REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
10.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

Ce rol poate juca Regele Charles în inițiativa lui Rishi Sunak de a-i uni pe britanici în 2023?

Ce rol poate juca Regele Charles în inițiativa lui Rishi Sunak de a-i uni pe britanici în 2023?

Cristina BĂRBUCEANU 1 ianuarie 2023 | 00:00 262

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a apărat sâmbătă, 31 decembrie, în mesajul de Anul Nou, deciziile bugetare "dificile, dar corecte" luate în faţa creşterii preţurilor şi a spus că mizează pe încoronarea lui Charles al III-lea pentru a-i uni pe britanici în 2023, notează AFP, citat de Agerpres.

"2022 a fost un an dificil", a spus şeful guvernului în mesajul său difuzat de Downing Street, subliniind efectele pandemiei şi invaziei "barbare" a Ucrainei.

"Mulţi dintre voi aţi simţit efectele direct. De aceea, guvernul meu a luat decizii dificile, dar corecte, pentru a ţine sub control împrumuturile şi datoria", a spus el, estimând că astfel a reuşit să îi ajute pe cei mai vulnerabili în faţa preţurilor energiei care aproape s-au dublat deja.

Liderul conservator a ajuns la putere în octombrie, după un scurt mandat a lui Liz Truss în Downing Street, ale cărei planuri de reduceri masive a impozitelor, nefinanţate, au speriat pieţele.

Ca răspuns, Rishi Sunak a anulat aproape toate aceste măsuri, ducând la o creştere a taxelor. De asemenea, el refuză majorările salariale cerute de angajaţii din serviciul public precum asistentele, personalul ambulanţelor, poliţia de frontieră, ale căror greve recente în faţa inflaţiei (peste 10%) alimentează mişcări sociale fără precedent de zeci de ani.

"Nu voi pretinde că toate problemele noastre vor dispărea în noul an. Dar 2023 ne va oferi ocazia de a arăta pe scena mondială ce are mai bun Marea Britanie", a spus el, citând sprijinul pentru Ucraina şi încoronarea lui regelui Charles al III-lea, programată pentru 6 mai după urcarea pe tron, la 8 septembrie, în urma decesului reginei Elisabeta a II-a.

"În acest an istoric al încoronării Majestăţii Sale regele, ne vom uni cu mândria a tot ce are mai măreţ această ţară", a subliniat el.

Potrivit presei britanice, dacă Palatul Buckingham pregăteşte o încoronare mai modestă şi mai modernă decât cea a Elisabetei a II-a în 1953, intenţionează, de asemenea, să profite de acest spectacol difuzat în întreaga lume pentru a face din el o vitrină pentru ţară, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515