunea de cenzură împotriva Ponta III şi au refuzat. Să ne explice cineva, noi nu am înţeles de ce. Punctual, au rămas agăţaţi pe nişte înţelegeri", a declarat Chiru, care a plasat imediat şi bomba: "Nu exclud o fuziune, nu exclud o alianţă cu PNL, după europarlamentare. Eu îmi doresc ca domnul Cătălin Predoiu să intre în turul doi şi să ne bucurăm noi de susţinerea PNL, dacă situaţia va fi invers, luăm în calcul orice formă de colaborare. Acum, suntem peste PNL, undeva la 18%, potrivit CSOP. Suntem peste PNL şi în sondajele lor şi ale PSD şi ale PNL", a concluzionat liderul democrat-liberal.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108