REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ce planuri futuriste are Tănase pentru RATC: internet gratuit şi... călători civilizaţi!

Ce planuri futuriste are Tănase pentru RATC: internet gratuit şi... călători civilizaţi!

Replica API 12 martie 2014 | 00:00 118

Regie, în proces de dezvoltare

Regie, în proces de dezvoltare

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa (RATC) este pe "cai mari". Regia este personajul principal al unor transformări, pe care directorul regiei, Ovidiu Tănase, le consideră de proporţii şi adaptate la transportul în comun urban european. Astfel, Tănase a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe, câteva din planurile pentru modernizarea şi îmbunătăţirea serviciilor oferite. Printre acestea, se regăseşte şi introducerea serviciului gratuit de internet pe liniile de autobuze.

În prezent, doar linia 40 beneficiază de acest serviciu, mai exact 86 de autobuze, celelalte urmând să beneficieze de noua "înzestrare" în următoarea perioadă. Potrivit reprezentanţilor RATC, procesul se va încheia pe 25 martie a.c.: "Ne-am propus să încercăm să venim în sprijinul tinerilor şi nu numai al lor, ci şi al celor care folosesc frecvent telefoane mobile, tablete, laptop-uri. Astfel, introducem accesul gratuit la internet. Constanţa, este un oraş turistic, pe perioada sezonului estival sunt foarte mulţi turişti care vin în oraş sau în zonă şi au nevoie să caute un restaurant, o atracţie turistică şi pot accesa astfel Google Maps, fără nici o problemă. Acest proiect ne costă 400 de euro pe lună, pentru 130 de autobuze, aproximativ 50 de bani de autobuz pe zi, ceea ce nu este o sumă mare. Am făcut un barter cu firma care ne furnizează internetul. Practic, noi le facem publicitate, ei ne oferă internet. Suma de 400 de euro, este o sumă ridicolă. Biletele nu se vor scumpi din această cauză, pentru că este un cost nesemnificativ. Proiectul este în derulare, nu este complet finalizat. Am finalizat pe linia 40, avem pe 86 de autobuze şi sperăm ca pe data de 20 sau 25 martie a.c. să fie pe absolut toate autobuzele", a declarat Tănase, care a fost ulterior completat de inginerul-şef al RATC, Cătălin Dumitrache.

Acesta a menţionat că oraşul nostru nu îşi poate atribui originalitatea ideii, întrucât serviciul există deja la Alba-Iulia, însă a punctat detaliul semnificativ: la Alba-Iulia, au acces la internet doar călătorii care au abonament: "RATC nu a cheltuit nici un leu pe echipamente. În esenţă, este vorba de un gateway, un hotspot mobil, cu viteză foarte bună, iar logarea este liberă, fără parolă. Intraţi în autobuz, vă logaţi pe wi-fi cu device compatibil şi asta e tot", a menţionat Dumitrache.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272