REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce riscă administratorii Asociaţiei Spike dacă au adunat câini din alte localităţi şi le-au dat drumul în Cernavodă

Ce riscă administratorii Asociaţiei Spike dacă au adunat câini din alte localităţi şi le-au dat drumul în Cernavodă

Replica API 11 august 2014 | 00:00 1494

"Turism" cu patrupede

"Turism" cu patrupede

Un adevărat haos s-a instalat la Cernavodă, acolo unde administratorii Asociaţiei Spike, între care şi Viorel Tcaci, sunt în proces cu Primăria, acuzaţiile curgând din toate părţile. Între timp, sesizările prin 112 sunt la ordinea zilei, susţin oamenii legii, care au menţionat că au ajuns la exasperare. În plus, primarul Gheorghe Hânsă susţine că Asociaţia de faţă ar fi adunat câini din alte oraşe şi i-ar fi lăsat liberi pe străzile din Cernavodă. În acest caz, reprezentanţii Spike s-ar putea alege cu o amendă usturătoare.

Potrivit lui Viorel Tcaci, în cursul zilei de marţi, 5 august, ANSVSA România şi DSV Constanţa, însoţite de echipaje ale Poliţiei Locale şi Jandarmerie ar fi mers în control la Asociaţia Spike, pentru a verifica adăpostul pentru animale. Dacă reprezentanţii asociaţiei acuză că se fac presiuni asupra lor pentru a părăsi oraşul Cernavodă, primarul susţine că aceştia ar fi adunat câini din alte oraşe, spunând că va avea grijă de ele, dar le-a dat drumul pe străzi. "Ei (reprezentanţii Spike) şi anumiţi cetăţeni au fost prinşi aducând câini din alte localităţi în Cernavodă. Declarau că iau animalele în grija lor, dar de fapt ele erau lăsate pe stradă, la noi", declara, în urmă cu câteva zile, primarul Gheorghe Hânsă. Dacă acest lucru se adevereşte în urma anchetei Poliţiei Locale, atât Viorel Tcaci, cât şi Doina Leşeschi, s-ar putea alege cu o amendă usturătoare. Potrivit autorităţilor, fapta aceasta se încadrează la Hotărârea de Guvern 984 din 25 august 2005, republicată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare. Aici, la articolul 3, sunt specificate faptele constituite contravenţii la normele sanitare veterinare privind circulaţia animalelor, unde se încadrează şi luarea câinilor fără stăpân şi lăsarea lor în libertate pe străzi, în lege fiind vorba de efectuarea de transporturi interjudeţene de animale fără avizul direcţiilor sanitare veterinare, refuzul identificării şi înregistrării animalelor, deţinerea şi transportul de animale neidentificate sau neînregistrate, importul sau tranzitul de animale care pot contitui vectori pentru bolile infectocontagioase, care se pot lăsa cu amenzi de până la 2.000 de lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218