REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce motive ai avea să îți construiești un șemineu?

Ce motive ai avea să îți construiești un șemineu?

Replica API 17 februarie 2017 | 17:24 261

Ai făcut mai multe schimbări în casă, dar parcă simți că lipsește ceva și ți-a venit în minte ideea de a-ți construi propriul șemineu? Te încântă din punct de vedere vizual dar ai vrea să știi care sunt și celelalte beneficii pe care le are? Așadar, noi te ajutăm să iei o decizie prezentându-ţi unele aspecte pentru care o serie de persoane au ales șemineele.

Înainte de a-ţi construi un şemineu este necesar să cunoşti câteva detalii, mai ales pentru că este o achiziţie pe viaţă. Şemineele sunt de dimensiuni, puteri calorice şi randamente diferite, fiecare dintre acestea având o altă capacitate de-a încălzi locuinţa, în funcţie de spaţiul disponibil şi buget.

Un prim motiv pentru care oamenii aleg să își construiască un șemineu este aspectul. Sunt încântați de modul în care acesta arată, și atmosfera pe care o pot crea în locuința lor. În funcţie de preferinţa ta în materie de şeminee, construcţia poate fi elegantă, rustica sau modernă. Dincolo de acest aspect, în faţa şemineului mă deconectez şi mă apropii de familie. Aici este locul unde citim povesti, ne jucăm, facem planuri şi comunicăm. Ne relaxăm şi ne deconectăm de problemele zilnice. Pentru unii, privitul focului arzând reprezintă o metodă foarte eficientă de calmare şi relaxare a minţii.

Un al doilea motiv este utilitatea pe care șemineul o are. Pentru că încălzirea pe gaz s-a scumpit în mod constant în ultimii ani, unele persoane decid că cea mai bună alternativă pentru pentru încălzirea casei este şemineul pe lemne, chiar dacă există şi varianta încălzirii cu şeminee centrala. La început este o investiţie semnificativă, dar în timp ea este amortizata, iar beneficiile căldurii naturale şi ale designului atrăgător sunt cele care fac diferenţa în atmosfera casei noastre.

Capacitatea şemineului de a încălzi o locuinţă se întinde de la 50-100 de metri pătraţi până la 300 de metri pătraţi, căldura se poate transfera în celelalte camere prin două modalităţi: tubulatura izolată sau calorifere, în funcţie tipul focarului ales. De asemenea, aceste focare de şeminee pot fi din fonta sau din oţel căptuşit cu şamotă. Focarul de fontă se încălzeşte într-un timp mai scurt de la momentul aprinderii focului, în timp ce focarul de oţel are o încălzire mai lentă, dar căldura este păstrată mult timp după stingerea focului.

Îţi doreşti şi tu un semineu Vaslui care să-ţi asigure confortul, relaxarea şi căldura? Acum e simplu. Experţii de la Şeminee Vaslui îţi pun la dispoziţie sobe pe lemne, focare şeminee, cosuri de fum Vaslui şi toate accesoriile necesare şemineului tău. Ce mai aştepţi? Bucură-te şi tu de căldură naturală şi designul atrăgător pe timpul iernii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102