REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ce se întâmplă cu CAZINOURILE din interiorul mallurilor?

Ce se întâmplă cu CAZINOURILE din interiorul mallurilor?

Replica API 13 iunie 2020 | 00:08 2333

Data de 15 iunie va veni cu noi măsuri de relaxare. Probabil cele mai aşteptate dintre acestea sunt cele legate de redeschiderea caselor de pariuri, a loteriilor şi a jocurilor de noroc. Însă, chiar şi în acest caz există semne de întrebare şi se poate vorbi de dublă măsură.

Concret, se va permite reluarea activităţii caselor de pariuri, cazinourilor şi a loteriilor, însă dacă acestea se află în interiorul unui centru comercial, nu se va mai pune problema de redeschidere. Sălile de jocuri din mall-uri rămân închise, la fel și cinematografele, locurile de joacă și restaurantele, dacă acestea nu sunt în spații deschise.

Dorally Mall dispune de un cazino cu intrare direct din exterior

Cei mai norocoşi sunt proprietarii centrelor comerciale ce dispun de astfel de localuri, cu ieşire exterioară. În Constanţa, Dorally Mall ar fi unul dintre aceste exemple. Aici există o sală de jocuri care se va deschide la data de 15 iunie, deoarece dispune de o intrare din exterior. “Avem şi noi un cazino, dar acesta are intrare direct din exterior. Aceştia s-au pregătit. Au distanţat aparatele, au luat toate măsurile igienico-sanitare”, a spus proprietarul centrului comercial, Daniel Pandele.

Rămâne însă tot timpul după anunţarea măsurilor de relaxare o doză de incertitudine ce planează asupra operatorilor economici şi implicit, a cetăţenilor de rând. Rămânem la capitolul jocuri de noroc şi supunem atenţiei un mic scenariu. Unele agenţii de pariuri îşi au sediul în interiorul Gării de Nord din Bucureşti. Acestea nu au deschidere directă spre exterior. Cum se va proceda în acest caz? Poate că este la fel ca într-un cazino. Unii au noroc, alţii, nu.

Ce se specifică concret în hotărârea adoptată de către Comitetului Național pentru Siutații de Urgență?

În interiorul centrelor comerciale prevăzute la alin. (1), nu se permite:

a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu excepţia celor dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe minime de 2 metri între mese şi cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiaşi familii la o masă.

b) exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri şi a cinematografelor.

Art.8 Se instituie obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de jocuri de noroc, îngrijire personală, primire turistică cu funcţiuni de cazare, precum şi activităţi de lucru în birouri cu spaţii comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri şi al ministrului sănătăţii.

George Niculescu: Clienţii să fie responsabili, iar vizitele lor să fie punctuale şi eficiente

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a avut o întâlnire cu reprezentanţii centrelor comerciale mari din Constanţa. Operatorii economici au dat asigurări că de luni, clienţii se pot reîntoarce la cumpărături.“De săptămâna viitoare, constănțenii vor putea merge, din nou, în centrele comerciale, care furnizează o mulțime de servicii importante pentru cetățeni. În lumina acestei măsuri de relaxare luată de Guvernul României, astăzi i-am chemat pe reprezentanții centrelor comerciale mari din Constanța, pentru a discuta cum ne vom putea întoarce, în siguranță, la cumpărături. Aceștia mi-au transmis că vor fi respectate toate normele de distanțare socială, purtarea măștii va fi obligatorie, se vor face dezinfectări cu frecvență ridicată, iar pe jos vor fi marcaje, în special pentru păstrarea distanței între clienți.

La aceste discuții au fost prezenți și reprezentanții de la ISU „Dobrogea” Constanța, IPJ Constanța și DSP Constanța, pentru că aportul specialiștilor în siguranță, ordine și sănătate este foarte important, mai ales când discutăm de numere mari de oameni care vor intra într-un spațiu închis. Este un pas important către normalitate, mii de oameni se vor întoarce la muncă, după o pauză de câteva luni pe care nimeni nu și-a dorit-o. Le mulțumesc celor care lucrează în mall-uri, că au avut răbdare, că au înțeles situația dificilă prin care trece țara noastră sau, mai bine zis, întreaga lume și le urez succes și multă sănătate! Iar clienților, care, cu siguranță, se bucură de redeschiderea mall-urilor, le reamintesc faptul că trebuie să rămână responsabili și le recomand ca vizitele în centrele comerciale să fie punctuale și eficiente, pentru diminuarea tuturor riscurilor!”, a spus George Niculescu într-o postare pe Facebook.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212