REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce piese puteți urmări la Teatrul de Stat Constanța, în weekend

Ce piese puteți urmări la Teatrul de Stat Constanța, în weekend

Virgil STOIAN 7 decembrie 2022 | 00:00 892

În weekend-ul care urmează, la Teatrul de Stat Constanța sunt programate trei dintre cele mai bune spectacole  din ultimii ani, a căror valoare a fost recunoscută prin premii, nominalizări și selecții în festivaluri naționale și internaționale.


• Vineri, 9 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a teatrului constănțean puteți vedea spectacolul UNIVERSURI PARALELE de David Lindsay-Abaire, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan, muzica Aida Šošić și lighting design Alexandru Bibere. În distribuție Mihaela Velicu, Cătălina Mihai/ Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc, Theodor Șoptelea/ Cătălin Bucur. Pentru rolul Izzy, Cătălina Mihai a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la Festivalul Buzău Iubește Teatrul 2022.
Viața perfectă a unui cuplu este dată peste cap atunci când fiul moare într-un accident. Fiecare dintre cei doi soți încearcă un alt fel de a depăși tragedia, iar cei din jurul lor fac eforturi să-i ajute. Piesa lui David Lindsay-Abaire a fost premiată în 2007 cu Pulitzer, iar în 2010 a fost ecranizată, cu Nicole Kidman în rolul principal.
• Spectacolul 8 TAȚI, care a fost anul acesta selectat în Festivalul Național de Teatru și pentru a cărui regie Irisz Kovacs a fost nominalizată, tot în acest an, la Premiul UNITER pentru debut se joacă sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:00.
8 TAȚI de Tina Müller, scenografia Theodor Niculae. În distribuție, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire și Florin Aioane. Reprezentația din luna noiembrie a acestui spectacol a fost anulată, din cauza accidentării unui actor, așa că cei care nu l-au putut vedea atunci au ocazia acum.
Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri.
• Duminică, 11 decembrie, tot de la ora 19:00, a fost programat spectacolul care a avut două reprezentații, la sfârșitul lunii trecute, în cadrul celui mai prestigios festival internațional de teatru din România, Festivalul INTERFERENȚE de la Cluj Napoca: JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE, de Edna Mazya, pentru care regizoarea Diana Mititelu a obținut anul trecut premiul UNITER pentru Debut.  Scenografia Răzvan Bordoș, lighting design Cristian Niculescu, în distribuție Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai.
Piesa scriitoarei israeliene are la bază un caz real, un viol asupra unei adolescente de 14 ani. Un spectacol dur, pe o temă incomodă, dar unul pe care ar trebui să-l vadă orice adolescent, orice părinte de adolescent și orice profesor, diriginte, educator.
Poate că, dintre toate spectacolele TSC acesta îndeplinește cel mai deplin rolul teatrului de a pune în discuție, în societate, subiecte importante, cum este cel al violenței în rândul adolescenților și tinerilor.
”Menționăm că, încă din martie anul acesta, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată la circa 100 de metri de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie anul trecut.” au transmis reprezentanții TSC.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Teatrul absurdului! "E USOR A SCRIE VERSURI CAND NIMIC NU AI A SPUNE, INSIRAND CUVINTE GOALE CE DIN COADA (N-)AU SA SUNE"(M. Eminescu).
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614