REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
28° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Ce procent de femei are Constanța în politică!

Ce procent de femei are Constanța în politică!

Andreea VEARBA 26 mai 2024 | 00:00 1197

Egalitatea de gen este deja un subiect controversat în societatea contemporană, iar când vorbim de politică, prea puține conduceri de partid au luat măsuri pentru a face loc femeilor în număr mai mare pe listele eligibile de candidați. Asociația EFOR România a publicat statisticile privind alocarea femeilor în partidele politice. Cum stă Constanța la acest capitol, vedeți mai jos.

Ce procent de femei are Constanta in politica!

Competiția electorală

Conform raportului publicat de EFOR, la Constanța regăsim a doua cea mai acerbă competiție electorală din țară, cu 14 candidați la Primăria Municipiului  Constanța și 8 candidați la președinția la Consiliului Județean. 
EFOR a prelucrat datele publicate de BEC și a realizat o analiză privind participarea femeilor la procesul electoral. Conform raportului pe județe, procentul de candidate pentru Consiliul Județean nu depășește 31%, raportat la numărul total de candidați pe județ.  De asemenea, tot din raportul pe țară, cele mai multe candidate la primării sunt în Constanța (20%). 
În ceea ce privește prezența femeilor pe listele partidelor politice, cele mai multe candidate PSD,  la toate funcțiile, sunt în Constanța, respectiv 29%. Procentul de candidate PNL, la toate funcțiile, raportat la numărul total de candidați ai partidului pe județ, este de 24%. 

Ce procent de femei are Constanta in politica!

Ce spune legea

Conform legislației, listele de candidați pentru alegerea consiliilor locale și a consiliilor județene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepția acelora care conțin un singur candidat. 

Egalitatea de gen rămâne doar în discursuri

România are una din cele mai scăzute participări feminine în politică din Europa. În legislativul national, în prezent, din 466 de parlamentari, numai 88 sunt femei, echivalentul a 17% ca reprezentare, un procent în scădere. 
         

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e la repli kk....si ce mizerie de site e....bwahahahaahahah
1
0
O femeie serioasa nu întra în politica! O femeie cerebrala, nu își ridica fusta și nici nu sta pe sub birouri! Păcat,ca aici la Constanța doar pe asta se merge .....și au ajuns cu functii niște femei...care dacă nu ridicau fusta...erau 0
5
0
O femeie serioasa nu intra in politica.
7
0
Pe bune?
1
0
De ce nu faceti procentul de hoti , de lucratori in servicii secrete , sau de masoni satanisti din politica.
5
1
E mai multe femei deghizate in barbati. Doar din cnp te prinzi cum e treaba.
8
1
Nu procentul, ci calitatea lor conteaza. Asa ca....IOC! Nu găsești femei de succes profesional, culte, deștepte, cu rezultate bune în meseriile lor, ci activiste. Mai rău ca pe vremea comuniștilor. Asa voturi veți primi, tovarăși!
10
1
Daca politica e o cwurvă dupa cum zicea cineva, de ce ar vrea o femeie sa intre in politica
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616