REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BONUSUL COVID-19 pentru MEDICI?

Ce se ÎNTÂMPLĂ cu BONUSUL COVID-19 pentru MEDICI?

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 1803

La începutul lunii aprilie, președintele Klaus Iohannis solicita Executivului să facă în așa fel încât să acorde o finanțare suplimentară pentru cadrele medicale care tratează în mod direct pacienții infectați cu COVID-19. S-a stabilit că acest bonus să fie în valoare de 500 de euro și, în luna aprilie, peste 40.000 de angajați din sistemul sanitar ar fi beneficiat de acest stimulent financiar.

Ce au precizat surse din cadrul instituțiilor medicale

În ceea ce privește județul Constanța, surse din cadrul instituțiilor medicale ne-au precizat că a fost acordat doar bonusul ce viza luna aprilie. În continuare, se așteaptă stimulentul de risc aferent lunilor mai și iunie, în condițiile în care au fost întocmite listele cu beneficiarii din partea fiecărei instituții în parte, la nivelul județului Constanța. Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acordarea bonusului, prim-ministrul României ne-a precizat că au existat anumite implicații parlamentare care au modificat legea, ceea ce a oferit Executivului bătăi de cap.

Ludovic Orban, pentru Replica

„Bonusul de 500 de euro se va acorda, doar că Parlamentul României a extins bonusul la o grămadă de categorii și am atacat legea de modificare a ordonanței. Însă bonusul se va da, iar cadrele medicale ar trebui să îl primească. Ministerul Sănătății are acești bani și fiecare conducător de instituție, unitate medicală, Direcție de Sănătate Publică, Serviciu de Ambulanță, trebuie să întocmească liste cu beneficiarii, cei care trebuie să primească acești bani. După întocmirea acestor liste, Ministerul Sănătății va plăti pentru că există sume prevăzute în buget, bani care vor fi decontați din fonduri europene în limita unei sume care a fost negociată cu Comsia Europeană.”, a declarat, pentru „Replica”, Ludovic Orban, prim-ministrul României.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gelule , prost tata ai m,ai avut
0
0
nici nu se apropie de bolnavi, dar la bonus, sunt primii.
4
0
UE a acordat fondurile respective la nivel European,nu e o urmare a efortului guvernului de la noi. Acordarea acestor bani ar trebui sa se faca dupa modelul European,nu dupa ifosele si gandirea sucita a lui Orban sau oricare alt nimeni in drum, ajuns la putere din naivitatea votantilor.
0
1
Nu se justifica acesti bani. Am fost internat cu suspiciune si nimeni nu a intrat in salon, nici macar sa faca curatenie. Nici un medic nu a vorbit macar cu mine...
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614