REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce LOCALITĂȚI constănțene au SCĂPAT de SARS-CoV-2

Ce LOCALITĂȚI constănțene au SCĂPAT de SARS-CoV-2

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:00 5775

În timp ce tot mai multe localități se pregătesc să intre în scenariul roșu sau în carantină, câteva comune din județul Constanța par a fi ferite de virus, acesta fiind cunoscut de localnici doar de la televizor. Cum au reuşit să "fenteze" virusul?

Deși județul Constanța are tot mai multe localități care au intrat în scenariu roșu sau în carantină din cauza numărului mare de infectare cu noul coronavirus, există și câteva comune unde COVID-19 este cunoscut de localnici doar din cele auzite la televizor. De la debutul pandemiei și până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de infectare.

,,Nu avem COVID și nici nu vom avea în viitor”

La doar 50 de kilometri de municipiul Constanța, se află comuna Deleni. Deși în reședința de județ s-a depășit pragul de 5 cazuri la mia de locuitori, în comunitatea cu 2400 de oameni nu au fost deloc îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Contactat de către reporterii cotidianului Replica de Constanța, primarul din Deleni, Dan Marian, a declarat ,,Nu avem covid și nici nu vom avea în viitor. Oamenii sunt conștienți, pătrează distanțarea, au fost și sunt respectate toate măsurile de distanțare, toată lumea poartă mască, oamenii nu se înghesuie la magazine, se intră pe rând. Poliția locală împreună cu doctorul vizitează bătrânii mereu, îi supraveghem îndeaproape. Am dat și noi măști și sperăm ca în continuare să nu înregistrăm niciun caz”. Edilul comunei îi laudă pe oamenii din comună.

Localnicii au ieșit din gospodărie doar la nevoie

Comuna Saraiu completează lista celor care nu au înregistrat niciun caz de infectarea cu noul virus. Comuna Saraiu este situată la 80 de kilometri de municipiul Constanța și formată din satele Dugheru, Saraiu și Stejarul. De când a început pandemia, localnicii ies din gospodărie numai la nevoie. În localitate trăiesc aproximativ 1200 de oameni. Nu este o comună cu un număr impresionant de oameni dar, cu toate acestea, administrația a luat virusul foarte în serios încă de la început. Potrivit informațiilor furnizate de edilul comunei, Irimia Dorinela, aceasta a afirmat faptul că ,, am încercat și am comunicat cu cetățenii să nu părăsească localitatea. În condițiile în care au avut nevoie de medicamente acestea au fost achiziționate de către reprezentanții primăriei.” Legat de măsurile ce au fost luate la nivelul comunei, aceasta a comunicat ,,Am făcut dezinseție de 2 ori pe săptămână și au fost împărțite măști pentru fiecare gospodărie. Ne străduim și ne dorim ca bunul Dumnezeu să ne ajute să nu avem cazuri”, a declarat în încheiere.

Pe lista comunelor care nu au înregistrat niciun caz de infectare se numără și Gârliciu, Horia, Lipnița, Oltina, Topalu și Vulturul.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bine ca sa inchis scoala ca primarul din deleni are spatiu si mai mult timp de iubit prin scoala
8
0
Si cu popririle cum ramane primare de Deleni? Dar iubeala cu directoarea scoli merge? Iese ceva?
12
0
La Oltina a fost. Mai documentati-va!
2
0
Dar la chirnogeni ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108