REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce planuri au Rugină, Moşnianu şi Unc pentru Universitatea Ovidius

Ce planuri au Rugină, Moşnianu şi Unc pentru Universitatea Ovidius

Replica API 22 martie 2016 | 23:23 209

Sorin Rugină

În curând, va avea loc lupta pentru ocuparea funcţiei de conducere a Universităţii “Ovidius”. Mai exact, la data de 25 martie a.c., unul dintre candidaţii Sorin Rugină, Cristian Moşnianu şi Octavian Unc, va ocupa cel mai râvnit scaun la unitatea de învăţământ. Aceştia şi-au făcut public planurile manageriale, încărcate de obiective bine stabilite.

Actualul rector al universităţii, Sorin Rugină, are în plan să continue “pe drumul stabilităţii şi performanţei”, aşa cum îşi şi intitulează planul managerial. Rugină îşi propune să crească calitatea şi diversitatea programelor de studii prin intermediul evaluării interne periodice a acestora, dar şi prin implementarea unor metode eficiente de predare şi învăţare. De asemenea, unul dintre ţeluri reprezintă şi îmbunătăţirea serviciilor pentru studenţi.

Astfel, se are în vedere sprijinirea facultăţilor şi organizaţiilor studenţeşti pentru organizarea de concursuri pe diverse teme de interes pentru tineri, dar şi proiectarea unor metode de estimare a satisfacţiei studenţilor. În ceea ce priveşte infrastructura, Sorin Rugină propune realizarea unei ferme didactice destinate Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole, dar şi Laboratoare de Automatizări şi echipamente pentru un Laborator de Microscopie. “Obiectivul principal este de a continua ceea ce am început, de a profita de stabilitatea pe care am realizat-o împreună cu cei care mi-au fost alături.

Vrem să continuăm drumul spre performanţă, adică să devenim o universitate competitivă. O noutate ar fi ca ne dorim ca universitatea să funcţioneze normal, fără amestecurile din afară şi să-i promovăm pe cei competenţi. Este greu să aduci ceva nou într-o universitate care funcţionează de peste 40 de ani. Noutate este însă să găseşti calea către perfomanţă şi noi am găsit-o!”, a declarat Sorin Rugină.

Planului managerial al lui Cristian Moșnianu are la bază cinci obiective și anume studenții, managementul resurselor umane, educația, cercetarea științifică și managementul bazei materiale. Prin urmare, se urmărește implementarea mai multor organizații studențești, antrenarea studenților în activități de cercetare și proiecte, dar și crearea unui post de radio studențesc, prilej cu care tinerii își pot face liniștiți pratica, dar vor dobândi și experiență.

Bineînțeles că Moșnianu dorește și o transparență totală vizavi de alegerile intrauniversitare, mai exact alegerile decanilor. Aceștia vor fi selectați conform regulamentelor interne, fără delegările personale ale rectorului. Totodată, se urmărește dotarea instituției cu echipamentele care se pare sunt deja achiziționate, dar și creșterea productivității științifice la nivelul universității. “În primul rând, aș dori ca universitatea să fie chiar centrată pe student și nu declarativ, ci efectiv conform declarației de la Bologna.

Momentan, există demagogie și nimic mai mult. Studenții sunt cei care nu beneficiază de serviciile pe care universitatea ar trebui să le ofere. Există echipamente de laborator care în loc să fie introduse în procesul de predare-învățare, sunt depozitate în încăperi și nu sunt folosite. Ceea ce nu mi se pare normal și firesc. Dacă voi fi rector, voi reglementa acest lucru.”, a precizat Cristian Moșnianu. Pe cealaltă parte, Octavian Unc își începe planul managerial prin conturarea profilului rectorului potrivit pentru conducerea unității de învățământ.

În opinia acestuia, persoana eligibilă să ocupe această funcție trebuie să fie echilibrată, să construiască o familie universitară, să unifice, să dea dovadă de transparență, să fie preocupat de probleme cu care se confruntă instituția și nu în ultimul rând să pună în aplicare promisiunile. În ceea ce privește dezvoltarea universității, Unc pune accentul pe extindere și modernizare a bazei materiale educaționale, dar și construirea unui spital universitar în Campus.

Pe cine susține IPS Teodosie la conducerea Universității Ovidius Constanța?

Contactat de Replica de Constanța pentru a afla pe cine susține pentru postul de rector al unității de învățământ superior, IPS Teodosie a declarat, mai cu seamă că ne aflăm în Postul Paștelui, că „țin cu toată lumea, iubesc pe toată lumea. Dacă nu iubesc toți oamenii, nu îndeplinesc legea lui Hristos“. „Nu știți că-i secret. Pe cine susțin și votez. Numai la spovedanie spun“, a glumit IPS Teodosie. „Nu știm, când ajungem acolo, ce inspirație avem”, a conchis IPS Teodosie

Diana NEAŢĂ, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa l ia dracu pe gunoiu de Rugina, un tigan de cea mai joasa natura.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272