REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Ce se întâmplă cu drepturile de autor ale lui Petrică Mîțu Stoian

Ce se întâmplă cu drepturile de autor ale lui Petrică Mîțu Stoian

Valentina CAMARA 18 ianuarie 2023 | 00:00 481

La un an de la moartea regretatului artist Petrică Mîțu Sotian, moștenitorii au anunțat ce se va întâmpla cu drepturile de autor ale interpretului. Aceștia i-au cedat melodiile lui Emil Badea și i-au cerut să organizeze un festival în memoria marelui solist.

Ce se intampla cu drepturile de autor ale lui Petrica Mitu StoianPetrică Mîțu Stoian

„În calitate de moștenitori ai regretatului artist, Petrică Mîțu Stoian, aducem la cunoștință opiniei publice faptul că începând cu dată de 29.12.2022, noi, familia marelui artist, am hotărât în unanimitate următoarele:

Oferim gratuit domnului Emil Badea DREPTUL EXCLUSIV să administreze marca înregistrată „Petrică Mîțu Stoian”, să organizeze festivalul închinat marelui artist cât și spectacole în cadrul cărora acesta să fie pomenit, să folosească imaginea, cântecele și numele marelui artist pentru o perioadă nelimitată de timp și pe teritoriul nelimitat! Important: Exploatarea abuzivă a acestor drepturi de către alte persoane, instituții sau organizații este strict interzisă și se pedepsește conform legii!”, este comunicatul transmis de moștenitorii lui Petrică Mîțu Stoian.

Noul deținător al mărcii Petrică Mîțu Stoian

La rândul său, artistul Emil Badea, noul deținător al mărcii Petrică Mîțu Stoian, a declarat că se va ocupa de toate melodiile regretatului interpret și că le va aduce aminte oamenilor de talentul pe care acesta l-a avut.

„Încercăm să vorbim mai mult despre Petrică Mitu Stoian, voi respecta deciziile familiei și voi ține cont de lucrurile despre care știu că și le-ar fi dorit maestrul Petrică Mitu Stoian. Am vorbit cu dansul la telefon cu o zi înainte de a se întâmpla nenorocirea, și-a dorit ca în urmă să rămână numele său așa cum și l-a construit o viață întreagă și cântecele sale.

Familia regretatului Mîțu, moștenitorii de drept, mi-au făcut această propunere! Au venit cu rugămintea de a-i ajuta și a-i susține în a așeza lucrurile pentru că în ultima perioada au fost foarte multe apariții publice, emisiuni, lucruri care n-au făcut bine numelui maestrului Petrică Mîțu Stoian.

Iar familia a venit cu această propunere către mine că să ii ajut să liniștească lucrurile. Am acceptat acest lucru că memoria maestrului Petrică Mîțu Stoian să fie cinstită așa cum se cuvine”, a declarat Emil Badea .„Dânșii, spre surprinderea multora, nu sunt chiar așa ahtiați după bani, după cum s-a scris prin presă. Aceasta a fost dorința dânșilor, ca maestrul Petrică să fie cinstit așa cum se cuvine și să se facă lucruri frumoase, într-un cadru legal și organizat, nu haotic”, a mai declarat el, potrivit evz.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212