REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce relaţie este între Chiţac, potenţialul candidat al PNL la Primăria Constanţa, şi Comănescu de la GSP

Ce relaţie este între Chiţac, potenţialul candidat al PNL la Primăria Constanţa, şi Comănescu de la GSP

Replica API 10 decembrie 2015 | 00:27 1254

„O prostie magnifică”

„O prostie magnifică”

Rezultatele atât de aşteptate ale sondajului “executat” la centru pentru desemnarea candidaţilor PNL pentru primării “consfinţesc” ceea ce deja se ştia la Constanţa: favorit este Vergil Chiţac. Potrivit liberalilor, rectorul Academiei Navale are cele mai mari şanse să crească la capitolul intenţie de vot, deşi, la capitolul notorietate este la jumătatea notorietăţii social-democratului Decebal Făgădău. Care sunt procentele din sondaj, nu a dorit nimeni de la PNL să spună cu subiect şi predicat, sub pretextul că vorbim despre o cercetare sociologică extrem de complexă. Parcă nu mai are sens să comentăm în plus, ca de exemplu de ce se ştia rezultatul dinainte, cum şi în ce fel a ajuns cineva care nu face parte din rândurile PNL să fie testat „în contul” PNL...

PNL a anunţat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că „în perioada 14 noiembrie - 02 decembrie a.c., la nivelul municipiului Constanţa a fost efectuat un sondaj de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria municipiului. (…) În cadrul sondajului au fost cercetaţi patru reprezentanţi ai PNL Constanţa – Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru şi Fabian Iustin Roman, reprezentanţi ai celorlalte partide politice, precum şi rectorul Academiei Navale Mircea cel Bătrân, Vergil Chiţac”.

„În urma cercetării sociologice, Vergil Chiţac obţine cea mai bună performanţă pe dimensiunea de imagine, are o bună percepţie în societate, o imagine pozitivă, întrunind cel mai mare procent de atribute de imagine associate şi elemente de disociere. Punctul slab este notorietatea scăzută (19.5%), intenţia de vot exprimată fiind de 12,6%. Atributele şi imaginea pozitiv-neutră în comunitate asigură candidatului un potenţial mare de creştere. Înscrierea oficială în competiţia electorală şi programul electoral adresat tuturor constănţenilor, alături de calităţile personale, pot asigura câştigarea alegerilor pentru Primăria Constanţa, chiar dacă în acest moment candidatul PSD este mai bine plasat în sondaje”, se mai arată în comunicat.

Referitor la rezultat, preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir a declarat că partidul face acum primii paşi care vor conduce partidul la câştigarea primăriei. „PNL va câştiga Primăria Constanţa”, a spus Dragomir. Contactat de „Replica” de Constanţa, pentru a comenta rezultatele sondajului şi dacă va fi candidatul PNL la primărie, Vergil Chiţac a declarat: „Consider că imaginea bună, aşa cum reiese ea din cercetarea sociologică, este de fapt, în mare parte, imaginea bună a Academiei Navale. Este un merit al colegilor de la Academie. Politic, nu am ce comenta. Referitor la intenţia de a candida, voi reflecta”.

„Dacă mă voi decide să candidez, va trebui să fac paşii tehnici pentru întreruperea carierei mele”, a mai spus Chiţac. Întrebat care este relaţia sa cu Gabriel Comănescu, patronul Grup Servicii Petroliere, Vergil Chiţac a răspuns: „Speculaţiile cum că sunt “omul lui Comănescu” sunt o prostie magnifică. Eu am ajuns pe poziţia pe care o am, am avansat professional prin concursuri publice, prin urmare nu pot fi numit omul cuiva. Comănescu mi-a fost elev. Eu l-am învăţat pe el, nu el pe mine. Cei care au lansat această prostie că aş fi omul cuiva o fac pentru a-mi crea o imagine negativă”, a mai declarat Chiţac. Tot el a ţinut să precizeze că Gabriel Comănescu i-a fost elev în ’88-’89, iar de atunci şi până în 2012 nu s-au văzut.

„În 2012, la organizarea serbării a 140 de ani de Academie, am căutat sponsori pentru eveniment. El (Gabriel Comănescu – n.r.) a fost printre elevii care au considerat să întoarcă binele făcut de şcoală şi a contribuit financiar. Dar a făcut-o pentru Academie. La fel, a ajutat Academia, fără bani, pe un program de cadeţie la bordul unei nave”, a mai explicat Chiţac. Referitor la persoana pe care PNL se bazează să fie candidat la Primăria Constanţa, „perdantul” din sondaj Robert Boroianu, care este şi preşedintele organizaţeii municipale, a declarat că este... „bucuros”! Robert Boroianu s-a declarat bucuros şi fără resentimente că potenţialul candidat este Vergil Chiţac, şi a menţionat că îl va sprijini alături de tot partidul, dar nu numai. „Avem semnale şi de la ONG-uri şi societatea civilă (referitor la potenţiala candidatură a lui Chiţac- n.r.)”, a spus Boroianu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369