REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce MANEVRĂ periculoasă a FĂCUT UN şofer, în SENSUL GIRATORIU. VIDEO!

Ce MANEVRĂ periculoasă a FĂCUT UN şofer, în SENSUL GIRATORIU. VIDEO!

Replica API 13 ianuarie 2021 | 23:00 3508

Traficul constănţean este caracterizat de nebunie generalizată, grabă și foarte multă inconștiență. Presiunea timpului îi determină pe unii să nu mai respecte absolut regulile de circulație. Această situaţie duce, din nefericire, la evenimente rutiere. Așa poate fi caracterizat și gestul conducătorului mașinii marca Mitsubishi care a fost surprins în timp ce tăia sensul în loc de a realiza manevra în condiții de siguranță.

Iată că, în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie a.c., camera video montată pe bordul unei mașini a surprins o acțiune inconștientă din partea unui participant la trafic. Un conducător al unei mașini marca Mitsubishi a fost surprins în timp ce, în intersecția de tip sens giratoriu, nu a ocolit centrul intersecției prin dreapta, ci a ales să conducă pe sensul opus, generând astfel un pericol pentru siguranța participanților la trafic. Imaginile au fost filmate în zona Hanul Piraților din Mamaia Nord.

Ce spun polițiștii rutieri

Conform codului rutier, intersecțiile cu sens giratoriu sunt clasate ca intersecții dirijate, unde datorită formei specifice, se ocolește centrul intersecției prin dreapta, în sensul arătat de săgețile de pe indicator.

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii: Când urmează să pătrundă într-o intersecţie cu circulaţie în sens giratoriu faţă de cel care circulă în interiorul acesteia, după cum este specificat şi în Art 135 (Regulament aplicare OUG 195/2002 Reguli pentru circulaţia vehiculelor, Reguli de circulaţie). Mai clar decât atât, potrivit art. 57, alineatul 4 din Noul Cod Rutier, în intersecţiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie.

Potrivit polițiștilor rutieri, conducătorul care nu ocolește centrul intersecției, ci aleg să conducă pe sensul opus, riscă suspendare permisului pentru o perioada de 60 de zile și pe lângă asta, o amendă contravențională.

Video:

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
secunda 1 a filmarii se observa in dreapta imaginii indicatorul rutier "cedeaza trecerea" cat si "intersectie cu un sens giratoriu".. deci fiecare trece cum vrea prin intersectie...pace.
0
0
PT. ASTA CARE M.A FILMAT, STAI LINISTIT CA AM SI EU CAMERA PE SPATE ! BN CA STIU DE UNDE SA TE IAU
1
6
Pai tristul ala care a filmat habar nu are de reguli de circulatie. Acolo nu ai obligatoriu dreapta sau cedeaza sens giratoriu. Acolo poti trece direct. Nu e nici un semn sa iti interzica sa mergi inainte. Giratoriul e valabil pentru cei ce vin de pe drumul principal. Dupa ce ca e o bovina si nu stie sa conduca, tot el filmeaza si posteaza
0
5
prostanii habar n.au cum ee circula in sens.Nici asa zisii instructori.Asa.i cind se ia carnetul pe spaga,toti peisanii devin soferi.
2
0
Respectati legea fratilor ,ca asfel se intimpla accidente grave.Cred ca ce de mai jos care comenteaza au facut scoala de soferi la coltul strazi
8
2
Oricum indicatoarele din sens nu sunt corect.Pentru sens giratoriu trebuie ocolire dreapta,acelea sunt obligatoriu la dreapta,adica sa o iei pe prima iesire a sensului giratoriu.Politia se face ca ploua.
4
0
Ati facut sensuri giratorii in disperare!!! Acum sa va pishati pe ele si pe prostii care le-au gandit!
8
6
Mai e un giratoriu la fel de idiot in centrul Navodariului, langa biserica, in dreptul bancilor.
7
1
La Mamaia Nord Navodari sunt cele mai ciudate sensuri pe care le-am vazut vreodata !!! Tot in aceste sensuri accidente peste accidente..... o gramada cu mortaciuni Psd navodari sa se implice ca primarie !!!
10
5
Cu siguranta nu l a vazut, nu va mai dati hau hau, e prima oara cand pomenesc un giratoriu care nu este in fata ochilor tai, este mai la dreapta pt cei care stiu
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108