REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce mai vând constănţenii pe paginile de anunţuri: ‘Glonţ scos din piciorul lu' bunicu’

Ce mai vând constănţenii pe paginile de anunţuri: ‘Glonţ scos din piciorul lu' bunicu’

Replica API 6 martie 2018 | 00:00 2972

Românii sunt din ce în ce mai inventivi atunci când vine vorba de făcut bani. Sau, mai bine zis, atunci când rămân fără bani. Şi cum la poveşti nu ne întrece nimeni, unii s-au apucat chiar să inventeze până şi poveşti pe care le vând apoi cu sume mari de bani. Poate s-o găsi cineva care să „pună botul”. Astfel, un constănţean a postat pe un grup de anunţuri de pe Facebook o imagine cu un cartuş, însoţită de o poveste cel puţin ridicolă, bineînţeles urmată de un preţ.

Enunţul sună cam aşa: „Glonțul tras în bunicamiu în al doilea război mondial. 4.600 lei. Glonț calibrul 50, scos din piciorul lu' bunicamiu, în stare foarte bună”.

Constănţeanul Alexandru C., cel care a postat acest anunţ însoţit de o poză aşa-zisul „glonţ”, probabil se aştepta să fie luat în serios, dar comentariile care au urmat i-au tăiat tot elanul omului:

G. Cristian - Cu tot cu tub ? Esti varza prietene.

Adrian M. - A fost tras cu praștia De aia e cu tot cu tub.

S. Georgiana - L-ai avut la chei pana acum ??

Marius M. - Deja iti sună la ușă....sunt mai multi clienți cu cagule...

Axy A. - Eu vreau piciorul Bogdan C. - Nu strica nimeni un cart de cal.50 pe tactu-mare, iar daca ar fi facut-o, nu te-ai mai fi nascut...si era mai bine!

Costin I. - Iti ofer un picior la schimb plus diferenta din partea mea

Lucian B. - la calibrul 50, bine ca a ramas piciorul si a zburat restul corpului.

Aurel G. - Am gasit si eu un tanc in gradina. Cred ca este de pe vremea lui Stefan cel Mare.

Acestea sunt numai câteva dintre comentariile postate. Probabil nu se aştepta să fie luat în râs chiar aşa şi, ca să mai dreagă puţin busuiocul, a postat un comentariu, „chipurile” în spirit de glumă, în care menţiona că primeşte şi ţuică la schimb. Doar că, din câte se pare, tânărul respectiv nu ştie să facă diferenţa între un „glonţ” şi un „cartuş”, ca să nu mai vorbim desrpe diferenţa dintre un proiectil de calibrul 50 mm (folosit în mare parte de artileria antiaeriană), şi unul de 12,7 mm.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Adica .50.
0
0
Ala nu e de 50. Un glont de 50 iti zboara piciorul cu totul si poate perfora blindajul subtire. Nici 7.62 nu e, cum spune cineva mai jos. Ala e mai mic. E prea mic si pt mitralierele de pe TAB si masinile de lupta ale infanteriei. Asta probabil e un glont pt mitraliera grea, cu banda.
0
0
Spre deosebire de armele europene care au calibrul armelor in mm calibrul armelor americane este in inch. Transformat mitralierele de calibrul 50 au diametrul proiectilului de 0.50 inch deci 12.7 mm. Omul a descris corect proiectilul numai ca nu este credibila provenienta.
0
0
Vai de capu' vostru cu toate prostiile pe care le publicati..
2
0
tinerete esti tare ce galbonzuri mai vinzi? incearca si tu cu o taraba udeva la cotroceni si vinde iluzii la deputati parlamentari ca astia au bani si nui intereseaza ce cumpara te asigur vei avea un succes enorm
0
0
omul e paralel si a masurat lungimea nu diametrul!
1
2
Ba ce sar pr ostacii. Voi sunteti prostiti la orice lucru dar nu stiti. El a incercat sa faca bani de pe urma unor pro sti.comentati si voi,numai acolo unde va permiteti.
2
2
Acest tanar merita ca nota un 7,62 cu indulgenta unui AKM. Daca e obiectul din foto pt un cartus netras ,posibil furat,tanarul poate face glume in scris la o sectie de politie.O sa il scape ta-su mare de dosar penal.Poate face el ceva si percuteaza capsa detonanta ca sa vanda glontul ta-su mare cu specificatia ca e scos din piciorul lu' nepota-sau care s-a luptat cu prostia si a fost invins.
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218