REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Ce să ronțăi la birou pentru un plus de energie

Ce să ronțăi la birou pentru un plus de energie

Replica API 24 octombrie 2020 | 00:00 1154

Te confrunți deseori cu o lipsa de energie în timpul programului de lucru, mai ales după-amiază? Iată câteva idei de gustări care te pot ajută să îți recapeți energia, pentru o productivitate crescută.

Banane sau mere

Fructele sunt o gustare la îndemână, sănătoasă și cu efecte vizibile, în special datorită conținutului de zahăr. Cel mai simplu de consumat sunt bananele și merele, însă poți alege orice fructe preferi. Pe lângă zaharuri, fructele îți vor oferi și vitamine, minerale, fibre, scrie doc.ro.

Atenție însă la excesul caloric și nu confundă fructele întregi cu sucurile din fructe, fie ele și 100% naturale. Într-un singur pahar de suc sau smoothie intră mai multe fructe decât ai putea consumă că atare, ceea ce înseamnă că pe lângă energie, vei avea parte și de un exces de zaharuri.

Iaurt

O altă opțiune simplă este iaurtul, preferabil un iaurt bio sau cu ingrediente cât mai naturale. Evitați iaurturile cu fructe, cu arome, cu îndulcitori sau conservanți artificiali. Un iaurt va oferă proteine, grăsimi, probiotice, și poate fi combinat cu o lingură de fulgi de ovăz, fulgi de cocoș sau câteva fructe de pădure proaspete.

Crackers cu semințe

Carbohidrații sunt o sursă prețioasă de energie. Așa cum îți spuneam și în articolul Ce sunt carbohidrații și cum alegem carbohidrații buni?, este important să ii alegi pe cei benefici: carbohidrații complecși. Aceștia se absorb mult mai lent decât cei carbohidrații simpli și furnizează corpului o energie constanța pe tot parcursul zilei. Cerealele integrale fac parte din această categorie, așa că poți opta pentru biscuiţi sau crackers din cereale integrale.

Nuci, migdale sau caju

Și leguminoasele intră în categoria carbohidraților complecși. Singurul lor dezavantaj este că vin și cu un conținut caloric ridicat, însă îți furnizează și grăsimi sănătoase. 2-3 linguri sau o treime de cană de nuci, migdale sau caju sunt suficiente pentru un surplus sănătos de energie.

Un pahar cu lapte

Un pahar cu lapte te va hidrata și îți va oferi vitamine și minerale. Poți alege fie lapte de vacă, dar și un lapte vegetal.

Ce alte trucuri te pot ajuta să îți recapeți energia

Suplimentele alimentare

Dacă treci prin perioade stresante, aglomerate, te poți baza și pe efectele benefice ale suplimentelor alimentare. Omega 3 și vitamina D sunt importante în acest sens, mai ales în sezonul rece, când petrecem mult timp în interiorul clădirilor, iar în timpul petrecut afară suntem privați de soare. Complexul de vitamine B este și el important, în special vitaminele B6 și B12 - deficitul se traduce prin stări de nervozitate și somnolență. Alături de alimentație, capsulele te vor ajută să ai mai multă energie pe parcursul întregii zile.

Pauzele

Ia o pauză de 5 minute la fiecare oră și o pauză mai mare, de cel puțin 30 de minute, pentru masă de prânz. Pauzele au beneficii pentru sănătatea ochilor, pentru sănătatea spatelui, dar și pentru atenția și memoria ta. Este de preferat că pauzele să fie petrecute afară, la aer curat, cu privirea concentrată pe orizont sau obiecte din depărtare. După o pauză, fie ea și scurtă, te vei simți mai motivat/a și mai plin/a de energie.

Puțină mișcare

Sportul eliberează endorfine și te energizează. Cu siguranță nu îți imaginezi că poți face un antrenament că atare la birou, însă poți strecura 5 minute de mișcare atunci când oboseală te acaparează. Iată câteva mișcări ușor de realizat la serviciu, care te pot ajută:

- rotiri de cap, în ambele direcții, timp de 1 minut

- extensii de spate, cu mâinile ridicate deasupra capului

- 10 genuflexiuni

- coborârea și urcarea scărilor (cel puțin 2 etaje)

- plimbări de 10-15 minute în pauză de masă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468