REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ce ne dezvăluie aspectul limbii despre problemele de sănătate de care suferim

Ce ne dezvăluie aspectul limbii despre problemele de sănătate de care suferim

Valentina CAMARA 23 ianuarie 2023 | 00:00 321

Pe lângă funcțiile sale, limba poate să ne ofere o serie de informații interesante și utile despre sănătatea noastră și problemele de care suferim.

Ce ne dezvaluie aspectul limbii despre problemele de sanatate de care suferim

Potrivit publicației Woman's World, o limbă sănătoasă este de culoare roz deschis spre roz închis și are mici umflături (papilele gustative). O limbă netedă, fără umflături mici, indică o posibilă deficiență de fier. „Acest nutrient este vital pentru construirea hemoglobinei care ajută inima, care transportă oxigenul către țesuturi. Bucurându-vă de alimente bogate în fier, cum ar fi spanacul, vă puteți crește nivelul de fier“, se arată în publicația americană.

Limba crăpată sau canelată

O limbă crăpată, cu caneluri poate indica faptul că organismul nu primește suficient de vitaminele B, esențiale pentru repararea țesuturilor, ceea ce crește riscul de probleme cognitive, cum ar fi confuzia și pierderea memoriei. Pe măsură ce îmbătrâniți, este mai probabil să aveți deficiențe în anumite componente ale vitaminei B.

Nu trebuie să neglijați o vizită la medic și eventuale analize care să indice nivelul de vitamină B în orgasnism.

Limba cu pete albe

Aceleași bacterii care trăiesc în intestin populează și limba, iar învelișul alb, cunoscut și sub numele de afte, este un semn potențial de creștere excesivă a unei specii comune de drojdie (Candida albicans).

„Excesul de creștere excesivă a Candida a fost legat de orice, de la creșterea în greutate la depresie și până la infecții sinusale și vaginale. Consultați medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă un supliment probiotic zilnic, care încurajează creșterea bacteriilor "bune" pentru a preveni creșterea celor «rele», ar fi potrivit pentru dumneavoastră“, se prezintă în Woman's World.

Limba cu pete roșii

Dacă limba dumneavoastră este acoperită de pete roșii care arată ca o hartă, este posibil să fie vorba de „limbă geografică", care poate indica aveți un nivel scăzut de zinc, care stimulează imunitatea și ajută țesuturile să se ferească de răceli și viruși. Studiile clinice au constatat că zincul poate ajuta la tratarea limbii geografice.

„Limba COVID"

Atunci când virusul COVID-19 se concentrează în gură, poate provoca pete albe, ulcere și umflături. Clătirea cu o apă de gură care conține lidocaină, care poate ușura simptomele, spun oamenii de știință de la Hackensack Meridian School of Medicine, potrivit adevărul.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272