REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Ce se întâmplă cu Cazinoul Constanţa?! Iată ce spune Făgădău despre CONTESTAŢIILE care ţin în loc totul!

Ce se întâmplă cu Cazinoul Constanţa?! Iată ce spune Făgădău despre CONTESTAŢIILE care ţin în loc totul!

Replica API 1 noiembrie 2017 | 00:00 171

Primarul Decebal Făgădău a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul privind reabilitarea Cazinoului din Constanţa a ajuns la cea de-a treia licitaţie şi aceasta fiind contestată ca şi precedentele, afirmând că o firmă care contestă are mai multe drepturi decât o comunitate locală sau decât monumentul istoric.

“La Cazinou suntem la a treia licitaţie contestată. În luna martie a fost declarat un câştigător, iar restul participanţilor au fost descalificaţi. Au fost contestaţii. Unul dintre aceşti contestatari a contestat faptul că a fost descalificat, i s-a respins contestaţia. A mers mai departe la CNSC, i s-a respins contestaţia, a mers la instanţă, instanţa de fond i-a respins contestaţia. A mers în apel, instanţa de apel i-a respins contestaţia, iată că el a fost descalificat cu hotărâre de instanţă nu doar cu decizie”, a afirmat primarul.

Șirul contestațiilor nu se oprește aici... “Li s-a respins contestaţia, s-au adresat CNSC, li s-a respins contestaţia, au mers la instanţă, instanţa de fond le-a respins contestaţia. În luna august, fac o menţiune pentru că ştiţi că nu îmi place să mă pronunţ asupra hotărârilor de instanţă, un complet de vacanţă i-a dat dreptate. Vreau doar să aduc în atenţia că documentaţia unui singur ofertant depăşeşte ca volum jumătate de dubiţă, ori nu ştiu dacă un complet de vacanţă a avut toate informaţiile necesare sau răgazul necesar astfel încât să se pronunţe în deplină cunoştinţă de cauză”, a continuat Decebal Făgădău.

"S-a comunicat undeva spre finele lunii septembrie, după care au pus în aplicare ce scria în hotărârea de instanţă, adică se anulează procedura şi se reia evaluarea ofertelor. Pe cale de consecinţă, cei de la Compania Naţională de Investiţii au trimis decizii de anulare a rezultatului procedurii către toţi participanţii la licitaţie şi de asemenea de reluare a procesului de evaluare, ori inclusiv această comunicare a fost contestată. Eu, dacă nu pun în aplicare o hotărâre de instanţă, a doua zi mă pot trezi subiectul unei plângeri penale şi nu înţeleg de ce o hotărâre de instanţă pusă în aplicare mai are posibilitatea de a fi contestată”, a precizat primarul.

Decebal Făgădău susţine că este nevoie de o modificare legislativă în domeniul achiziţiilor publice, precizând că un asemenea proiect, aparţinând ANAP, se află în dezbatere. „Agenţia Naţională a Achiziţiilor Publice (ANAP) are în momentul de faţă, în dezbatere un proiect de modificare a legii achiziţiilor publice, dar prima etapă de dezbatere este cu cei de la Comisia Europeană pentru că ştiţi foarte bine că trebuie să o iei de sus în jos. Tare mi-e teamă că această dezbatere ne duce pe noi la o realitate tristă, un contestatar, operator economic, are mai multe drepturi decât are Cazinoul nostru, iar noi stăm de doi ani şi jumătate, ne uităm la bani, s-a schimbat TVA-ul de trei ori cred că de atunci, avem banii, avem proiectul, am organizat licitaţia”, a precizat Decebal Făgădău.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O gareantie de buna practica ar fi depunerea intrun cont, a unei garantii de 10 % din valoarea estimata a lucrarii. In caz de pierderea contestatiei in prima instanta sau la ultima, este executata garantia. Se pune capat astfel placerii de a contesta tot.
1
0
hai ca deja o dai in prosteala.adica vrei sa cred ca n-ai nici o parghie sa faci ce vrei fiind primarul orasului?fii barbat si suna-l pe carmaciul p.s.d si rezolvati problema.
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212