REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ce mai învârte fostul primar din Năvodari, Nicu Matei?!

Ce mai învârte fostul primar din Năvodari, Nicu Matei?!

Andreea VREJOIU 25 mai 2023 | 00:00 4952

Nicolae Matei, fostul primar al orașului Năvodari, a intrat, din nou, într-un con de umbră. În afară de activitatea din Consiliul Local, acolo unde a prins un loc în urma alegerilor din 27 septembrie 2020, din partea Partidului Neamul Românesc, fostul edil și-a limitat ieșirile prin presă. Mai nou, Matei, prin intermediul societății Legmas SA, intenționează să construiască o centrală fotovoltaică la sediul societății localizată pe strada Horia Agarici, numărul 2.

Ce mai invarte fostul primar din Navodari, Nicu Matei?!Nicolae Matei, fostul primar al orașului Năvodari

Nicolae Matei, fost primar al orașului Năvodari, actual consilier local din partea Partidului Neamul Românesc, intenționează să amenajeze o centrală fotovoltaică la sediul societății. Astfel, recent, Primăria orașului Năvodari a eliberat un document de urbanism ce vizează ,,amenajare centrală fotovoltaică”, adresa menționată fiind strada Horia Agarici, numărul 2, acolo unde este și sediul societății.
Administratori al societății sunt Matei Nicolae și societatea Top Vision SRL, iar asociați Geani Matei (18%), Top Vision SRL (68 %) și Statul Român (13%).

Ce mai invarte fostul primar din Navodari, Nicu Matei?!

La începutul anului 2021, Matei l-a făcut acționat majoritar pe fiul său, Geani, la firma Top Vision SRL, ce se ocupă cu creșterea și reproducția păsărilor domestice. Geani Matei deține puțin peste 10% din acțiuni, însă tatăl lui a decis că merită mai mult și i-a cesionat 506880 de părți sociale, reprezentând 88,047% din capitalul, social al societății. Prin cesiunea acțiunilor, Geani Matei deține 90,217% din capitalul social al societății, Matei tatăl rămânând cu doar 9,783% din capital.

Matei, condamnat la închisoare!

În anul 2020, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Matei la 9 ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor de la Năvodari, alături de fosta judecătoare Corina Eugenia Jianu. Decizia a fost pronunțată pe 20 noiembrie 2020, însă a fost atacată.
De asemenea, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Nicolae Matei la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, însă Curtea a desfiinţat sentinţa, micşorând pedeapsa. Decizia Curţii de Apel este definitivă. În acelaşi dosar, Nicolae Vâlcu a fost condamnat la un an cu suspendare.

Reamintim că, în luna decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis în judecată de către DNA pentru dare de mită. În acelaşi dosar este judecat şi Nicolae Vâlcu, pentru mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost cel mai gospodar Primar pe care l-a avut Navodariul actuala conducere se ocupa doar de furat , minciuni , vacante si poze .
0
1
Pe Chelaru Florin si pe Dumirascu Costel Aurelian cand ii ia DNA- ul ca au furat din toate pozitiile , ii protezaza ruda lui Claudiu Palas ?
1
1
Verificați sutele de mii de euro furate de primarul și Vice primarul din Navodari prin interpuși și firmele consilierilor locali psd pmp
1
0
Faceți jurnalism de calitate! Verificați câte apartamente deține Chelaru in Mamaia Nord prin interpușii Dorin Cornia consilier local psd, Luciana fina primarului! Verificați câte milioane de euro au fost furate prin firmele consilierilor locali psd
2
0
Articol tendențios! Sunteți plătiți cu bani furați de către Chelaru și cei care fura banii publici din Navodari!
2
0
Gunoaiele umane , platesc presa sa loveasca in oamenii care muncesc si au facut cate ceva pentru orasul Navodari , iar Matei chiar a facut multe fata de alti primari ! Ar trebui sa va indreptati atentia spre Chelaru Florin pe care il neglijati si care a furat la greu din achizitii publice si are zeci de apartamente in Mamaia Nord prin interpusi , vedeti ce bani a transferat afara cu ajutorul masonilor si interlopii Pesca si Flopy ! Vedeti cat fura si Dumitrascu Aurelian prin Vulpe Valentin si ginerele lui Florea , vedeti cum s-au imbogatit peste noapte rudele lor sarace !
1
0
Urat mai este exemplarul asta, fata de p***t, dar se credea frumos.
0
2
Drumul a fost pavat cu bune intentii,punea pavelele lui si lua banii!!Si la Constanta pavelele se schimba din 8 in 8 ani,apar modele noi apar "jucatori"noi,platesc aceeasi fraieri!!!!!
6
1
Specimenul este sau nu acolo unde ii este locul? Adică la pușcărie pentru o buna perioada?
7
1
A transformat cladirile de la societate in locuinta fara autrizatie de construire si a luat 6 Ha, teren din tabara cu una adeverinta falsa semnata de el cand era primar.Javra nu prea iese in lume.Stie de ce si pe cati tovarasi a pacalit.
7
2
Nu s a intors la facut polonice si oale de cupru?
13
2
De maine invarte cătușele!
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272