REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CE metode folosesc INFRACTORII pentru a FURA din LOCUINȚE. VIDEO!

CE metode folosesc INFRACTORII pentru a FURA din LOCUINȚE. VIDEO!

Replica API 18 februarie 2021 | 00:41 6189

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a organizat miercuri, 17 februarie 2021, pe strada Dezrobirii din municipiul Constanța, o conferinţă de presă cu ocazia debutului campaniei de prevenire a furturilor din locuințe prin metode de înșelăciune. Campania, intitulată "Spune NU hoților!", se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța. Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au explicat cetățenilor care sunt metodele de înșelăciune cel mai des folosite de infractori și, de asemenea, cum să se protejeze împotriva acestor tipuri de infracțiuni.

Metodele Accidentul, Covid şi Pomana, cele mai folosite de hoţi

Campania “Spune NU hoţilor” este destinată prevenirii furturilor din locuinţe. “Deşi numărul acestor fapte a scăzut, oamenii trebuie să înţeleagă riscurile la care se expun, dacă lasă persoane necunoscute să le pătrundă în locuinţe. Cele mai folosite metode de către infractori sunt metoda Accidentul, metoda Împrietenirea, metoda Covid şi metoda Pomana. Spre exemplu, metoda Pomana este o metodă prin care hoţii vin la domiciliul persoanelor sub pretextul oferirii unor produse alimentare, pătrund în locuinţele acestora şi, într-un moment de neatenţie, îi pot lăsa pe cetăţeni fără bani şi bunuri de valoare”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa. De asemenea, tot mai folosită în ultima vreme este şi metoda Covid. Reprezentanţii IPJ au precizat că victimele sunt apelate telefonic şi li se spune că o persoană apropiată s-a îmbolnăvit de Sars-Cov-2 şi are nevoie de bani. Această metodă este adaptată după metoda Accidentul.

Atenţie la metoda Împrietenirea

Reprezentanţii poliţiei au precizat că o altă metodă cunoscută este metoda Împrietenirea. “Infractorii vin la domiciliu şi, sub pretextul că sunt de la cablu sau orice altă firmă, intră în locuinţă”. Pentru prevenirea acestor infracţiuni, cetăţenilor le este recomandat să nu permită accesul persoanelor străine în locuinţe. De asemenea, aceştia nu trebuie să ofere sume de bani necunoscuţilor. “Siguranţa persoanelor, dar şi a bunurilor e una dintre priorităţile jandarmilor şi a poliţiştilor”, au precizat şi reprezentanţii Jandarmeriei.

Cetăţenii cunosc aceste şiretlicuri

Constănţenii cunosc aceste şiretlicuri folosite de către infractori şi susţin că sunt foarte atenţi la aceste lucruri. Unii dintre ei au precizat chiar că au fost victime ale unor astfel de metode. O constănţeancă a povestit că a fost victima metodei Accidentul. “M-au sunat să-mi spună că fiul meu a avut un accident. Părea vocea lui. Eram tulburată şi am căzut în capcană. A venit un bărbat la mine acasă să ia banii. S-a dat drept avocatul femeii pe care ar fi lovit-o fiul meu cu maşina. I-am dat 800 de lei. S-a petrecut în urmă cu doi ani. De atunci sunt mai precaută. Am fost şi la poliţie, dar nu am recuperat banii”, a precizat femeia. Deși numărul infracțiunilor de furt din locuință a scăzut cu peste 23%, în luna ianuarie 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut, constănțenii trebuie să fie conștienți că pot deveni victime ale furturilor în orice moment, mai ales dacă se lasă influențați de persoane care, la prima vedere, par inofensive.

VIDEO 1

VIDEO 2

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai e si metoda public 24 te duci sa dai un mui civilizat si te asteapta baietii sus sa le speli rufe,vase cani,veceu,sicutza
0
0
din clanul de la Monaco ce metode au folosit la furt.
9
0
de specialitate si doctorate in puscarii, ei ar trebuii cipati si urmariti imediat dupa ce ies si actionat la ...pont!
13
2
Fratioare ai mai scapat o metoda : metoda kurist-limbist pesedist-haurist komunist.
21
5
Mai sunt si alte metode da ciordeala.De exemplu : Metoda coliva,Metoda la ciok, si Metoda dosist. Adica la Metoda dosist vine individu la tine akasa ti-o da la dos si te ciordeste.Da ce se intampla daca-ti place si mai vrei?
18
1
ba borfasilor,mergeti ba l aia vare au bani.tiganimea,aia cu pensii speciale,sparlamentariiacolo gasiti bani,haur.la ceilaltipraful de pe toba!
9
1
Eu aveam de gand sa spun DA hotilor, bun slogan, tine doar de noi, nu si de politie
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468